Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
SIGARA BOREGI czyli tureckie chrupiące nadziewane paluszki
Archipelag Smaków
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
36
Kategorie
7
SIGARA BOREGI czyli tureckie chrupiące nadziewane paluszki
Przystawka
Archipelag Smaków
10 lip 15
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Archipelag Smaków
Przepisy kuchni tureckiej, hiszpańskiej i inne
36
7
Polecane przepisy
Paszteciki do barszczu z ciasta filo i recenzja produktów Ambition
Uwielbiam wigilijny barszcz, dlatego podczas planowania świątecznych przepisów musiałam wymyślić jakieś fajnie paszteciki ze śródziemnomorskim twistem. Paszteciki z ciasta filo są proste i szybkie w przygotowaniu. Chrupiące na zewnątrz, w środku kryją ...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Przepisy
,
Dania wegańskie
,
Boże Narodzenie
,
Wokół stołu
,
Recenzje
Marokańska pastilla w wersji wege - z cukinią, marchewką i kuskusem
Dziś przedstawiam Wam kolejną po koftach z cukinii i ciecierzycy wegetariańską wariację na temat tradycyjnego arabskiego dania. Pastilla lub inaczej bastilla to marokański wytrawny placek z mięsnym nadzieniem zawiniętym w chrupiące ciasto warka przypom...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Książkowe nowości tureckie i o Turcji
- Jak jest w Turcji? - W której Turcji? W Ankarze? W bogatej dzielnicy Stambułu? Tłocznym kurorcie? A może biednej wsi na wschodzie? Turcji nie da się streścić w jednym zdaniu. W jednej opowieści. W jednej książce.... Podobne wpisy: Turecka tel...
Aktualizacje
,
Kultura
,
Wspaniałe Stulecie
,
Harem książka
,
Harem Sulejmana książka
,
Książki o Imperium Osmańskim
,
Książki o Turcji
,
Turecka biblioteczka
,
Tureckie książki
Tapas Party. Menu na imprezę.
Przed nami ostatnia sobota karnawału. Co powiecie na imprezę w stylu śródziemnomorskim?Dziś chciałam Was zachęcić do zorganizowania imprezy karnawałowej z jedzeniem w stylu śródziemnomorskim. Na blogu zgromadziłam całkiem pokaźną ilość przepisów na róż...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Moje wielkie tureckie wesele. Część I: przygotowania, czyli jak zorganizować ślub w 6 tygodni
Minął ponad miesiąc, odkąd wypowiedziałam tak. Wprawdzie nie sakramentalne, a urzędowe i właściwie nie było to tak, a evet nie zmienia to faktu, że jestem żoną! Dotąd nie zdołałam opisać tego wie...
Aktualizacje
,
Damsko-męskie
,
Moje wielkie tureckie wesele
,
Małżeństwo
,
ślub w Turcji
,
ślub z Turkiem
,
Tureckie wesele
SIGARA BOREGI czyli tureckie chrupiące nadziewane paluszki
Przystawka
Archipelag Smaków
Sigara boregi - tureckie paszteciki nadziewane serem feta
Sigara boregi - danie kuchni tureckiej znalezione u Izy na blogumniam-mniam.Te smakowite, nadziewane ruloniki z ciasta filo lub yufka przypadną do gustu nie tylko wegetarianom.Zamiast filo czy yufki użyłam ciasta francuskiego i też świetnie...
Skarbnica Smaków
Wegetariańskie
,
Paszteciki
Wszystkie bigosy świata za mojardarę - Persiana Sabriny Ghayour
Jeśli miałabym wybrać jedną tradycję kulinarną, której miałabym być niewolniczo wierna od dziś do końca życia (i ani jednego odstępstwa) nie wahałabym się długo - Bliski Wschód, o ile to możliwe w szerokim rozumieniu, z Bałkanami. I mówię to jako o...
Cook after reading
Do gotowania
,
Review
,
Recenzja
,
Książka kucharska
,
Do oglądania
,
Słodkości
,
Bliskowschodnia
,
Perska
,
Sabrina Ghayour
Podpowiedzi wyszukiwań
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym