Jajka można przygotować na wiele sposobów, w formie jajecznicy, omletu, frittaty czy jako kogel-mogel. Najlepsze jest to ,że wyśmienicie smakują na słodko jak i na słono dlatego też „wariacji” na temat jajek jest tak wiele. My proponujemy podać je w formie naleśników ze szparagami – świetny pomysł na śniadanie i jaka rewelacyjna alternatywa w stosunku do klasycznej jajecznicy.
 Porcja: 2 
 Czas przygotowania: 20 minut
 Poziom trudności: średni
 Składniki:
- 4 szparagi
 - 2 jajka
 - sól, pieprz
 - olej
 
 
  | 
| Wyborne "naleśniki" ze szparagami | 
Przygotowanie:
Odcinamy końcówki od szparagów, myjemy dokładnie po czym gotujemy w lekko osolonej wodzie.  Jajka roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni, posmarowanej olejem wylewamy ¼ masy jajecznej i rozprowadzamy na patelni niczym naleśniki. Kładziemy szparaga na „naleśniku” i zawijamy go delikatnie w rulon. Tak przygotowujemy wszystkie cztery „naleśniki” po czym wykładamy je ponownie na patelnię i podsmażamy ze wszystkich stron. Podajemy na ciepło z dodatkiem pomidorów lub na zimno jako przystawkę.