Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Jestem slow jestem food ... czyli ... zapomniane gatunki, odzyskane smaki - topinambur i lędźwian w roli głównej
sekrety małe i duże
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
182
Kategorie
353
Jestem slow jestem food ... czyli ... zapomniane gatunki, odzyskane smaki - topinambur i lędźwian w roli głównej
Pasztet z lędźwianu był doskonałyW dniu dzisiejszym miałam przyjemność uczestniczyć w kolejnym spotkaniu Convivium Slow Food Lubelskie. Tematem spotkania były „Zapomniane gatunki, odzyskane smaki”. Spotkanie odbyło się w gościnnym i otwarty...
sekrety małe i duże
26 kwi 15
Recenzja
,
Slow Food
recenzja
3 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
sekrety małe i duże
Mały blog kulinarny ale nie tylko ...
182
353
Polecane przepisy
Przyjemność bez wyrzutów, czyli Świąteczna Slow Paczka.
low paczkę, czyli gotowy zestaw starannie wyselekcjonowanych produktów prosto od polskich producentów, obserwuję od paru lat. Nie jest to moje pierwsze z nią spotkanie a o wcześniejszym pisałam tutaj wymieniając jako jeden z 12-stu pomysłów pod...
Fill The Bowl
Recenzje
,
Bez kategorii
,
Idealne prezenty dla kulinarnego freak'a
Zapomniane smaki: topinambur, czyli bulwy au gratin według przedwojennej receptury
Dzisiejszy wpis jest kolejnym z cyklu o zapomnianych warzywach, które przed wojną regularnie pojawiały się na stołach i to wcale nie w charakterze wykwintnej egzotyki kulinarnej, a zwykłego posiłku. W rozpatrywanym dziś przypadku o rzeczonym R...
Kuchenny Kredens
Dania główne
,
Dania jarskie
,
Sałatki i dodatki do dań głównych
Szydełkowe slow life
Nie zawsze potrafię spowolnić wżyciu, często jestem zapracowana, zabiegana inie mam nanic czasu. Chcę tozmienić odetchnąć, pomyśleć, kosztować życie! Czas naslow life! Wtym celu wybrałam się wczoraj naw...
skosztuj.to - slow food
Slow food/Slow Life
Obiecanki cacanki … czyli ... Pasztet z lędźwianu
Na specjalne życzenie jednej z czytelniczek mojego bloga prezentuję dzisiaj pasztet z lędźwianu. O tej roślinie pisałam już kiedyś przy okazji wpisu o zapomnianych gatunkach roślin takich właśnie jak lędźwian czy topinambur.W jednym z komentarzy ...
sekrety małe i duże
Zioła
,
Jajka
,
Marchew
,
Cebula
,
żurawina
,
Czarnuszka
,
Czosnek
,
Tymianek
,
Slow Food
,
Ziarno słonecznika
,
Olej rydzowy
,
Siemię lniane
,
Suszone pomidory
Marokańskie smaki – Maroko Slow Food na Rybakach
Trwa właśnie kolejna edycja Tygodnia Restauracji Groupona, w której zawsze uczestniczę i dzielę się wrażeniami jak dotąd tylko pozytywnymi. Akcja zdecydowanie warta uwagi z dużym rabatem można wypróbować jedne z najlepszych poznańskich ...
Smak-Poznania.pl
Opisy miejsc
,
Lunch
,
Zupy
,
Restauracje
,
Stary Rynek i Centrum
,
Polecane
,
Do 20 zł
,
Miejsca
,
Domowe jedzenie
,
Kurczak
,
Wegetariańskie
,
Wołowina
,
Niedrogie
,
Na dowóz
,
Slow food
,
Dania sezonowe
,
Kuchnia marokańska
,
Tażin
,
Ul. Rybaki
Jestem slow jestem food ... czyli ... zapomniane gatunki, odzyskane smaki - topinambur i lędźwian w roli głównej
Pasztet z lędźwianu był doskonałyW dniu dzisiejszym miałam przyjemność uczestniczyć w kolejnym spotkaniu Convivium Slow Food Lubelskie. Tematem spotkania były „Zapomniane gatunki, odzyskane smaki”. Spotkanie odbyło się w gościnnym i otwarty...
sekrety małe i duże
Recenzja
,
Slow Food
Pierwsza wycieczka do Milejowego Pola
Jakiś czas temu, kiedy słońce i ciepło były w naszej szerokości geograficznej jeszcze powszechnie dostępnym dobrem, wybrałyśmy się z Efcą i moją przyjaciółką Jadwigą do Milejowic. Celem naszej wycieczki było naturalne gospodarstwo Eweliny Żygadło szerz...
Retro Food Design
Z życia wzięte
Jedz kulturalnie: polecamy książkę „Zapomniane warzywa”
JEDZ KULTURALNIE! Polecamy muzykę, filmy i książki o tematyce jedzenia. W ostatnich kilku latach, wraz z modą na kuchnie świata, liczba gatunków warzyw dostępnych w naszych sklepach wydaje się być nieograniczona. Bez względu na porę roku możemy kupić ...
WolnaKuchnia.pl - gotujemy w rytmie slow food i ćwiczymy tai chi.
Jedz kulturalnie: polecamy muzykę filmy i książki o jedzeniu
,
Jedz kulturalnie!
,
Warzywa korzeniowe
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone