• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
68 wyników

Przepis na Tadeusz Różewicz

Przepis na Królik pieczony - klasyka Badylarki i 'Moje córki krowy'
Królik pieczony - klasyka Badylarki i "Moje córki krowy"
Najczęściej czytanymi postami na tym blogu są przepisy na królika. Znalazło się ich tutaj już kilka. Dziś absolutna moja klasyka. Podejrzewam, że najtrudniejszym krokiem jest znalezienie króliczego mięsa. Podając królika upieczonego według poniższego p...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy, Książki, Bez glutenu, Na obiad, Mięsne, Papryka w proszku, D. z królika, Królik, Szparagi
Przepis na Pęczak z młodą kapustą i klopsikami z indyka
Pęczak z młodą kapustą i klopsikami z indyka
Kiedy w ubiegłą niedzielę wracając z imienin od mojej najfajniejszej chrześnicy i imienniczki w dodatku Joanny (lubi czytać i gotować tak jak ja!) zostałam hojnie obdarowana naręczem tak świeżego koperku, że jego zapach przyprawiał mnie o zawrót głowy,...
popoludniewkuchni
Jednogarnkowe, Kasza, Kapusta, Mięso
Przepis na Indyk na święta – niezawodny przepis last minute
Indyk na święta – niezawodny przepis last minute
Indyki, kaczki, gęsi, kurczęta i perliczki w polskiej kuchni są znane  i cenione od stuleci. Dowody na to znajdziemy nie tylko w dawnych książkach kucharskich, ale także w kulinarnych wątkach epopei narodowej: Zosia w porannym stroju i z głową odkrytą ...
WolnaKuchnia.pl - gotujemy w rytmie slow food i ćwiczymy tai chi.
Boże Narodzenie, Patriotyzm od kuchni, Mięso i ryby, Wielkanoc, RETRO gotowanie, Jabłka
Przepis na Tagliatelle z wędzonym łososiem i żubrówką
Tagliatelle z wędzonym łososiem i żubrówką
Dzisiaj testowałam moją ukochaną maszynę do makaronu i jestem zakochana. Miałam ochotę nagrać filmik, aby pokazać jak piękne wysuwają się plastry ciasta i jak cudownie potem są cięte na równiutkie paseczki tagl...
Choochla
łosoś, Makarony, Wino, Pietruszka, Tagliatelle z wędzonym łososiem i żubrówką, żubrówka
Przepis na Warszawa po raz kolejny
Warszawa po raz kolejny
Dziś ciąg dalszy mojej wędrówki po stolicy.Będzie jednak trochę inaczej.Trochę bardziej sentymentalnie.I całkowicie nie kulinarnie.Tak się złożyło że mój pobyt w stolicy przypadł między innymi na 15 sierpnia, którego to obchodzone jest Święto Wojska Po...
This life tastes great
Przepis na Lekka szarlotka wegańska i Port Literacki 2015
Lekka szarlotka wegańska i Port Literacki 2015
Jeszcze pełna emocji po wczorajszym dniu oddaję w Wasze ręce i oczy kilka zdjęć z pięknego festiwalu Port Literacki, podczas którego częstowałyśmy wspólnie z Olą (www.przegryzam.pl) naszym literackim menu. Piękna to chwila, kiedy po dwóch dniach pracy ...
Lekko jak hel
Przepisy, Na słodko, Wegańskie, Miejsca
Przepis na Makaron z cukinią 2.0, LAF - dzień II
Makaron z cukinią 2.0, LAF - dzień II
Tak, jaktutaj, tylko po odstawieniu sosu z ognia, dodaj 2 łyżki zwykłej lub roślinnej śmietany. Smakuje jeszcze lepiej. Smacznego!Arisan: zgromadzenie(2003, Nia Di Nata; na Filmwebie film znajdziemy pod tytułemLosowanie): arisan to co...
Qlinarnie i Qlturalnie
_Filmy/Films, _Dania główne/Main courses, _Nabiał/Dairy products, Wycieczki gastronomiczne i nie tylko, _Makaron/Pasta
Przepis na Bioaktywne substancje jaj w prewencji i terapii chorób cywilizacyjnych
Bioaktywne substancje jaj w prewencji i terapii chorób cywilizacyjnych
Bioaktywne substancje jaj w prewencji i terapii chorób cywilizacyjnychPoniżej znajdziecie recenzję wykładu, na który trafiłam dzięki jednej z czytelniczek mojego bloga (serdecznie dziękuję), który odbył się w ramachkonferencji "Medycyna naturalna...
Wiki Rose >>blog
Superfoods, Wiedza, Jajko
Przepis na Maj z wydawnictwem Psychoskok
Maj z wydawnictwem Psychoskok
Maj rozpoczął się... jak luty. Nie tylko deszcz, ale też śnieg za oknem, skutecznie zniechęcają do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Skoro więc nie grill i kiełbaski, to może koc i książki? Zapraszam na majowe zapowiedzi do wydawnictwa Psychoskok!T...
Recenzje na widelcu
Zapowiedzi, Psychoskok, Podsumowanie, Maj
Przepis na Galeria pod Gniazdem i wernisaź prac Tadeusza Kuliga
Galeria pod Gniazdem i wernisaź prac Tadeusza Kuliga
Miałam przyjemnośc gościc 20 sierpnia na wernisażu prac pana Tadeusza Kuliga w Galerii pod Gniazdem w Starym Sączu. W bardzo miłej atmosferze jak zawsze mozna było sedzic czas. Prace naparwde warte obejrzenia.Tadeusz Jan Kulig urodził się w 1951 roku w...
LIFE IN THE CITY
WERNISAŻE
Przepis na Podlasie 3. Top 10 podlaskich smakołyków
Podlasie 3. Top 10 podlaskich smakołyków
Czas na zestawienie najprzedniejszych podlaskich smakołyków rzemieślniczych, które dostępne są na co dzień. Możecie je zamówić przez internet, choć najlepiej spróbować ich na miejscu. Zapiszcie sobie te adresy! 1. Chleb z Dobromila / Kuchnia Dobromil #...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Z podróży, Podlasie
Przepis na Książki kucharskie
Książki kucharskie
Książki kucharskie na prezent, to temat, do którego zabierałam się długo. Po pierwsze moja kolekcja przekroczyła 300 pozycji, a po drugie większość po angielsku. W końcu podzieliłam to na etapy. Wybrałam moim zdaniem najfajniejsze, któr...
LADY KITCHEN
My, Książki, Cookingbook, Cookbook, Książi kucharskie, Na prezent, Prezenty
Przepis na Szczepienia po naszemu
Szczepienia po naszemu
Bardzo często pytacie nas o szczepienia naszych chłopaków. Czy szczepimy, na co szczepimy i które szczepionki wybieramy? Czym się kierujemy podejmując takie, a nie inne decyzje oraz o to, czy się nie boimy? Na ostatnie odpowiadam już na wstępie – tak, ...
SuperStyler blog modowy, kulinarny, lifestylowy, uroda i zdrowie, fitness, stylizacje.
Dziecko, Szczepienia, Szczepionki, Czy szczepić dziecko, Szczepionka, Na co szczepić dzieci, Pneumokoki, Meningokoki, Szczepionka przeciwko pneumokokom, Szczepionka przeciwko rotawirusom, Czym szczepić
Przepis na Nowe restauracje w Krakowie: październik-grudzień 2017
Nowe restauracje w Krakowie: październik-grudzień 2017
W ostatnim podsumowaniu nowych krakowskich restauracji 2017 roku znajdziecie tradycyjnie kilka włoskich opcji, a także bar specjalizujący się w ramenie, francuską restaurację prowadzoną przez chińskiego szefa kuchni oraz kolejne miejsce stworzone z myś...
dania kontra ania | opinie o restauracjach w Krakowie
Kraków, Gdzie zjeść w Krakowie, Nowe miejsca, Chez Nicholas, ORZO, Bistro GotuJEMY, Cucina Aperta, Olive Tree, Ramen People, Tomasza 20 Resto Bar, Tutti Santi, Vistula Port, Wesołe Gary
Przepis na Bigos staropolski. Z sikorkami na bogato.
Bigos staropolski. Z sikorkami na bogato.
"W kociołkach bigos grzano. W słowach wydać trudnoBigosu smak prawdziwy, kolor i woń cudną,Słów tylko brzęk usłyszy i rymów porządek,Ale treści ich miejski nie pojmie żołądek.Aby cenić litewskie pieśni i potrawy,Trze...
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
Dania główne-mięsne
Przepis na Kim jestem czyli dwadzieścia lat krytyka kulinarnego
Kim jestem czyli dwadzieścia lat krytyka kulinarnego
W tym roku celebruję dwudziestolecie swego pióra. To też pięćsetny wpis na blogu, a zatem przednia okazja, aby oddać się refleksji Intrygujące, jak wtopione w miliony zdarzeń sugestie od losu łączą się niczym magiczne ogniwa w łańcuch napędowy zawodowe...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
O wydarzeniach, Krytyk Kulinarny, Artur Michna, Krytyk Kulinarny w mediach
← Poprzednia
2345
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin