Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Sakiewki z mięsem -Chinkali
Wesoła Kluseczka
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
28
Kategorie
16
Sakiewki z mięsem -Chinkali
Składniki:- 500 g mąki,- 1 jajko,- 125 ml mleka,- 2 łyżki oleju,Farsz:- 40 g mielonej wieprzowiny,- 30 g mielonej wołowiny a najlepiej baraniny, - 3 cebule,- 2 ząbki czosnku,- 125 ml bulionu,- 1 pęczek kolendry lub pietruszki,- sól, pieprz,...
Wesoła Kluseczka
10 lut 15
Mięso wieprzowe
,
Mięso wołowe
mięso wieprzowe
2 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Wesoła Kluseczka
Z miłości do jedzenia...
28
16
Polecane przepisy
Jak zrobić chinkali – gruzińskie pierogi z jagnięciną
Witajcie po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że radośnie spędziliście Wielkanoc i pełni sił wróciliście do codzienności. Ja wracam do Was po krótkim urlopie, po którym dla równowagi przez całe Święta przechodziliśmy wszyscy grypę żołądkową. Taka kom...
Kucharenka.pl
Obiad
,
Pierogi
,
Jagnięcina
,
Chinkali
,
Kuchnia gruzińska
Przepis na chinkali z mięsem - gruzińskie pierożki.
Chinkali, to oprócz chaczapuri, jedno z tradycyjnych dań kuchni gruzińskiej. Pierożki te robione są z takiego samego ciasta, jak nasze polskie pierogi, różni je natomiast sposób zaklejania - podczas gdy my tworzymy półksiężyce, Gruzini zlepiają sakiewk...
Poezja Smaków
Slider
,
Kluski i pierogi
Chinkali
Chinkali to gruzińskie pierożki wypełnione mięsnym farszem i rosołkiem. Charakteryzuje je kształt sakiewki i sposób jedzenia chinkali chwytamy od góry, odgryzamy kawałek, wypijamy (a wręcz wysiorbujemy) rosołek, po czym zjadamy pierożka ...
Gotuj z Kasią
Dania główne
,
Bez nabiału
,
Przepisy na Thermomix
,
Cebula
,
Mięso
,
Kolendra
,
Natka pietruszki
,
Mięso mielone
Chinkali
Chinkali to obok chaczapuri jedno z najpopularniejszych dań kuchni gruzińskiej. To sakiewki z ciasta pierogowego wypełnione mięsnym farszem zatopionym w delikatnym, aromatycznym rosołku. Właśnie w tym rosołku tkwi cały ambaras, bo najpierw wysysasz pły...
Chwyć Widelec!!!
Wołowina
,
Wieprzowina
,
Kuchnia gruzińska
,
Mięso
,
Pierogi
,
Chinkali
,
Gruzja
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem
Chinkali chodziły za mną od dawna. Nie miałam jednak odwagi, by je zrobić. Przerażała i jednocześnie paraliżowała mnie wizja rosołu w pierogach, gdyż za żadne skarby nie wiedziałam jak wlać rosół do środka i zgrabnie zawinąć chinkali. Postanowiłam ten ...
Madame Edith
Chinkali z mięsem
Chinkali z mięsem to danie kuchni kaukaskiej, bardzo popularne zwłaszcza w Gruzji. Chinkali to inaczej pierogi, czy też duże kołduny, które zwija się jak sakiewki. Aby je spożyć należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączący się ze środka rosół i zakońc...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi i kluski
,
Kołduny
,
Chinkali
,
Chinkali z mięsem
,
Danie kuchni kaukaskiej
,
Gruzińskie pierogi
,
Pierogi gruzińskie
Chinkali
Chinkali pochodzi z Gruzji.Ja nigdy tam nie byłam, ale pomysł na pierożki zapożyczyłam i stworzyłam przy tym własną wariację.Efekt finalny dość ciekawy. Polecam
Tobiaszofka
Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką - prosty i szybki przepis
Szukając pomysłu na obiad wpadła mi w ręce stara gazetka z Biedronki z przepisem na sakiewki z pizzy. Nigdy nie gotowałam niczego z przepisów z gazetek ale postanowiłam zaryzykować. Opłaciło się. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam i uprościłam. Sa...
Pyza & Surówka
Obiad
,
Mąka
,
Czosnek
,
Papryka
,
Cytryna
,
Oliwa
,
łatwy przepis
,
Mięso mielone
,
Pomidor
,
Mięso wieprzowe
,
Sakiewki
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha