Kto czytał mój
poprzedni artykuł na 100club.pl wie, że na końcu obiecałam, że następny artykuł będzie kontynuował temat choroby Alzheimera i opowie o tym, jak się odżywiać, żeby zmniejszyć ryzyko zachorowania na tą chorobę. A ja obietnic dotrzymuję i taki właśnie artykuł dla Was przygotowałam.
Jest w nim o tym, jakie produkty są dobre dla naszego mózgu - nie tylko w kwestii zapobiegania chorobom związanym z utratą komórek nerwowych w mózgu, ale też taki sposób odżywiania poprawia funkcjonowanie naszych szarych komórek, czyli pamięć, koncentrację - oraz dlaczego pewne składniki są korzystne, a inne szkodliwe dla naszego mózgu. Zapraszam do lektury i bardzo proszę o komentarze, czy artykuł Wam się podobał ☺.
Artykuł do przeczytania ⇒ TUTAJ Photo credit: Ars Electronica via Foter.com / CC BY-NC-ND