Lubisz hummus? Ja uwielbiam! To moje ulubione smarowidło na chleb. W wersji klasycznej hummus znakomicie komponuje się z chrupiącą pajdą chleba i „bekonem” z grzybów z dodatkiem awokado. Jeśli jeszcze nie miałeś okazji spróbować tej kanapki koniecznie ...
Hummus po raz pierwszy kupiłam dobrych parę lat temu na targu regionalnym. Świeżutki, robiony na oczach klienta. Ta pasta z...
Artykuł Hummus pasta z ciecierzycy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, prze...
Przepis na hummus z cieciorki hummus to inaczej pasta z gotowanej ciecierzycy z dodatkiem pasty sezamowej (Tahiti), oliwy z oliwek, czosnku oraz soku z cytryny. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, a sam hummus jest niezwykle wartościowy p...
Hummus to wdzięczna pasta, z którą można eksperymentować i próbować przygotowywać się z nowymi smakowymi dodatkami. Ciecierzyca bardzo dobrze komponuje się z suszonymi pomidorami, świeżą bazylią i odrobiną majeranku.To już trzeci hummus na moim blogu i...
Hummus w ostatnich latach zyskał w naszym kraju ogromną popularność i bardzo dobrze, bo jest bardzo zdrowy i bardzo, bardzo smaczny, a przy tym łatwy do przygotowania! Hummus zielony zrobiłam z dodatkiem świeżego szpinaku i orzeźwiającej nuty cytrynowe...
Można powiedzieć co człowiek, to inny hummus. Usłyszałem nawet ostatnio, że hummus to filozofia. Ech, chyba lekko przesadzone. Polemizowałbym. Są poważniejsze tematy do filozofowania. W każdym razie każdemu z moich znajomych hummus wych...
Gdy robię hummus z myślą o sobie, to konsumpcję rozpoczynam dość prędko, w związku z czym istnieje pewna obawa, że do etapu „talerzowego” może nie dojść w ogóle. Sprawy mają się tak...Najpierw podjadam ugotowane ziarna ciecierzycy. Ot tak, same, bez ni...
Zastanawiając się, jaki hummus można by dla odmiany przygotować, pomyślałam o wersji "pizzowej". Nic nie stoi na przeszkodzie, by wykorzystać do jego przygotowania składniki typowe dla jednego z najpyszniejszych dań na świecie. Tahini zastąpiłam po pro...