Po tym jak zafundowałam sobie porządną dawkę wysiłku fizycznego na weekend ( 24h godzinny maraton treningowy ) , dziś zasłużyłam sobie na porządne śniadanie. Pomimo tego iż spaliłam dużo
kalorii to cukier nadal jest wykluczony z mojej diety , więc pancakes jak zwykle są "odchudzone".
Nadadzą się zarówno na śniadanie , jaki i na deser. Już dawno nie robiłam placuszków , tak więc dziś nadszedł ich czas :)
Składniki:
-2 łyżki mąki żytniej razowej
-2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
-stevia (6 kropli)
-jajko
-125g jogurtu naturalnego
-płatki migadałowe
-łyżeczka oliwy z oliwek lub innego oleju
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać (oprócz płatków migdałowych).
Gotową masę smażyć na suchej patelni na małym ogniu. Placuszki posypać płatkami migdałowymi.
Podawać z masłem , miodem lub syropem.
Moje placuszki posmarowane są miodem i syropem ryżowym (oczywiście wszystko w stosownych ilościach) i posypane płatkami migdałowymi.
Smacznego!