Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
295481 wyników
Przepis na Wyszukaj przepis na...' ORDER BY 9681#
Wafle przekładane czekoladowym kremem i dżemem truskawkowym
Przekładane wafle to banalny, ale naprawdę pyszny sposób na zaspokojenie chęci na coś słodkiego, jak również smaczny pomysł na słodką przekąskę np. na imprezę- gdyż robi się je bezproblemowo i szybko, a i porcji wychodzi na tyle, by każdy mógł wielokro...
Kraina Miodem Płynąca
Impreza
,
Dla dzieci
,
Bez pieczenia
Brioszka z dzemem wisniowym czyli Slodki Czwartek odc.116
Od pierwszego wejrzenia nie mogłam się jej oprzeć.Maślana, niezbyt słodka.Idealna na śniadanie ale i na podwieczorek. Polecam Wam bardzo!Przepis pochodzi z bloga Pistachio.Brioszka z dżemem wiśniowym20 g świeżych drożdży10 g drobnego cukru3...
Dzieje kuchennej Wiewióry
Słodkości
,
Śniadaniowo
,
Słodki Czwartek
,
Drożdżowo
Wegański tydzień a w nim ...omlet z pieczarkami i karmelizowaną ciecierzycą!
Ten przepis powstał tak spontanicznie, że nawet nie wiem kiedy zorientowałam się, że jem właśnie coś całkiem dobrego, wegańskiego i w dodatku w czasie wegańskiego tygodnia!. Zero narzekania, przyjemny smak...po prostu rewelacja i myślę, że wegani...
Smaki Alzacji
Papryka, sezon w pełni!
Sezon na paprykę w pełni. Papryka pachnie ze straganów na targowiskach i w warzywniakach. Żółta, zielona, czerwona, biała, pomarańczowa, z[.....]Post Papryka, sezon w pełni! pojawił się poraz pierwszy w Pani Łyżeczka.
Pani Łyżeczka
Przepisy
,
Kuchnia włoska
,
Danie główne
,
Dodatek
,
Kuchnia węgierska
,
Leczo
,
Papryka
,
Papryka duszona
,
Papryka pieczona
,
Papryka smażona
,
Papryka w oliwie
,
Papryka z kaparami
,
Przystawka
Sztabki z owocami liofilizowanymi
Czekolada to trudna sprawa ..nadal i dla mnie bo się jej dopiero uczę..można by rzec, że dawno powinnam posiadać zdolność temperowania, jednak bardzo od tego stronie gdyż temperowanie czekolady to nie tylko podgrzewanie jej do odpowiedniej temperatury ...
Smaki Alzacji
Znane włoskie desery
Kuchnia włoska nie bez powodu cieszy się tak dużą popularnością poza granicami Italii. Zaskakuje nie tylko bogactwem smaków, ale przede wszystkim różnorodnością dań, które na dodatek przygotowuje się łatwo i szybko. Wśród mieszkańców niejednego europej...
Sweet breakfast treats
Ciekawostki
Makaron z cukinią i mozzarellą
Kuchnia włoska właściwie na każdym kroku udowadnia nam, że wystarczy kilka niewyszukanych składników, by zjeść coś pysznego. Tak jest i w przypadku tego dania.Przepis ten dostałam od koleżanki z pracy i wykonałam go zgodnie z jej wskazówkami, natomiast...
Skarbnica Smaków
Kuchnia włoska
,
Makarony
Śliwkowe crumble z patelni
Parę lat temu, kiedy odkryłam, że śliwki (nie-robaczywki) najlepiej smakują po zapieczeniu, maniakalnie włączałam piekarnik i przygotowywałam crumble. Pewnie robiłabym to do dzisiaj, gdyby któregoś upalnego poranka nie przyszło mi do głowy, by śliwki.....
MASZU
Słodkie
,
Owoce
,
Bez pieczenia
Ciastka francuskie z migdałami i jabłkiem czyli poWeekendowe Lakocie odc.90
Przepis wybrany przez Córcię, jako pierwszy, z książki "What Katie Ate. Weekend Katie".My go sobie trochę uprościłyśmy kupując gotowe ciasto francuskie.Ciastka robi się dzięki temu szybko i spokojnie dziecko może pomagać mamie albo nawet spróbować zrob...
Dzieje kuchennej Wiewióry
Słodkości
,
PoWeekendowe Łakocie
Chleb kukurydziany bezglutenowy na maślance i jogurcie
Nie wiem jak Wy ale ja nadal poszukuję tego NAJ chleba bezglutenowego... Nie dla mnie- ja lubię te z ziarnami i generalnie radzę sobie z brakiem świeżego pieczywa ( choć miewam kryzysy- to jest ten moment, w którym dużo bym dała za świeżą kajzerkę z dż...
FashionFoodMe
All Recipes (Przepisy)
,
Evening Wish (Kolacja)
,
Morning Thoughts (Śniadaniowo)
Szarlotka z mojego domu
"Nikt nie rodzi się świetnym kucharzem, ale uczy przez działanie"Julia ChildSzarlotka... nie znam osoby, która nie wiedziałaby co to za ciasto. Większości z nas kojarzy się ze smakami dzieciństwa, a w co drugiej restauracji możemy zamówić ją najczęście...
Sól Pieprz i Bazylia
Ciasta kruche i tarty
Mazurek kajmakowy z nadzieniem porzeczkowym
Ten mazurek to mój wieloletni hit wielkanocny. Nie znam ani jednej osoby, która go nie lubi (łącznie z osobami, które nie jadają słodyczy) ;). Na dodatek robi się bardzo prosto. Przepis na spód pochodzi z PRL-owskiej biblii kulinarnej, czyli "Kuchni po...
rozkosze stołu
Słodkie
,
Ciasta i ciasteczka
,
Porzeczki
,
Potrawy świąteczne
,
Wielkanoc
,
Kajmak
,
Mazurek
Migdałowe makaroniki z kremem czekoladowo sezamowym
i znowu...masło sezamowe od Primavika :-) jest niesamowicie smaczne bez względu do czego się go użyje! Dziś makaronikowa uczta z pyszną kawą a dla Was fajny przepis :-) Dla tych, którzy jeszcze nie mieli okazji wypiekać te małe cudeńka, kilka wskazówek...
Smaki Alzacji
Chlebek turecki
Chlebek turecki - nie wszyscy go znają, a i pewnie nieliczni pamiętają, bo dziś daremnie go szukać w sklepach. Można jednak przywołać wspomnienia i upiec go samodzielnie w domu. Kolorowy, mięciutki, najeżony rodzynkami bardziej przypomina chałkę niż tr...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sól
,
Mąka orkiszowa
,
Masło
,
Mleko
,
Miód
,
Drożdże
,
Rodzynki
,
Melasa
,
Kawa zbożowa
Arabski chlebek z tahini
Arabski chlebek z tahini - aromatyczny zawijaniec. Znakomity wypiek na podwieczorek do kawy lub na niedzielne śniadanie. Prosty drożdżowy wypiek bez dodatku jajek z cudownym, chałwowym nadzieniem. Prosty, smaczny, godny polecenia. Podczas pieczenia zap...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sól
,
Mąka orkiszowa
,
Masło
,
Mleko
,
Cukier
,
Drożdże
,
Woda
,
Sezam
,
żółtka
,
Tahini
Chleb pełnoziarnisty
Swoją przygodę z pieczeniem chleba zaczęłam w ubiegłym roku na Święta Bożego Narodzenia. Przepis dostałam od sąsiadki, która od dawna sama piecze chleb. Pani Tereso bardzo dziękuję :) Chleby był pyszny, pachnący i oczywiście o niebo lepszy niż z piekar...
To co lubię
←
Poprzednia
202
203
204
205
206
Następna
→