Kotlet de volaille (devolay) Serwowano go w XVIII w Cesarstwie Rosyjskim. Oryginalna nazwa Kotlet de volaille pochodzi jednak od nazwiska francuskiego kucharza rezydującego na rosyjskim dworze. Kotlet devolay w Rosji i na Ukrainie jest powszechnie nazy...
Kotlet Harnasia, Bacy, Juhasa czy też góralski/tatrzański/pieniński to w gruncie rzeczy wiele nazw podobnego dania kotleta z oscypkiem, często też boczkiem, czasem grzybami czy bryndzą, podawanego w większości karczm regionalnych. Ostatnio zain...
2 podwójne filety z kurczaka średniekilka plastrów boczku wędzonego (pokrojone w kostkę)3 małe ogórki konserwowe (pokrojone w grubsze plasterki)cebulka perłowa marynowana2 kawałki czerwonej papryki marynowanej (pokrojone w kostkę)kilka plastrów s...
Bioderka z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami mogą być nie tylko daniem obiadowym. Doskonale smakują również pokrojone w plasterki, jako zimna przekąska. Z jednego bioderka wychodzi jedna roladka. Składniki: 4 bioderka 1 opakowanie serka „Górals...