Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Chutney pomidorowo – morelowy z czarną gorczycą i masłem ghee
Ale zakwas!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
198
Kategorie
13
Chutney pomidorowo – morelowy z czarną gorczycą i masłem ghee
Chutney wywodzi się z kuchni hinduskiej i stanowi połączenie smaków: kwaśnego, słodkiego i ostrego. Konsystencją nieco przypomina powidła lub gęsty sos. Przygotowuje się go z owoców i warzyw z udziałem aromatycznych i pikantnych przypraw. Rozgrzewa, oc...
Ale zakwas!
29 lip 15
Bezglutenowe
,
Przepisy podstawowe
Bezglutenowe
155 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Ale zakwas!
KUCHNIA WEGETARIAŃSKA, CZĘSTO WEGAŃSKA I BEZGLUTENOWA
198
13
Polecane przepisy
Chutney pomidorowo-śliwkowy
Chutneye to przetwory, które bardzo lubię, ale nie jem ich zbyt wiele - widać to trochę po blogu, bo ostatni przepis pojawił się trzy lata temu. Najwyższy czas to zmienić. Ten chutney to kwintesencja mijającego sezonu - na pomidory i śliwki. Wbrew pozo...
In cooking we trust
Sezonowo
,
Dodatki
,
Pomidory
,
Przetwory
,
śliwki
Chutney żurawinowo-jabłkowy
Ostatnia porcja świeżej żurawiny w towarzystwie jabłuszek powędrowała do słoików jako chutney. Właściwie zupełnie niepotrzebnie zapakowałam w słoiki, bo nie zamierzam tego przechowywać – w tej chwili zostało mi już tylko pół słoiczka, takie to dobre...
U stóp Benbulbena
Kuchnia
,
Sosy
,
Przetwory
Chutney z rabarbaru i truskawek
Chutney z rabarbaru i truskawek jest gęstym sosem, który w konsystencji przypomina konfiturę. Od słodkich przetworów różni go jednak to, że jest pikantny i lekko kwaśny. To znakomity dodatek do mięs z grilla, o czym przekonaliśmy podczas wczorajszego w...
Madame Edith
Placki szpinakowo - bananowe z mąką gryczaną
Co zrobić, gdy zapomniane banany nagle ujrzały światło dzienne, w lodówce tylko garstka szpinaku, a śniadania w domu to już rodzinna tradycja? Ratować sytuację. Jeśli zrobimy większe placki, naprawdę będą gotowe szybko i unikniemy przypadkowych zakupów...
Ale zakwas!
Bezglutenowe
,
Śniadanie
,
Chleby i bułki oraz inne cuda z mąki
Chutney ze śliwek
Chutney ze śliwek to pewnego rodzaju wytrawne słodko-kwaśne powidła o korzennym smaku z wyraźną nutą smażonej cebuli, imbiru i pieprzu cayenne. Chutney polecam do wszelkiego rodzaju pasztetów, serów, a szczególnie tych pleśniowych, wytrawnych kanapek n...
Sprawdzona Kuchnia
Jesień
,
Wegetariańskie
,
Bezglutenowe
,
Dodatki
,
śliwki
,
Sosy, dipy
,
Cebula
Curry z kalafiora i ciecierzycy
Curry to nie tylko aromatyczne liście czy mieszanka przyprawowa. To także danie popularne w Indiach, pełne aromatycznych przypraw i często zabarwione kurkumą, ale nie tylko. Zazwyczaj podawane jest z dodatkiem ryżu lub placków. Myślę, że moje chlebki z...
Ale zakwas!
Bezglutenowe
,
Dania główne
Chutney pomidorowo – morelowy z czarną gorczycą i masłem ghee
Chutney wywodzi się z kuchni hinduskiej i stanowi połączenie smaków: kwaśnego, słodkiego i ostrego. Konsystencją nieco przypomina powidła lub gęsty sos. Przygotowuje się go z owoców i warzyw z udziałem aromatycznych i pikantnych przypraw. Rozgrzewa, oc...
Ale zakwas!
Bezglutenowe
,
Przepisy podstawowe
Chutney z rabarbaru
Ostatnio nabrałam ochoty na rabarbar w postaci nieco innej niż ciasto, czy deser. Pomyślałam sobie, że fajnie byłoby przygotować coś wytrawnego. Trafiłam na ten chutney z rabarbaru. Chutney... Cały przepis The post Chutney z rabarbaru appeared ...
Warzywa
,
Przekąski i dodatki
,
Dania wytrawne
,
Rabarbar
,
Wiosna
,
Przetwory
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście