Nie lubię bardzo morskiego zapachu i smaku ryb, dlatego zazwyczaj się go pozbywam.
Tym razem zabiłam go smakiem pomidorów.
Jak wiecie pomidory uwielbiam.
I taką rybkę wam dzisiaj polecam. Jest pyszna. Zupełnie inna od tej dotychczas wam znanej ;)
Składniki:
4 filety z mintaja
1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
1 cebula
150 g gęstej śmietany
125 g mozzarelli
olej
sól
pieprz
Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na oleju. Gdy się zrumieni dodajemy do niej pomidory. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy sos wystygnie dokładamy do niego śmietanę i dobrze wszystko mieszamy.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy rybę. Zalewamy ją sosem pomidorowym.
Ser mozzarella ścieramy na tarce o grubych oczkach i wsypujemy go na rybę zalaną sosem. Pieczemy 40 minut w 200*.
Smacznego!