Lubisz hummus? Ja uwielbiam! To moje ulubione smarowidło na chleb. W wersji klasycznej hummus znakomicie komponuje się z chrupiącą pajdą chleba i „bekonem” z grzybów z dodatkiem awokado. Jeśli jeszcze nie miałeś okazji spróbować tej kanapki koniecznie ...
Paprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i...
.fb-like span {
overflow:visible !important;
width:450px !important;
margin-right:-200px;
} Hummus to potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Wytwarzana jest z nasion ciecierzycy. Hu...
Hummus to doskonały sposób na szybką i smaczną kolację. No, może nie do końca szybką, gdy wykorzystuje się suszoną ciecierzycę, która wymaga wcześniejszego namoczenia. Zawsze oczywiście można pójść na skróty i posłużyć się ciecierzycą z puszki. J...
Hummus w ostatnich latach zyskał w naszym kraju ogromną popularność i bardzo dobrze, bo jest bardzo zdrowy i bardzo, bardzo smaczny, a przy tym łatwy do przygotowania! Hummus zielony zrobiłam z dodatkiem świeżego szpinaku i orzeźwiającej nuty cytrynowe...
Zrobiliście już pastę tahini z poprzedniego przepisu? Jeśli tak to dziś przyda się do przygotowania wspaniałego hummusu z orzechami laskowymi. Hummus można przygotować na wiele sposobów i z przeróżnymi dodatkami podstawowy przepis na pastę z ciecierzyc...
Często do pracy czy do szkoły zabieramy kanapki, najczęściej z wędliną lub serem, do tego plaster pomidora albo ogórka. Z czasem jednak takie śniadanie staje się monotonne i szukamy pomysłów na jakieś inne dodatki do chleba. Mam dla Was dzisiaj propozy...