Sałatka nicejska, która dziś jest kulinarnym symbolem Prowansji i południowej Francji, na początku przygotowywana była zaledwie z kilku składników świeżych pomidorów, anchois, oliwek,...
Artykuł Sałatka nicejska z ryżem, tuńczykiem, jajkiem i a...
Klarowanie masła, to oczyszczanie go z białka i innych substancji. Takie masełko ma delikatny, orzechowy smak i wysoką temperaturę dymienia, a więc doskonale nadaje się do smażenia. Sklarować masło bardzo łatwo możemy sami. Do garnka wkładamy kostkę ma...
Czosnek jest niezwykle zdrowy, bardzo często dodaję go do potraw. I dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne masełko czosnkowe, które rewelacyjnie pasuje do pajdy pełno ziarnistego chleba. Co więcej, masełko można przygotować z wykorzystaniem czosnku...
Dzisiaj coś nietypowego. Super smaczne smarowidło masełko jablkowe, które z powodzeniem sprawdzi się jako krem do ciasta, na kanapkę czy dodatek do budyniu. O nadziewaniu naleśników nie wspominam
Gnocchi z brokułami i anchois to prosty przepis na szybki i pyszny obiad z zaledwie kilku składników. Smak tego dania tkwi w prostocie. Do...
Artykuł Gnocchi z brokułami i anchois prosty przepis na szybki obiad pochodzi z serwisu Food tra...
Sałatka z anchois, sera i rukoli. Jak ktoś lubi słone smaki to ta sałatka z anchois będzie mu smakować! Co to jest anchois (anchovies)? Są to malutkie solone filety z sardeli (bardzo mała rybka), która jest tłusta i ma ostry Czytaj dalej ͛...
Na wiosnę nie ma nic lepszego niż świeża soczysta sałatka. Połączenie pomarańczy ze świeżymi anchois to małżeństwo doskonałe. Nie mogłam uwierzyć, że wcześniej nie odkryłam...
The post Sałatka z anchois i pomarańczy appeared first on Studio Kuchnia.
...
Małe, bardzo słone fileciki z sardeli europejskiej ryby żyjącej w Morzu Śródziemnym, Czarnym i Oceanie Atlantyckim. Aby uzyskać anchois, surowe ryby zasypuje się solą i poddaje dojrzewaniu przez kilka miesięcy. Przez intensywność smaku i słono...