W Toskanii jest wiele do spróbowania doskonałe wina, wspaniała wołowina, makarony z ragu z dziczyzny, trufle. Gdzieś na początku listy plasuje się też fasola Toskańczycy ją kochają, jedzą w zupach, pastach do crostini (grzanek) i jako d...
Uwielbiam placki bananowe! Powodów mam kilka, 3 najważniejsze są następujące: są pyszne, są łatwe, do ich przygotowania można zużyć sczerniałych bananów, których nikt nie chce jeść
Rosół to zdecydowanie niedzielne danie. To już nawet nie chodzi o tradycję, ale o to, że ugotowanie porządnego rosołu to bardzo czasochłonne przedsięwzięcie, na które...
Artykuł Rosół drobiowo-wołowy pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
Kto kocha słodkie placuszki na śniadanie, ręka w górę! Tak, moja jedna ręka też jest w górze (bo drugą zajadam się plackami, oczywiście).Dlaczego podkreśliłam w tytule posta, że owsianka użyta do placków jest z wczorajszego dnia? Ponieważ jedną z cech ...
Źródło: fotoliaPrzygotowanie tych sosów nie jest trudne, a szybkie i banalnie łatwe. Wystarczy użyć znanych wszystkim składników i gotowe! Opiszę kilka podstawowych sosów - być może pojawi się taki, którego jeszcze nie znacie.Tak przygot...
SKŁADNIKI600 g mrożonych lub świeżych płatów z dorsza, mintaja lub innej ryby2 jajka ( jedno zużyć do panierki )bułka tartapół cebuliolej do smażenianać pietruszkimąkaSPOSÓB PRZYGOTOWANIARozmrozić filety, zmielić razem z połówką cebuli i od...
Zawsze, gdy robimy hummus zostaje nam trochę ugotowanej ciecierzycy. Najczęściej podjadamy nadmiar tak po prostu bez niczego (dobra przekąska przed telewizorem), tym razem jednak postanowiliśmy zużyć resztki podczas obiadu. W lodówce leżały sobie jeszc...
Ugotować ryż. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i pieczarki. Przygotować farsz: mięso, ugotowany ryż i cebulkę z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem.
W szerokim garnku zagotować wodę. Odciąć ok. 15-20 największych liści kapust...