Uwielbiam deser z kremem z avokado - stąd reaktywacja przepisu, który rok temu zagościł już na moim blogu ;) Tym razem z mixem owoców i syropem z Agawy...
Składniki:na 3 duże porcje- 3 dojrzałe awokado
- pół szklanki mleka
- płaska łyżka syropu z Agawy jasny BIO
- duży jogurt o smaku wiśniowym
- dwie świeże figi
- nektaryna
- brzoskwinia
- garść winogron zielonych
- miód do polania
- świeże listki mięty do dekoracji
Awokado kroimy na pół, wyciągamy łyżeczką miąższ, który blendujemy razem z mlekiem i syropem z Agawy. Nektarynę i brzoskwinię kroimy na półksiężyce. Figi obieramy ze skórki i również kroimy w półksiężyce.
Do wysokich szklanek nakładamy warstwowo krem z awokado, jogurt wiśniowy, krem awokado a całość dopełniamy owocami. Na koniec polewamy owoce odrobiną miodu. Dekorujemy całość listkami świeżej mięty.
Przed podaniem deser należy schłodzić w lodówce przynajmniej 10-15 min.
Smacznego!P.S. Oczywiście mix owoców oraz dobór jogurtu owocowego zależy od Waszych preferencji. Ważne, by deser nie tylko wybornie smakował ale też cieszył oko ;)
Chcesz się dowiedzieć, gdzie można zakupić produkt? Kliknij w link w nazwie produktu.