Dawno, dawno temu, nasza koleżanka była na ścisłejdiecie i w związku z tym mało co mogła jeść. Wspólne spotkania wiązały się z dylematem: będzie, czy nie będzie mogła jeść. Po kilku próbach udało się nam wytypować listę składników, z których mogł...
Delikatne pulpety z dorsza, to miła odmiana po dobrze wszystkim znanych, mięsnych sznyclach i kotletach. W pierwszej kolejności, mięso ryby krótko gotuję na parze, następnie formuję małe pulpety. Na koniec
Pulpety rybne w sosie szczypiorkowym to propozycja na podanie ryby tym, którzy za rybą nie przepadają. Według autora książki Ryby w codziennym żywieniu Pana Leonarda Duklewskiego (książka z 1971r.) pulpety rybne można podawać z sose...
Koperkowe pulpety z mięsa mielonego były pomysłem by do sosu koperkowego przygotować pulpety z mięsem mielonym oczywiście z dodatkiem koperku. Obiad był mocno koperkowy
Delikatne pulpety w aromatycznym sosie z grzybów. Sposób przygotowania Grzyby dokładnie przepłukać , pokroić , namoczyć. Mięso zmielić w maszynce , dodać jajka , sól , pieprz , przeciśnięty przez praskę czosnek ,bułkę tartą i namoczony w wodzie...
Pulpety drobiowo-pieczarkowe Pulpety drobiowo-pieczarkowe to świetna propozycja na obiad. Pulpety są pyszne, przygotowuje je sie tak samo łatwo i szybko jak każde inne pulpety. Są delikatne i wyraziste w smaku, tanie i cudownie smakują z sosem ko...
Kiedy po raz pierwszy zobaczyłam "Jerozolimę" w Empiku, to od razu wiedziałam, że to jest to. Nie od razu ją kupiłam. Ale wczoraj wszystko poskładało się w całość. Najpierw kupiłam dorsza z myślą, że albo zrobię w parowarze (wiadomo, kalorie) albo u...