Zagołąbkami zziemniakami tonie przepadam, aletakie zryżem mogłabym co chwilkę przygotowywać. Wykonałam je zfarszem, naktóry składa się grzybowe risotto zleśnymi, suszonymi borowikami. Jest ton...
Jedziesz na wakacje, zamawiasz cieniutkie, niemal rozpływające się w ustach naleśniki zwane crepesami i zastanawiasz się co w nich jest u licha takiego, czego brakuje Twoim, wiecznie nieidealnym. Ciasto! Odpowiednie ciasto, ot cały sekret!...
Jesień rozpoczyna się niedługo, a z nią pora na grzyby.Co powiecie na grzybowe risotto?Risotto to bardzo popularna włoska potrawa.Jej bazą jest ryż, bulion, oliwa z oliwek, wino i różne smakowe dodatki.Oto przepis na pyszne grzybowe risotto :)Składniki...
Jeśli myśleliście, że zrobienie idealnego risotto to trudna sztuka, byliście w błędzie :D Wystarczy dobry przepis i dziś mam taki dla Was. Kupcie jak najszybciej pęczek zielonych szparagów, bo przed Wami risotto ze szparagami. Zawsze myślałam, że risot...
Kolejny dzień pieczarkowego tygodnia postanowiłam uczcić przygotowując risotto z pieczarkami. Bardzo dawno nie jadłam risotto, a muszę przyznać, że stęskniłam się za takim aksamitnym ryżem z dodatkiem delikatnych grzybów - to coś na prawdę wspaniałego!...
Włosko-hiszpańsko-polskie danie. Czemu hiszpańskie? Bo na ryżu prosto z Hiszpanii. Często myślę, że mam konkretny produkt w szafce, a gdy przychodzi do wykonania, to dziwnym trafem go nie ma.Dlatego do risotto użyłam ryżu przeznaczonego do paelli. I wy...
Klasycznym, obowiązkowym na wigilijnym stole daniem w moim rodzinnym domu była zupa rybna. Na Filipinach to jednak żaden rarytas, bo dary morza są tutaj w kuchni codziennością. W tym roku na naszym świątecznym stole zagości zupa grzybowa i barszcz przy...