Jeeej, udało mi się poprawić polski :D Tylko musiałam poprosić pana, aby poczekał na przerwie, bo przy klasie nie dałabym rady :P W każdym razie mam 4, bo na 5 mam, cytując, ''za słabą i za szybką dykcję''. Okey, zawsze miałam 5, ale jeśli teraz mam ''za słabą dykcję'' to trudno, przynajmniej mam to za sobą ;)
Ogólnie dziś sobie pospałam, odpoczęłam...jest git, ale jutro znowu mało snu się zapowiada. Muszę nauczyć się do fizyki bo mam jedną ocenę...bardzo niepoprawną :P
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio dawno nie było recenzji rzeczy od Vegetalia :) Postanowiłam, że wygrzebię coś z folderu pełnego zdjęć i...padło na paluszki warzywne z tofu! Brzmi ciekawie? Tak i też tak z resztą smakuje ;) Zapraszam!
Skład:
Wygląd: Na samym początku byłam przekonana na 100%, że to tofu, a nie jakieś paluszki. Właściwie, przecież widać od razu, nie ma tu żadnych paluszków! Prawda? ;)
Jednak po otworzeniu, człowiek przekonuje się, że są to 3 kawałki, a raczej 3 paluszki z tofu i warzyw.
Warzyw widać tu od groma co sprawia, że danie wygląda kolorowo i apetycznie. Jednak wygląd to nie wszystko...jak smak?
Smak: Zacznę od zapachu, który jest okropny. Pachnie nijako, lekko plastikowo i nieapetycznie.
Bardzo się zniechęciłam, ale szkoda marnować. Przecież tofu naturalne też śmierdzi (przynajmniej dla mnie), a potrafię zrobić z niego cudowny obiad. Jak było w tym przypadku? Wystarczyła patelnia, chwila na ogniu i ... tam-tara-daaaam! Aromat w kuchni bez porównania! Po usmażeniu paluszki pachną niczym placki warzywne, coś cudnego! Ślina poleciała, szybko zabrałam się za jedzenie. Pierwszy gryz i...przepadam, to jest BOSKIE. Chrupiąca skórka, miękki środek wypełniony papryką, marchewką, groszkiem (<3) i zbożami. Pyszne, syte, a w połączeniu z sosem i świeżą bułeczką...no po prostu mogę wcinać codziennie ;)
Jak już nie raz Wam pisałam w swoim gotowaniu uwielbiam inspirować się kuchniami światami i daniami z podróży, które już za mną, albo które dopiero na liście marzeń.
Dziś swoje smaki skierowałam gdzieś w okolice Meksyku ( tak, marzy mi się Tulum! )...
Nieskromnie stwierdzę, że jestem profesjonalistką, jeśli chodzi o przygotowywanie szybkich i zdrowych obiadów. Opanowałam tę umiejętność do perfekcji, ponieważ lubię dobrze zjeść, a doba ma tylko 24 godziny. Dzisiaj mam dla Was naprawdę łatwy przepis, ...
Pipilotka - blog o odchudzaniu, ćwiczeniach i zdrowym trybie życia
Zamówiłam sklepie internetowymFriscozłote paluszki rybne Frosta.Przygotowałam je w piekarniku z duszonymi warzywami "po grecku"opakowanie mrożonych paluszków rybnych Frosta zFrisco3 marchewkicebulakawałek białej części porapietruszka ...
To było takie dobre.... Połączenie kaszy gryczanej niepalonej z warzywami i wędzonym tofu dało tak niesamowity i przepyszny efekt, że aż sama się zdziwiłam
Jak przyrządzić tofu? Podpowiadamy jak to zrobić na 7 różnych sposobów. Każdy pyszny i łatwy w wykonaniu. Każdy znajdzie coś dla siebie :)1. TofucznicaCzyli wegańska jajecznica. Dobrze znana i lubiana przez roślinożerców :) Nadaje się nie tylko na śni...
Paluszki z tofu w panierce z mąki cieciorkowej - idealne na przekąskę ( na imprezę/film itp.) czy na obiad. Przedstawiamy dwie propozycje podania - klasyczna z sosem czosnkowym lub w wersji fast foodowej, czyli jako hot-tofu. Paluszki z tofu w panierce...
Jeeej, udało mi się poprawić polski :D Tylko musiałam poprosić pana, aby poczekał na przerwie, bo przy klasie nie dałabym rady :P W każdym razie mam 4, bo na 5 mam, cytując, ''za słabą i za szybką dykcję''. Okey, zawsze miałam 5, ale jeśli teraz mam ''...
Widzę, że moja pani od chemii bardzo nie lubi uczniów, którzy chcą pokazać, że wiedzą więcej, niż pisze podręcznik :') Poprawiałam chemię, na 4, serio?! Wypisałam jej o barwnikach, o substancjach słodzących, tłuszczach, wypisałam przykłady (mimo, że ni...