Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
2989 wyników
Przepis na ryb
Catering dietetyczny Wygodna Dieta – recenzja!
Odtygodnia miałam okazję testować catering dietetyczny Wygodnadieta.pl (klik), którycodziennie rano dostarczał mi 5 posiłków: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek ikolację. Świetnie jest móc sobie trochę odpocząć od&...
Po Prostu Pycha
Inne
,
Catering
,
Catering dietetyczny
,
Wygodna dieta
,
Wygodnadieta.pl
Halibut zapiekany pod mozzarellą i pieczarkami
Uwielbiam ryby, a w szczególności halibuta, którego cenię za wysoką zawartość białka oraz aminokwasów egzogennych. Jest to ryba, która zawartością białka spokojnie może zastąpić drób lub czerwone mięso. Dodatkowo halibut zawiera sporo kwasów omega-3, p...
Kulinarne Inspiracje Futki
Ryby
,
Grzyby
,
Kuchnia skandynawska
,
Pieczarki
,
Halibut
,
Halibut baked under mozzarella and mushrooms
,
Halibut zapiekany pod mozzarellą i pieczarkami
Ryba po grecku
Ryba po grecku należy do jednej z dwunastu potraw, które goszczą na moim stole wigilijnym. Jest to jedyna potrawa rybna, którą chętnie zajadają wszyscy domownicy i to nie tylko w Wigilię. Są to panierowane filety rybne z duszonymi warzywami. Na przygot...
Danka pichci
Obiad
,
Kolacja
,
Ryba
Śledzie z patelni
Świeży śledź z patelni z chrupiącą skórkąidealny na piątkowy obiadSkładniki śledzie tuszkinatka pietruszkisok z połowy cytrynypieprz świeżo mielonysól morskaew.przyprawa do rybmąka pszennaolej do smażeniaWykonanieryby umyć...
w mojej pachnącej kuchni...
Ryby
Tagliatelle z cukinii z grillowanym łososiem w sosie szpinakowo – jogurtowym
Muszę przyznać, że danie wyszło mi perfekcyjnie (skromność to podstawa J). Jest przepyszne a sos – rewelacja. Nic więcej nie dodam, koniecznie wypróbujcie.Składniki:1 młoda cukinia2-3 kawałki łososia½ opakowania mrożonego szpinaku (liście)2-3 ząbki czo...
SMAKI EWY
Dietetyczne
,
Ryby i owoce morza
Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem
Bardzo zdrowe rybne roladki z szpinakowo-ryżowym nadzieniem z mini marchewkami. Całości smaku dodaje śmietanowy sos.6 płatów mintajaPrzyprawa do ryb200 g mrożonego szpinaku2 ząbki czosnku1 łyżka masła0,5 łyżeczki czosnku granulowanego100 g ryżu100 g mi...
VioletoweKucharzenie
Ryby
,
Zapiekanki
Halibut pieczony w pietruszkowym pesto
Halibut pieczony w pietruszkowym pesto i Pinot Gris z Domaine Riefle Winery. Bogactwo aromatów, doskonała gra cukrów i kwasu oraz lekkie dymne nuty sprawiają, że wino ma rozpoznawalny i uwodzicielski ciekawie komponując się z potrawą.Wiosna już zawitał...
Wino i kuchnia
Ryba pieczona
,
Lekki obiad
,
Wiosenny obiad
,
Alzacja
,
Alzacki pinot gris
,
Halibut
,
Pietruszkowe pesto
Kulinarne zagrania we Wrocławiu
Dokładnie tydzień temu byłam pierwszy raz na spotkaniu blogerów.Do Wrocławia zjechało się łącznie 14 blogerek z całej Polski.Wśród nich przedstawicielki blogów lifestyleowych, parentingowych, kulinarnych oraz urodowych.Spotkanie odbyło się w C.H. Koron...
Cake Caprice
Szaszłyki rybne z selerem - Fish & Celeriac Skewers Recipe - Spiedini di pesci vari con sedano rapa
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:kawałki różnych ryb świeżych lub mrożonych/ pieces of fish flesh/ spezzatino di pesci1-3 marchewki/ 1-3 carrots/ 1-3 caroteseler korzeń/ celeriac/ sedano rapacebula c...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
,
Supper
,
Kolacja
CIASTO FILO Z RYBNYM FARSZEM
Niedawno pisałam o pakietach z ciasta filo z mięsem. Dziś prezentuję "cygara" nadziane farszem z trzech gatunków ryb. W smaku i wyglądzie nieco podobne do sajgonek. Wyszły r...
Moje codzienne przyjemności...
Obiad
,
Mączne
,
Przekąski/przystawki
,
Ryby i owoce morza
Łosoś z porem i serem żółtym w cieście francuskim
Pyszny, soczysty kawałek łososia z dodatkiem aromatycznego pora i sera żółtego, otulony chrupiącym ciastem francuskim. Smaczna przekąska, gorąca kolacja a nawet obiad - polecam :)SKŁADNIKI: (na 4 szt)1 op. ciasta francuskiego30 dag łososia4 grubs...
Kto ugości moich gości?
"SKWORCU"
,
Ryba
,
Łosoś
,
Ciasto francuskie
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Temat ryb bardzo często przewija się w moim domu, ponieważ to jedno z ulubionych mięs mojej córki.Nie ukrywam, ja też często po nie sięgam, stąd pomysł na dzisiejszy obiad :)Użyłam pstrąga łososiowego, bo udało mi się kupić grube filety, ale łos...
Kuchnia w opałach
KONKRETY
Pstrąg w migdałach
Soczysta rybka, która robi się sama :) Będzie pyszna z dodatkiem ryżu i zdecydowanej w smaku surówki, takiej jak na przykład TA.P.S Pstrągi możemy również przyrządzić na patelni obtaczając je w mące i smażąc około po 8 minut z każdej strony.2 - 3 patro...
z cukrem pudrem
Boże Narodzenie i Wigilia
,
Dania obiadowe bezmięsne
Śledzie korzenne
Kto nie jadł śledzi w przyprawach korzennych to niech spróbuje bo to jest naprawdę pyszne;)SKŁADNIKI400 g filetów śledziowych2 łyżki whisky lub brandy2 łyżki musztardy1 łyżeczka miodu1 łyżka soku z cytryny2 łyżki sosu sojowego1/2 łyżeczki grubo z...
PYCHOTKA
Śledzie
Kuchenne Rewolucje w Kętrzynie czyli tropem Magdy Gessler
Pierwszego dnia naszego majówkowego wypoczynku w Giżycku, zaraz po podróży, obejrzeliśmy w telewizji odcinek "Kuchennych Rewolucji". Jako że nigdy wcześniej nie mieliśmy okazji odwiedzić żadnej restauracji biorącej udział w programie, zdecydowaliśmy, ż...
Kuchnia pełna książek... i Kota.
Kuchenne rewolucje
,
Kętrzyn
,
Magda Gessler
,
Zajazd Pod Zamkiem
Zapiekanka z dorsza, bakłażana, cukinii i ziemniaków
Nie jestem zwolenniczką rybnych zapiekanek, powiem więcej - ja ich po prostu nie lubię. Jednak mając do dyspozycji tylko jeden kgdorsza i wizję niespodziewanego najazdu gości, musiałam dokonać cuduniczym wKanie Galilejskiej. Zapiekank...
Jadło i czytadło
Ryby
,
Zapiekanki
←
Poprzednia
63
64
65
66
67
Następna
→