Skład :
-około 1 kg żeberek
-rękaw do pieczenia
woda 100-150 ml
Sos ;
2 łyżki miodu
-50 ml oleju
-płaska łyżeczka papryki ostrej
- płaska łyżeczka papryki słodkiej
-pół łyżeczki pieprzu ziołowego
- pieprz kolorowy
-sól
-2 posiekane ząbki czosnku
-ziele angielskie
- liść laurowy
-łyżeczka marynaty staropolskiej
- chili w proszku do smaku
-bazylia , majeranek
można także urozmaicić o swoje
Przyprawy ja czasami daje kminek mielony
Sposób przygotowania
Żeberka kroimy wrzucamy do miski i dodajemy
wszystkie składniki sosu i dobrze mieszamy
i odstawiamy na około 20 min
Zamarynowane żeberka wrzucamy do rękawa
i zalewamy wodą zawiązujemy i wstawiamy do
Piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C
na 90 min
Smacznego życzy Łukasz