Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wiosenne dzięcioły i jesienna potrawa. Ossobuco Milanese po naszemu.
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
144
Kategorie
39
Wiosenne dzięcioły i jesienna potrawa. Ossobuco Milanese po naszemu.
Niełatwo mierzyć się z klasyką. Tym bardziej trudnowmawiać innym jakugotować danie, które każdy Włoch w Lombardii jadł od dziecka i wie jak je zrobić (lub jakmama je gotuje). Narażam siępewnie na krytykę, bo przepis, który propo...
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
01 lis 15
Dania główne-mięsne
dania główne-mięsne
21 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
Niestety ten blog nie ma opisu
144
39
Polecane przepisy
Jesienna pekinka
Jesienna pekinka Surówka z kapusty pekińskiej często wita na naszym stole . Jest pyszna w każdej kombinacji a do tego błyskawiczna w wykonaniu . Kiedy nie bardzo wiadomo co podać Read More ... Artykuł Jesienna pekinka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podr...
Ogrodnik w podróży
Z
,
Pyszne
,
Przystawka
,
Wegetariańskie
,
Sałatki, surówki , przystawki
,
Jarskie
,
Sałatka
,
Kapusty
,
Kapusta
,
Surówka
,
Wegańskie
,
Warzywna
,
Kukurydza
,
Pekińskiej
,
Pekińska
,
Dresing
,
Pomidor
Jesienna Pani Walewska
Jesienna Pani Walewska to troszk zmieniona odsona bardzo smacznego ciasta. Poczenie kruchego ciasta, powide, bezy oraz kremu budyniowego. Rewelacyjny Post Jesienna Pani Walewska pojawił się poraz pierwszy w I Love B...
I Love Bake
Ciasta i ciastka z kremem
,
Budyń
,
Kruche ciasto
,
Orzechy
,
Beza
,
Powidła
Goleń wołowa po mediolańsku czyli ossobuco alla milanese
Goleń wołowa po mediolańsku czyli ossobuco alla milanese czyli pyszna wołowina z kościa z dziurą. Tak! ossobuco oznacza dosłownie kość z dziurą. Goleń wołowa po mediolańsku czyli ossobuco alla milanese to jeden z najlepszych sposobów na przyrządzenie t...
Pociąg Do Kuchni
Bruxelles Midi - kuchnia europejska
,
Pociągi pod specjalnym nadzorem - przepisy specjalne
,
Stacja na dłuższe postoje - dania obiadowe
,
Stacja mięsna
,
Roma Termini - kuchnia włoska
,
Pomidory
,
Włoska
,
Wołowina
,
Białe wino
,
Mięso
,
Mięso duszone
Ossobuco – przegląd najciekawszych przepisów
Ossobuco to oryginalna potrawa o włoskich korzeniach, która zaczyna zadamawiać się nad Wisłą. Coraz częściej na polskich stołach gości gicz cielęca lub wołowa, przyrządzana zgodnie ... Post Ossobuco – przegląd najciekawszych przepisów pojawił się poraz...
Magazyn kulinarny Codogara
Slider
,
Produkty spożywcze
Wiosenne dzięcioły i jesienna potrawa. Ossobuco Milanese po naszemu.
Niełatwo mierzyć się z klasyką. Tym bardziej trudnowmawiać innym jakugotować danie, które każdy Włoch w Lombardii jadł od dziecka i wie jak je zrobić (lub jakmama je gotuje). Narażam siępewnie na krytykę, bo przepis, który propo...
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
Dania główne-mięsne
Risotto ze świeżymi borowikami
Risotto to włoska potrawa. Najbardziej klasyczną odmiana risotta jest risotto alla milanese czyli bez dodatków.U mnie dziś z prawdziwkami, niestety nie są zebrane przeze mnie.Nie miałam w tym roku tyle szczęścia i czasu aby wybrać się na mazury Z podan...
SpiekłaRodem
Wegetariańskie
,
Obiad
,
Kolacja
,
Kuchnie świata
,
Ryż
,
Borowiki
Ossobuco, czyli gicz cielęca po włosku
Ossobuco (dosłownie “kość z dziurą”) to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Najbardziej znana wersja tej potrawy to Ossobuco alla Milanese- przyrządzane z pokrojonej w plastry giczy cielęcej, obsmażonej, a potem duszonej w białym winie w...
Smakowity Blog Kulinarny
Obiad
,
Wołowina
,
Cielęcina
Włoskie impresje. I nieodnalezienie.
Myśli wypełzają na powierzchnięprześlizgując się międzyopłotkami logiki bez rąk i nógniczym śliskie wężeMyśli bez znaczeń i ulotneunoszące się w przestrzeni lekkościąpstrokatymi koloraminiczym pyłkoskrzydłe motyleMyśli śliskie i chropowatezwijające się...
Cynamon i oliwka, czyli garść myśli i przepisów
Obiadowo
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone