• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2989 wyników

Przepis na ryb

Przepis na Pieczony łosoś ze szpinakiem w słodko-pikantnym sosie
Pieczony łosoś ze szpinakiem w słodko-pikantnym sosie
Pyszny i bardzo szybki przepis na łososia ze szpinakiem.W glazurze ze słodkiego sosu chili smakuje naprawdę wyśmienicie - wbrew pozorom bardziej słodko niż pikantnie, ale połączenie z cebulą i szpinakiem sprawia, że smaki świetnie ze sobą współgrają :)...
Moje Kuchenne Rewelacje
łosoś, łosoś pieczony, łosoś ze szpinakiem, Sos chili, Sos słodko -pikantny, łosoś w pikantnym sosie, łosoś z chili, łosoś z ryżem, łosoś z sosem chili
Przepis na Roladki z bakłażana faszerowane serem feta
Roladki z bakłażana faszerowane serem feta
Bakłażan to dość specyficzne warzywo i musi być odpowiednio przygotowane, nie ma wyrazistego smaku, dlatego należny łączyć go z innymi silnymi smakami i aromatami. Dziś postanowiłam przygotować bardzo proste choć nieco czasochłonne, ale za to pięknie s...
Codzienne Gotowanie
Łatwe, Danie wegetariańskie, Przekąska, Przystawka, Bakłażan
Przepis na Karaibska sałatka z mango i awokado
Karaibska sałatka z mango i awokado
Wspaniała i orzeźwiająca karaibska sałatka z mango i awokado z pewnością poprawi Wam nastrój w deszczowy, jesienny dzień. Sałatka łączy w sobie słodycz mango,kwaskowatośćlimonki i ostrość papryczki chilli. Sałatka z mango idealnie sprawdzi ...
Codzienne Gotowanie
Awokado, Kuchnia karaibska, Mango
Przepis na Surówka z czerwonej kapusty a'la coleslaw
Surówka z czerwonej kapusty a'la coleslaw
Surówka z czerwonej kapusty a'la coleslaw jest banalnie prosta do przygotowania, pasuje to wszelkiego rodzaju mięs, kotletów oraz ryb. W swej prostocie zachwyca smakiem, jest pyszna. Zazwyczaj przygotowuję ją z większej ilości składników i później podj...
Tysia Gotuje
Łatwe, Szybkie, Tanie, Bar sałatkowy, Dodatki do dań głównych, Surówki
Przepis na Makaron z sardynkami, czyli jak zjeść egzotycznie i...tanio
Makaron z sardynkami, czyli jak zjeść egzotycznie i...tanio
Dzisiejszy obiad nie wymaga wysiłku,nie pochłania dużo czasui ma jeszcze jedną zaletę: jest bardzo tani.Och, zapomniałabym dodać, że ma nieziemski smak.Takie emocje przy jedzeniu będą oczywiście odczuwaćprawdziwi wielbiciele ryb. Rozejrzyjcie się w pob...
Lola in Heaven
Kolacja, Obiad, łatwe, Kuchnia tunezyjska, Ekonomiczne, Tunezja, Obiad za 5-10 zł, Makaron, Ryby
Przepis na Pstrąg w marynacie tamaryndowej
Pstrąg w marynacie tamaryndowej
W związku z tym, że ze świeżych ryb w sklepach najłatwiej o pstrąga, przygotowuję go dosyć często. Dobry jest pieczony w folii, grillowany oraz smażony. Najważniejsze jest to, by rybę dobrze doprawić. Żeby nie było nudno, proponuję Wam marynatę tam...
Kuchnia Wschodu
Orientalny fusion, Ryby i owoce morza, Pstrąg orientalny, Pstrąg po azjatycku, Ryba po azjatycku, Ryba po tajsku, Ryba w sosie słodko-kwaśnym, Ryba w tamaryndowcu, Ryba z tamaryndowcem, Sos tamaryndowy
Przepis na ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ
ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ
Za oknem nieprzyjemna szarość. Wiatr rzuca konarami na prawo i lewo, stuka w okna, huczy w kominie. Znajduję w szafie, pomiędzy książkami, stary album. Z czarno-białych zdjęć zerkają nieznane mi twarze. Mała dziewczynka w śpioszkach, moja Babcia. Była ...
W kuchni Karmel-itki
Ryby.
Przepis na Papryka faszerowana mielona jagniecina i baharatem.
Papryka faszerowana mielona jagniecina i baharatem.
Przepyszne papryki z przepisu mamy Yotama Ottolenghi, faszerowane mielona jagniecina i ryzem. Z duza iloscia aromatycznych przypraw i ziol, takich jak natka, koperek i mieta. Nadzienie doprawiamy rowniez baharatem - arabska mieszanka przypraw. Jesli je...
kalejdoskop kulinarny
Warzywa, Obiady, Kolacja, Miesa, Yotam Ottolenghi
Przepis na Łosoś na parze
Łosoś na parze
Cześć =) Łosoś, to jedna z ulubionych ryb Kasztanowej Kuchni, która gościła na naszym blogu już wiele razy.Dziś chciałbym przedstawić łososia ugotowanego, wraz z warzywami, na parze w parowarze, w towarzystwie sosu na bazie jogurtu greckiego, czosnku i...
Kasztanowa Kuchnia
Obiady i kolacje, Ryby, Z parowaru, łosoś
Przepis na Tarta z gruszkami, migdałami i miodem
Tarta z gruszkami, migdałami i miodem
Prosta, szybka, a przy tym dość efektowna, tarta na cieście francuskim. Wystarczy kilka składników, chwila wolnego i pozostaje czysta przyjemność jedzenia. A pyszna jest okrutnie! Szczególnie podana na ciepło z lodami :)Składniki:na 8 małych tartopakow...
Bake&Taste
Słodko, Owoce, Ciasto w 10 minut, Tarty, Ciasto francuskie
Przepis na Karp smażony z sosem szarym
Karp smażony z sosem szarym
Karp smażony, to obowiązkowa pozycja na wigilinym stole. Miłym akcentem w tej potrawie jest sos szary, słodko-kwaskowy o piernikowej nucie. Rybę polewamy gorącym sosem lub podajemy osobno w dzbanuszku.Potrawę przygotowałam w kuchni Regionalnych Smaków,...
Codziennik Kuchenny - proste przepisy na niecodzienne potrawy
święta, Regionalne Smaki, Kuchnia regionalna, Ryby
Przepis na Co mnie motywuje do bycia fit ( cz. 2 dieta)
Co mnie motywuje do bycia fit ( cz. 2 dieta)
Już dawno na moim blogu pojawił się post o tym, co mnie motywuje do ćwiczeń. Jeżeli czytaliście tamten post to wiecie, że obiecałam też drugą część dotyczącą mojej diety! Dieta to coś, co jest u nas na całe życie i nie jest to jakaś dieta odchudzająca ...
Rano Wszystko Smakuje Lepiej
Inne
Przepis na PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH
PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH
Cudownie aromatyczny i doskonale doprawiony. Pieczony w folii co powoduje iż mięso nie jest suche.SKŁADNIKIdla 4 osób:4 pstrągi tęczowe wypatroszone przyprawa do rybpieprz cytrynowysól morskazioła suszone: tymianek, rozmaryn, natka pietruszki, zioła pr...
Katerina&Kuchnia
DANIA RYBNE
Przepis na Halibut na warzywach
Halibut na warzywach
Jakby ktoś mnie zapytał, o moją ukochaną rybę, to teraz z pewnością bym powiedziała, że jest nią halibut. Bo jest bardzo delikatny, smaczny i nie ma ości. A jako, że ości się boję jak ryba wędki, to mój rybny repertuar nie jest zbyt wyszukany. Łosoś, t...
Rhubarb Baby
Na szybko, Przyprawy, Warzywa, Danie główne, Na obiad, Vege, Ryba
Przepis na Dorada z grilla
Dorada z grilla
Dorada to jedna z moich ulubionych ryb. Nie potrzebuje wielu przypraw. Gdybym kupiła ją na targowisku gdzieś w ciepłym kraju, użyłabym tylko soli. I to by wystarczyło. Kupioną u nas przyprawiam nieco bardziej - dodaję jeszcze pieprz i trochę ziół. I ju...
Stare Gary
Ryby, Grill, Dorada
Przepis na Aïoli - prowansalski sos czosnkowy
Aïoli - prowansalski sos czosnkowy
Sos aïoli, znany również po oksytańskualhòli i katalońskuallioli jest fundamentem kuchni śródziemnomorskiej. Jego prowansalska nazwa wywodzi się od łacińskich słów alium oraz oleum,oznaczających oliwę oraz czosnek. Mimo żeaïoli ...
food²
Sosy i pasty, Limonka, Czosnek
← Poprzednia
101102103104105
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin