Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Grzyby na gęsto (podgrzybki, prawdziwki)
Anka Gotuje
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
621
Kategorie
662
Grzyby na gęsto (podgrzybki, prawdziwki)
Przepis – marzenie. Polecam go wypróbować w sezonie grzybowym. Doskonale pasuje do makaronu, pyz drożdżowych, kopytek i mięsa. Składniki: 1 kg podgrzybków 1/2 szklanki piwa 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterk...
Anka Gotuje
24 gru 18
Sosy
Sosy
17 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Anka Gotuje
Przepisy na zdrowe i smaczne dania
621
662
Polecane przepisy
Grzyby na gęsto (podgrzybki, prawdziwki)
Przepis – marzenie. Polecam go wypróbować w sezonie grzybowym. Doskonale pasuje do makaronu, pyz drożdżowych, kopytek i mięsa. Składniki: 1 kg podgrzybków 1/2 szklanki piwa 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterk...
Anka Gotuje
Sosy
Czy grzyby można mrozić
Grzyby są doskonałym dodatkiem do potraw. Nie obejdzie się bez nich bigos, a na ich bazie można przygotować wspaniały sos lub zupę. Na jesień polskie lasy są pełne grzybiarzy. Niestety sezon grzybowy nie jest długi, a my chcielibyśmy cieszyć się ich sm...
Rozkloszowana
Lifestyle
Tarta z dynią i grzybami leśnymi
Nie muszę specjalnie się gimnastykować, żeby udowodnić, że dynia to niebywale uniwersalne warzywo, którego wykorzystanie w kuchni jest nieograniczone. Sprawdza się jako główny składnik w zupach, kluskach, gulaszach i curry, jako składnik nadzień do pie...
Agata gotuje, czyli Kobieta Wszechjedząca
Masło
,
Cebula
,
Jaja
,
Mąka pszenna
,
Masło klarowane
,
Potrawy z warzyw i owoców
,
Mączne
,
Kwaśna śmietana
,
Majeranek
,
Dania główne
,
Dynia
,
śmietana
,
Gałka muszkatołowa
,
Grzyby
,
Puree z dyni
,
Wytrawne
,
Kurki
,
Tarty
,
Dyniowa tarta
,
Oregano
,
Tarta z dynią
,
Wytrawna tarta
,
Dynia hokkaido
,
Piure z dyniu
,
Tarta na obiad
Jak suszyć grzyby?
Suszenie jest najzdrowszą metodą konserwacji grzybów, a zarazem najstarszym sposobem ich przechowywania. Suszyć możemy prawdziwki, podgrzybki, kozaki, sitarze, kurki i maślaki. Zwróćmy tylko uwagę, aby grzyby były świeże i nie przejrzałe. Jeżeli są duż...
Anka Gotuje
Porady kulinarne
,
Grzyby
,
Jak suszyć grzyby
,
Suszone grzyby
Prawdziwki i podgrzybki w śmietanie
Mam nadzieję, że to co udało mi się zebrać w koszyczku, to prawdziwki, a może i podgrzybki Nie wiem, może znajdzie się ktoś, kto mi powie jakie grzyby zebrałam? Wiem, że są jadalne, bo na grzyby jeździłam już od malutkiej dziewczynki z moją Babc...
Manufaktura Ciastek
śmietana
,
Grzyby
,
Prawdziwki
Zupa grzybowa – z suszonymi grzybami
Sezon na grzyby w pełni, wiele z nich spożywamy od razu, dusimy prawdziwki w śmietanie, smażymy w cieście kanie i marynujemy podgrzybki w słoiczki. Pozostałe okazy suszymy, żeby móc cieszyć się grzybowym smakiem przez resztę roku. Suszone grzyby dodaje...
Wulkan Smaku
Przepisy ze zdjęciami
,
Pomysł na obiad
,
Obiad
,
Zupy i kremy
,
Suszone kanie
,
Zupy
,
Kasz pęczak
,
Suszone grzyby
,
Suszone kurki
,
Suszone podgryzbki
,
Suszone prawdziwki
,
Zupa grzybowa
,
Zupa z suszonymi grzybami
Prawdziwki marynowane w occie
Prawdziwki marynowane w occieUwielbiam patrzeć na marynowane grzybki. Najpiękniejsze bez wątpienia są borowiki - malutkie prawdziwki i podgrzybki wyglądają po prostu słodko. Moja siostra w zeszłym roku znalazła mnóstwo małych podgrzybków, na które po p...
Kraina Tysiąca Smaków
Domowa Spiżarnia
Suszone grzyby: Jak suszyć grzyby?
Jak suszyć grzyby? Do suszenia najlepiej nadają się grzyby rurkowe o stosunkowo dużych kapeluszach najlepsze do suszenia są borowiki, prawdziwki, koźlaki oraz podgrzybki, ale możesz suszyć również inne grzyby. My suszymy grzyby na kilka sposób ...
KozakGotuje.pl
Porady
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście