Uwielbiam łososia! Tym razem połączyłam rybkę z owocem. Do marynaty wykorzystałam to co miałam w lodówce Obiad wyszedł przepyszny! Polecam spróbować, będziecie zaskoczeni smakiem
Składniki:
- Filet z łososia
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka sosu sojowego
- Zioła prowansalskie, bazylia, pieprz cytrynowy
- Mango
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy marynatę: Oliwę z oliwek łączymy z sosem sojowym, dodajemy zioła prowansalskie, bazylie i pieprz cytrynowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Fileta z łososia myjemy i osuszamy po czym nacieramy marynatą. Dodatkowo można skropić go cytryną. Gotowego łososia zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 200 stopniach na 25 min.
W tym czasie obieramy mango i kroimy w słupki.
Gotowego łososia wykładamy na talerz i dodajemy obok pokrojone mango. Przepyszny lekki obiad! Polecam