Rzadko ostatnio tu zaglądam. Jak zwykle brak czasu, wszystko w biegu... ;/ Troszkę Was przybyło, to mi daje kopa żeby wymyślać nowe dania i mam ich kilka w zanadrzu! Liczę na to, że w końcu będę miała więcej czasu żeby Wam je pokazywać :)
Dzisiaj szybkie, proste danie jednogarnkowe z tortellini. Próbujcie :)
Czego potrzebujemy?- 1/2 kg mięsa mielonego
- 2 cebule
- 1 czerwona papryka
- 2 duże marchewki
- 1 przecier pomidorowy w kartonie (passata)- ok 400 ml
- 1 opakowanie tortellini z dowolnym farszem
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Gotujemy!
Cebulę kroimy w pióra, marchewkę i paprykę w spora kostkę. W sporym garnku podsmażamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy mięso i smażymy chwilę. Następnie dodajemy marchewkę i paprykę. Dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy. Następnie dodajemy passatę, ponownie zagotowujemy. Teraz czas na tortellini. Wrzucamy je do naszego sosu i gotujemy ok 25 minut aż tortellini będą miękkie. Na koniec jeszcze ewentualnie doprawiamy i jeśli jest zbyt gęste można dodać troszkę wody.