Kebab jak zrobić w domu? Kebab to jeden z ulubionych fast foodów naszego społeczeństwa. To tradycyjne danie kuchni tureckiej podbiło serca i podniebienia wielu z nas, jednak z tradycją ma obecnie niewiele wspólnego. Z tego względu warto zamienić tłusty...
Naleśniki Kebab to propozycja na wytrawne naleśniki, na które inspirację znalazłam w jeden z sieci naleśnikowych Manekinie ;) W oryginale znajdziecie kapustę pekińską, kurczaka gyros, ogórka konserwowego oraz cebulkę i sos u nas...
Czas grillowania już dawno się zaczął. U mnie w tym roku najczęstszą potrawą z grilla są szaszłyki z piersi kurczaka. Mięso marynuję w przyprawie do kebaba, dlatego uzyskuję danie przypominające tradycyjnego, ulubionego przez nas kebaba (klik). Do taki...
Podczas mojej ostatniej tureckiej wyprawy zasmakowałem w tureckim kebabie. Ale nie chodzi mi tutaj o klasyczny polski kebab ścinany z wielkiej beli. Moje kubki smakowe ...
Post Turecki kebab Adana Kebab pojawił się poraz pierwszy ...
Oto mój pierwszy domowy kebab. Po prostu niebo w gębie! jestem z siebie bardzo dumna. Domowy kebab robi się dosłownie w 45 minut, a efekt jest murowany!SKŁADNIKI (6 sztuk):Ciasto:500 g mąki50 g drożdży świeżych250 ml wody ciepłej3 łyżki oliwy z oliwekp...
Kebab to potrawa kuchni orientalnej o wielu odmianach. W Polsce najbardziej popularną formą jest "döner kebap (z tur.)" rozpowszechniony w Turcji jako danie składającej się z pieczonych na pionowym rożnie skrawków mięsa baraniego podawanych wraz z suró...
Gdy moja Pola zaczęła przygodę z gotowaniem i pieczeniem ciast ja stałem się praktycznie bezrobotny w kuchni. Jedynie czasami tylko gdy jakimś cudem dopchałem się do kuchni mogłem stworzyć swoje ulubione smakołyki. Jedną z takich pozycji jest właśnie k...