Mniej niż pół godziny. Tyle właśnie wystarczy, aby przygotować niezwykle smaczny, zdrowy i pełnowartościowy posiłek. I jak tu nie kochać kuchni azjatyckiej? Dobrej jakości mięso, warzywa, ryż, aromatyczne, rozgrzewające przyprawy, do tego prostot...
Duszony kurczak w pikantnym sosie z dodatkiem pasty gochujang nie tylko dla amatorów egzotycznym potraw. Większość składników na tę potrawę znajdziecie w większości dużych supermarketów,...
Artykuł Kurczak po koreańsku z pastą gochujang pochodzi z serw...
CUKINIA PO KOREAŃSKU - sałatka na zimęJak zrobić sałatkę po koreańsku z cukinii na zimę - przepis krok po kroku.Niezwykle kolorowa sałatka, wygląda obłędnie na półkach pośród innych przetworów ;)Do jej zrobienia wykorzystałam cukinie żółte oraz zieloną...
Marchewka po koreańsku jest doskonałym dowodem, że można tanio zrobić absolutnie przepyszne danieMarchewka po koreańsku to fascynujące danie rodem z Ukrainy, z pochodzenia tatarskie. Oczywiście z Koreą ma tyle wspólnego, co nasza ryba po grecku z Grecj...
ZIELONY HUMUS z pitą lub sezonowymi warzywami Danie główne WEGE BURGERRITO z batatów, imbirem, Jalapeño, serem kozim, rukolą, pestośliwkowym, aioli z białej fasoli...
Marchewka po koreańsku to pikantna surówka o mocnym aromacie czosnku i ziaren kolendry. Łączy w sobie smaki słone (sól i cebula) ze słodkimi (cukier i sezam), ale wyróżnia się przede wszystkim ostrym smakiem nadanym przez czosnek, ostrą papryczkę i pie...
Klimatów azjatyckich ciąg dalszy.Postanowiłam jeść więcej surowych produktów na wiosnę - zaczęłam od marchwi. Zaciekawiła mnie surówka, którą jadłam niedawno w pewnym bistro azjatyckim, w karcie figurowało jako "marchewka po koreańsku". Przepis pochodz...