Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
1640 wyników
Przepis na wędliny
Targ, bazar, market, rynek, jarmark...
Uwielbiam w każdym wydaniu. A najbardziej te, na których można porozmawiać ze sprzedającymi, spróbować zanim się kupi produkt, przyjść głodnym, a wyjść najedzonym i z torbami pełnymi warzyw, serów, owoców, wędlin, przypraw... przysmaków.Jeśli cho...
all around the plate
All around the world
Dieta bezglutenowa
Dieta bezglutenowa polega na unikaniu produktów zawierających w sobie gluten. Powstała ona z myślą o osobach chorujących na dolegliwości układu pokarmowego związane z nietolerancją związku jakim jest gluten, są to choroby takie jak celiakia i alergie ...
Magic Cooking Time | Blog o gotowaniu
Dieta
,
GF
,
Glutenfree
,
Zdrowie
Placki ziemniaczane z ziołami, wędliną, serem, amarantusem i sosem czosnkowo-ogórkowym
Placki ziemniaczane można robić na wiele sposobówdodając do nich ulubione składnikiSkładniki• 8 ziemniaków średnich• 2 jajka• 1 marchewka• 1 cebula• 1 ząbek czosnku• 200 g ulubionej wędliny• 50 g sera żółtego• 3 łyżki amarantusa• pęczek świeżych ...
W królestwie smaków Beaty
Obiady
,
Przystawki
,
Śniadania i kolacje
,
Placki
Fasolka po bretońsku
Wspaniały obiad dla wielbicieli strączkówSkładniki• 50 dag fasoli jasia• 30 dag boczku wędzonego parzonego• 30 dag kiełbasy• 1 słoik musu pomidorowego lub koncentrat pomidorowy• 2 łyżki papryki słodkiej• 1 cebula• sól• pieprz• domowa kostka rosołowa (p...
W królestwie smaków Beaty
Obiady
,
Zupy
B jak Biznes. Warsaw Plaza Hotel.
Wchodząc do tego hotelu poczułam się trochę jak w domu. A to za sprawą wielkich, przytulnych foteli, które zdecydowanie są elementem na stałe wpisanym w hotele tej sieci. Tworzy to niesamowite wrażenie, że pomimo iż pierwszy raz jesteś w tym miejscu, t...
A BITE TO EAT - Coś do jedzenia!
Warsaw Plaza Hotel****
Aries. Mistrzowie detalu.
Z przyjemnością wracam myślami do tego miejsca. Wszystko w nim się zgadzało. Położenie - Zakopane. W samym Centrum, tuż przy Krupówkach. Towarzystwo - najlepsze, na luzie, ze znajomością bez słów. Wnętrze. Wypieszczone... w każdym detalu. Uderzyło mnie...
A BITE TO EAT - Coś do jedzenia!
Aries Hotel & Spa****
,
Gdzie spać w zakopanem
,
Halka
,
Hotel Aries & SPA
,
Hotel w zakopanem
,
Restauracja zakopane
,
Zakopane
Ruza Roza Restauracja Bałkańska, Warszawa
"Kup jedną karafkę wina domowego drugą taką samą otrzymasz gratis- promocja ważna od poniedziałku do piątku", takie hasło kilkanaście miesięcy temu przeczytałam na ulotce wyciągniętej ze skrzynki pocztowej. Zazwyczaj od razu wyrzucam do kosza taką maku...
Jem Krem
Recenzje
Relacja z In de Wulf & gruszki gotowane w piwie z różowym pieprzem, kruszonymi speculoos i crème fraîche
Na początek przyjemność a za razem obowiązek: zdobywczynią kitla podpisanego przez Kobe Desramaults’a została Marta Dymek. Jeszcze raz gratuluję zwyciężczyni i dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w zabawie. A teraz powracam do zapowiadanej relacji...
eat after reading
Autorskie
,
Słodkie
Taurus – ostoja tradycyjnych wędlin
Smaki dzieciństwa z pewnością trudno zapomnieć. Dla mnie jednym z nich niewątpliwie jest smak swojskiej kiełbasy. Dzięki pobytowi w podkarpackich Zakładach Mięsnych Taurus, mogłem go sobie przypomnieć. W czasach kiedy w sklepach (w tym również i tych...
andrasz-kulinarnie
Warsztaty kulinarne
,
Kiełbasa
,
Relacja z pobytu
,
Apetyt na Kuchnię
,
Boczek
,
Golonka
,
Karczma Dolina Pstrąga
,
Królestwo Garów
,
Mój Kulinarny Pamiętnik
,
Pilzno
,
RDN Małopolska
,
Smaczna Pyza
,
Stanisłąw Jarosz
,
Stolica polskie śliwki
,
Szef Janusz Flis
,
Szydłów
,
Szynka swojska pilzneńska
,
Teraz Polska
,
Tesco Finest
,
Tradycyjne wędliny
,
Wędzone ryby
,
Zakłady Mięsne Taurus
,
Życie od Kuchni
,
Złota Perła
KULINARNA PODRÓŻ NA KUBĘ
Jesień i zima to taki okres, kiedy mam ochotę wziąć paszport, spakować walizkę i uciec tam, gdzie jest ciepło, a poranek wita mnie promieniami słońca wpadającymi za okno. Mój organizm jest jak taka bateria słoneczna, która często musi być doładowyw...
Ostra na Słodko - blog kulinarny
Dania mączne
,
Dania obiadowe
,
Dania warzywne
,
Inne
,
Kuchnie świata
,
Desery
,
Mięsa
,
Dania owocowe
,
Deser
,
Ciekawostki
,
Naleśniki
,
Wieprzowina
,
PODRÓŻE
,
PODRÓŻE TU I TAM
,
Kuchnia meksykańska
,
Churros
,
Kuba
Restauracja Arken – Bådehavnen 21, Køge, Dania
Restauracja Arken (Arka) znajduje się w Danii, w miejscowości Køge około 80 km na południe od Kopenhagi. Jest położona wewnątrz mariny, nad samym brzegiem morza. Specjalizuje się w daniach z ryb i owoców morza, chociaż można też z...
Najsmaczniejszy Blog
Recenzje lokali
,
Restauracja
,
Arken
,
Dania
,
Koge
Budapesztańskie smakołyki. 1. Hala i Wieloryb
Na naddunajskim tarasie dobrze smakuje nawet zwykły koźlak, ale Budapeszt kryje o wiele więcej smakołyków. Zapraszam. Do Budapesztu mamy niedaleko, a ostatnio zdaje się, że nawet znacznie bliżej i to przecież nie dlatego, że połączenie otworzyły tanie ...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Z podróży
,
Budapeszt
,
Kolej
,
Podróżowanie
,
Odyseja kolejowa
,
Węgry
Turyn z orzechami. 2. Salone del Gusto
Organizowany co dwa lata w Turynie jako wielkie święto idei Slow Food w tym roku zyskał nowe otwarcie – na miasto. Salone del Gusto 2016 wyszło z parku Valentino i autentycznie scaliło się z Turynem Turyńskie Salone del Gusto jak co roku ściągnęło nad ...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Z podróży
,
Slow food
,
Turyn
,
Piemont
,
Carlo Petrini
,
Salone del Gusto
,
Sapori
RÓŻNICE POMIĘDZY POLSKĄ A IRLANDIĄ
Czytając ostatnio jakiegoś bloga natrafiłam na wpis dotyczący różnic pomiędzy życiem w Polsce i w Niemczech. Ponieważ sama przez ponad 7 lat mieszkałam w Irlandii, postanowiłam przygotować dla Was podobny artykuł. Zielona Wyspa to bardzo przyjazny kraj...
moje IDEALIA - blog lifestylowy, DIY, wnętrza, ciąża i macierzyństwo, uroda, kuchnia
LIFESTYLE
Bigos staropolski
"...W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną..." * nie tylko u Mickiewicza bigos staropolski zasłużył sobie na pochwały. W literaturze wspominają go również Tadeusz Boy-Żeleński i Wincenty Pol. M...
SŁODKI KOMPROMIS
Słodki Kompromis wytrawnie
,
Kuchnia polska
,
Kapusta
,
Wieprzowina
,
Grzyby
,
Suszone śliwki
Wędlina z nutą miodu, cynamonu i pomarańczy
Karkówka pieczona w korzenno-cytrusowej marynacie z kapką miodu - palce lizać!Pierwszy raz biorę udział we wspólnej akcji amatorów kucharzenia w ramach Intergalaktycznego Gotowania. "Na tapecie" domowe, własnoręcznie przygotowywane wędliny, czyli Piecz...
GRUNT TO PRZEPIS!
Akcje kulinarne
,
Boże Narodzenie
,
Pomarańcza
,
Wędliny
,
Cynamon
,
Intergalaktyczne gotowanie
←
Poprzednia
94
95
96
97
98
Następna
→