Zwariowany tydzień i intensywny weekend za mną. Na dobry początek tygodnia mam dla was prosty i doskonały przepis na wykorzystanie placków naleśnikowych, których nie raz robicie za dużo lub po prostu chcecie zjeść naleśniki w innej odsłonie.
Składniki które będą nam potrzebne:
wcześniej usmażone placki naleśnikowe
szynka
żółty ser
pomidorki koktajlowe
kukurydza
pieczarki
Tak naprawdę możecie wrzucić do naleśników wszystko na co macie ochotę, ja akurat miałam te składniki pod ręką. Co do pieczarek ja miałam obsmażone wcześniej z cebulą, ale możecie powrzucać je równie dobrze na surowo jak do pizzy.
Na początek musimy dobrze rozgrzać patelnię na którą dajemy place naleśnikowy, w tym samym czasie palnik pod patelnią należy skręcić na minimum żeby sam placek za szybko się nie spalił. Nasz naleśnik obsmażamy z jednej a następnie z drugiej strony, po przewróceniu go na drugą stronę nakładamy nasze składniki u mnie był to: żółty ser, szynka, pomidorki koktajlowe, kukurydza, pieczarki.
Wszystkie składniki przykrywamy drugim plackiem. Taką konstrukcję na patelni przykrywamy pokrywką, a całość smażymy około 5 minut na małym ogniu.
Po upłynięciu tego czasu ostrożnie przerzucamy nasze quritto na drugą stronę i postępujemy podobnie jak wcześniej, przykrywamy pokrywką i smażymy 5 minut.
Po upływie kolejnych pięciu minut nasze danie jest gotowe. Całość kroimy na 4 trójkąciki. Jest to szybki i łatwy pomysł na tzw. coś z niczego. Koniecznie spróbujcie ;).