Witam w niedziele! Weekend oczywiście zleciał mi tak szybko, że nawet nie zdążyłam zrobić wszystkiego, co sobie zaplanowałam. Najważniejsze, że ogarnęłam szkołę, treningi, bloga i oczywiście sprawy rodzinne. Dziś chyba znów zapowiada się seans filmowy, a ja je uwielbiam i już mam cudowne nastawienie na ten dzień! Jutro niestety będzie baaardzo ciężko, a we wtorek już totalnie paskudnie się zapowiada ale staram się robić dobrą minę do złej gry :) Mam nadzieję, że u Was pozytywnie?
Jak to w niedziele u mnie bywa...czas na przepis! Tym razem na moje ostatnie
CUDOWNE,
WSPANIAŁE i
PRZEPYSZNE odkrycie, a mianowicie płatki jaglane a'la Monte! Za dzieciaka uwielbiałam ten deserek i często go zajadałam. Teraz niezbyt pamiętam jego smak, ale na 100% wiem, że miłośnicy tego deseru pokochają tą zdrowszą wersję jaglaną na mleku z orzechów macadamia. Pierwszy raz miałam styczność z takim mlekiem i już od pierwszego łyka się zakochałam! Mleko macadamia AMANDIN to poezja w płynie i nie żartuję ;) Teraz stawiam je na równi z moim ulubionym mlekiem z nerkowców! Koniecznie spróbujcie, a dostaniecie go w
VEGEMARKET :)
Składniki /1 porcja/:
♥50 g płatków jaglanych
♥200 ml mleka macadamia AMANDIN
♥1 łyżka masła migdałowego
♥szczypta cynamonu
♥dowolny owoc (u mnie jabłko)
♥słodzidło (u mnie erytrytol)
1.Do garnuszka wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia.
2.Płatki jaglane wrzucamy do mleka, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu ich lekkiego zgęstnienia.
3.Do płatków dodajemy łyżkę masła migdałowego, erytrytol i cynamon - gotujemy aż zupełnie zgęstnieją, a masło migdałowe idealnie się rozpuści.
4.Jabłko myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do już ugotowanych aby lekko zmiękły i nadal zostało chrupiące.
5.Podajemy w towarzystwie smakowitych dodatków, ja osobiście polecam polać dodatkową porcją masła migdałowego lub pokruszyć jakieś orzeszki :)
Smacznego!