• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
295482 wyników

Przepis na Wyszukaj przepis na... ORDER BY 8772#

Przepis na Makaron z jarmużem i pieczarkami
Makaron z jarmużem i pieczarkami
Makaron z dodatkami to zawsze jest gwarancja szybkiego obiadu. Czy też pysznego to oczywiście zależy od dodatków. Moja dzisiejsza propozycja do jarmuż i pieczarki ale oczywiście diabeł tkwi w szczegółach więc i czosnek jest potrzebny i parmezan do wyk...
Eksplozja Smaku
Pieczarki, Makarony, Jarmuż
Przepis na Pasta z tuńczyka i czerwonej cebuli
Pasta z tuńczyka i czerwonej cebuli
Przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Ekspresowa bo na jej wykonanie potrzeba 5 może 7 minut. Jeśli tylko lubicie pasty rybne to ta na pewno Wam posamakuje.
Eksplozja Smaku
Pasty do chleba
Przepis na „Tatar” z awokado
„Tatar” z awokado
Ta przystawka powstała dzięki przypadkowo spotkanej Pani w supermarkecie, która widząc, że wybieram awokado zapytała mnie czy robię z niego "tatara". Do tej pory nie robiłam, a że nie jadam wołowego chętnie na kolejną wersję, po śledziowej, przystałam....
Eksplozja Smaku
Przekąski, Awokado, Wielkanoc
Przepis na Mazurek chałwowy z malinami
Mazurek chałwowy z malinami
Mazurki to nie są moje ulubione ciasta, jednak przynajmniej jeden na Wielkanoc muszę upiec. W tym roku jest to wersja chałwowa przełamana pestkowym smakiem malin. Kompozycja smaków doskonała więc jeśli macie ochotę polecam.
Eksplozja Smaku
Ciasta i torty, Maliny, Wielkanoc, Chałwa
Przepis na Miodowe żeberka z musztardą
Miodowe żeberka z musztardą
Przepyszną marynatę, w której upiekłam już chyba wszystkie rodzaje mięs, tym razem wykorzystałam do żeberek. Rzadko je piekę, z wiadomych powodów, ale są takie dobre, że raz na jakiś czas należy się skusić. Wypróbujcie tę marynatę i upieczcie je w nie...
Eksplozja Smaku
Dania główne, Musztarda, Miód
Przepis na Łódeczki z cykorii z tuńczykiem i cebulką konserwową
Łódeczki z cykorii z tuńczykiem i cebulką konserwową
Łódeczki z cykorii są doskonałe pod każdym względem. Wystarczy napełnić je tylko odpowiednim farszem, żeby zrobić wrażenie, zarówno to smakowe jak i wizualne. Są także bardzo wygodne w jedzeniu a także wydajne. Z jednej cykorii powstanie cały talerz ł...
Eksplozja Smaku
Przekąski, Cykoria, Tuńczyk
Przepis na Roladki drobiowe z pesto i mozarellą
Roladki drobiowe z pesto i mozarellą
Bardzo lubimy różnego rodzaju roladki. Niby zawsze takie same a jednak inne bo wszystko zależy od tego co włożymy w środek. Dzisiaj proponuję nadziać roladki pesto z bazylii i plasterkiem mozarelli. To typowe połączenie daje wspaniałe efekty.
Eksplozja Smaku
Dania główne, Bazylia, Mozarella
Przepis na Czekoladowe cudo
Czekoladowe cudo
To ciasto o tak obiecującej nazwie zwyciężyło w konkursie organizowanym w mojej szkole. Wpłynęło bardzo dużo ciekawych przepisów i naprawdę ciężko było wybrać ten najlepszy. Ten, który dzisiaj prezentuję jest tak naprawdę połączeniem dwóch przepisów. W...
Eksplozja Smaku
Ciasta i torty, Bita śmietana, Nutella
Przepis na Torcik coffee – amaretto z wiśniami
Torcik coffee – amaretto z wiśniami
Torcik, który łączy w sobie trzy smaki, jednak odrobinę zdominowany przez kawę. Tradycyjne kakowe blaty, masa kawowa z serka mascarpone, która wystąpiła już u mnie milion razy ale wogóle nie chce się znudzić, oraz wiśniowy nasącz z dodatkiem amaretto. ...
Eksplozja Smaku
Ciasta i torty, Kawa, Migdały, Wiśnie
Przepis na Quesadillas z ananasem i szynką
Quesadillas z ananasem i szynką
Doskonały pomysł na pyszne śniadanie. Jeśli tylko lubicie meksykańskie tortille, chociaż dzisiaj, dzięki ananasowi bardziej w wydaniu hawajskim, polecam takie quesadillas. Szynka i ananas i do tego ciągnąąąacy się ser. Po prostu pycha.
Eksplozja Smaku
Ananas, Dania śniadaniowe, Tortila
Przepis na Pure ziemniaczane z brokułami
Pure ziemniaczane z brokułami
O tej porze roku ziemniaki nie zachwycają swoim smakiem. Co prawda są już w sprzedaży młode, jednak ja jeszcze powstrzymuję się przed ich zakupem. Takie pure z brokułami jest idealne do mięsa, chociaż wspaniale smakuje też z łyżką śmietany lub jogurtu ...
Eksplozja Smaku
Podstawowe przepisy, Ziemniaki, Brokuły
Przepis na Ryba w skorupce ziołowo-parmezanowej
Ryba w skorupce ziołowo-parmezanowej
Smaczna propozycja na szybki i zdrowy a jednocześnie smaczny obiad. Ryba obtoczona w kompozycji świeżych ziół i parmezanu. Można użyć łososia, dorsza lub innej ulubionej ryby.
Eksplozja Smaku
Ryby
Przepis na Salsa roja
Salsa roja
Jedna z głównych sals kuchni meksykańskiej. Bardzo aromatyczna, pikantna, doskonała jako dodatek do różnych dań. Przygotowana z pieczonych pomidorów smakuje dużo lepiej niż z surowych.
Eksplozja Smaku
Pomidory, Kuchnia meksykańska
Przepis na Falafele z zielonego groszku
Falafele z zielonego groszku
Delikatne, ciekawe w smaku falafele z zielonego groszku. Żeby groszek nie okazał się zbyt mdły muszą być dobrze przyprawione stąd też konieczny jest czosnek i kumin. Do sosu czosnkowego pasują idealnie.
Eksplozja Smaku
Dania warzywne, Zielony groszek
Przepis na Skręcone drożdżówki z białym serem
Skręcone drożdżówki z białym serem
Jedne z lepszych drożdżówek jakie ostatnio zrobiłam. Odpowiednio słodkie, wilgotne od sera, ze wspaniałym aromatem limonki. Bardzo się cieszę, że przezwyciężyłam lęk przed drożdżowym ciastem. Dzięki temu, dzisiaj mogę cieszyć się tak wspaniałymi drożdż...
Eksplozja Smaku
Ciasta drożdżowe, Biały ser
Przepis na Pasta z bryndzy
Pasta z bryndzy
Bryndza to owczy serek, o dość charakterystycznym, mocnym smaku, który możemy dostać na Podhalu. Dla niektórych jednak specyficzny smak bryndzy jest zbyt mocny więc, żeby go nieco osłabić, zrobiłam pastę. Ser jest dość słony więc należy ograniczyć il...
Eksplozja Smaku
Pasty do chleba, Bryndza
← Poprzednia
2627282930
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin