Witam Mieszkam na wsi i dostanie świeżej ryby graniczy z cudem Zaprezentuję filet z ryby mrożonej Użyta ryba to miruna ze skórą Chce wam pokazać , że można zrobić smaczne pieczone danie z mrożonej ryby Według tego przepisu także można użyć ryby świeżej danie będzie jeszcze lepsze .świetnie pasuje do ziemniaków , warzyw
Składniki - 2-3 płaty ryby lub świeża wypatroszona ryba
- 100 g masła śmietankowego
-3 łyżki świeżego posiekanego koperku
- 3 ząbki czosnku
- sól ( polecam morską) , pieprz
- opcjonalnie 1-3 plasterki cytryny
-folia aluminiowa
Przygotowanie Rybę rozmrażamy solimy oraz pieprzymy Masło łączymy z koperkiem przeciskamy przez prasę czosnek i dokładnie mieszamy z masłem i koperkiem
Płaty ryby smarujemy masłem z dodatkami
i wkładamy do foli i na górę ryby kładziemy
1/2 lub 1 kawałek plastra cytryny dla aromatu
Jak koś nie lubi to nie jest konieczne
Zawijamy i wstawiamy do pieca na 20 min na 190 stopni C
Po 20 min otwieramy folie wyciągamy
cytrynę i pieczemy jeszcze przy otwartej foli
Filet 10 min
Świeża ryba 20-25 min
Dzięki temu ryba będzie chrupiąca .
Smacznego Życzy Łukasz