Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
310513 wyników
Przepis na Pasztet z fasoli z pieczarkami i orzechami włoskimi
NAJEDZENI FEST! SLOW FOOD (KRAKÓW 6. 04. 2014) – FESTIWAL ŻYCZLIWOŚCI?
Jadąc dzisiaj na Najedzeni Fest! Slow Food, zastanawiałam się, dlaczego właściwie tak bardzo lubię ten festiwal? Jest na nim zawsze tłoczno i gwarno, ciągle coś się dzieje, każdy próbuje dostać najlepsze kąski, a w salach Hotelu Forum przeciskają się b...
WYBREDA W KRAKOWIE
Kraków
,
Festiwal
KREM DYNIOWY Z MORELAMI I BANANEM
Chyba wszyscy, którzy zaglądają na mojego bloga od dłuższego czasu wiedzą, że moją warzywną miłością jest dynia! Pod każdą postacią i na wszystkie możliwe sposoby.Uwielbiam z nią kombinować, chociaż czasem po prostu nie mam na to czasu i wtedy przyrząd...
foodmania
Wegetariańskie
,
Bezglutenowe
,
Owoce
,
Banan
,
Warzywa
,
Bakalie
,
Nerkowce
,
Dynia
,
Jogurt naturalny
,
Syrop z agawy
,
Morele
Chlebek dyniowy
Przyszedł wreszcie czas, by otworzyć zapasy dyniowego puree, stojącego na balkonie. Musiałam się zmobilizować, bo znając moje zwyczaje, nie wykorzystałabym ich do następnej jesieni. A dynia przecież jest pyszna i uniwersalna. Robiłam muffiny, krajankę,...
Secret way to the kitchen
Słodkie
,
Mąka
,
Masło
,
Babki i ciasta ucierane
,
Cynamon
,
Miód
,
Dynia
,
Pestki dyni
,
Przyprawy korzenne
,
Rodzynki
,
Orzechy włoskie
Drożdżowe love.
Drożdżówka z dodatkiem horchatybio* z jabłkiem, wegańską gorzką czekoladą (Plamil Foods) i wiórkami kokosa podana z kokosowym jogurtem i pomelo* horchata to mleko roślinne uzyskiwane bezpośrednio z orzechów tygrysich (które nie są orzechami tylko...
Sweet breakfast treats
Gofry
Gofry, goferki, gofrusie, pamiętam jak w zamierzchłych czasach, kiedy chodziłam do podstawówki (a dinozaury chodziły po ziemi), po lekcjach chodziliśmy do małej kawiarenki, niedaleko szkoły. Na gofry, zapiekanki, hot-dogi... Do dziś pamięta...
Żeby życie miało smaczek...
Meksykańska zupa z cieciorką
Powstało ostatnio troszkę smakołyków kuchni meksykańskiej, ale to póki co ostatni, którym się z Wami podzielę :) Ostra zupa z dodatkiem cieciorki rozgrzeje nawet największego zmarzlucha :)Składniki:Dla 8 osób:2 filety drobiowe1 opakowanie cieciorki (40...
kuchnia w czekoladzie
Obiad
,
Na studencką kieszeń
,
Zupa- krem
,
Kuchnie świata
Ciasto Krówka
Ciasto KrówkaMiodowe blaty ciasta z kremem z bitej śmietany, posmarowane masą kajmakową z migdałami lub orzechami...Składniki:ciasto:500 g mąki2 łyżki cukru pudrupół szklanki miodu125 g margaryny2 jajka1 łyżeczka sody oczyszczonejkrem:700 ml śmietany 3...
♨ Pelusiowa Kuchnia ♨
Ciasta i Desery
Pyszne danie makaronowe w 10 minut
Lubię takie spontaniczne potrawy, a, że makaron mam zawsze w domu i nie miałam ochoty na rosół, przygotowałam danie inspirowane moją ukochaną Italią. Przepis jest dla jednej osoby.Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznymSkład...
Moja smaczna kuchnia
Warzywa
,
Obiady
,
Włoskie smaki
,
Makarony
Krem z kalafiora z pieczarkami
Zupełnie nieoczekiwanie udało mi się kupić na targu polski kalafior. To już prawdziwe niedobitki, bo w większości miejsc kalafiory są z importu. Staram się być wierna zasadzie "sezonowo i lokalnie", wyjątkiem niestety są cytrusy, którym nie potrafię si...
Przysmaki Karolki
Warzywa
,
Cebula
,
Danie wegetariańskie
,
Zupy
,
Ziemniaki
,
Pieczarki
,
Kalafior
Dyniowe blondies
Ciasto na bazie dyni i ciecierzycy. Na słodko, z dodatkiem czekolady i przypraw korzennych. Pierwsza myśl super, MUSZĘ wypróbować! Następna to zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe. Na pewno wyjdzie zakalec, albo w cieście będzie wyraźni...
Fotografia od kuchni
Na widelcu
,
Dynia
,
Ciasta
,
Przekąski i przystawki
Pad Thai z kurczakiem i krewetkami
Klasyk kuchni tajskiej, nie do końca klasyczny ze względu na trudności aprowizacyjne z tamaryndem i orzechami, jednak bardzo satysfakcjonujący. Do przygotowania tego dania potrzebne będzie zaopatrzenie się w kilka egzotycznych składników jak chiński...
Gotuj z Wojciechem
Kurczak
,
Krewetki
WARSZTATY 18.11.2015 – ŚWIĄTECZNIE!
Ostatnie z tej edycji spotkanie kulinarne w pracowni Latające Warsztaty Rzemiosła odbyło się w świątecznej atmosferze. Uczestnicy uczyli się filetować ryby głównie karpie i pstrągi choć i morszczuk się trafił. Muszę zaznaczyć, że jestem pod wra...
Ciesz się smakiem
Boże narodzenie
,
Uncategorized
,
Warsztaty
,
Chrzanowa
,
Filetowanie
,
Karp
,
Pstrąg
,
śledzie
,
świąteczne
PASZTET DYNIOWY Z PIECZONĄ PAPRYKĄ
Gdy zaczynam obrabiać pękatą dynią, której średnica jest sporo większa niż moja głowa, muszę się liczyć z tym, że w połowie procesu zacznie brakować mi pomysłów na jej przerobienie. W niedzielę podjąłem próbę wykorzystania całości, uzyskanego po piecze...
Vegenerat Biegowy
Przekąska
,
śniadanie
Wytrawna tarta z brokułami.
Prosta, szybka w przygotowaniu i niesamowicie smaczna wytrawna tarta z brokułami, serem i wędzoną kiełbasą. Tarta bardzo się wszystkim spodobała, chyba właśnie dlatego tak szybko zniknęła ze stołu. Zapraszam do wypróbowania!Składniki:Ciasto:500 g...
Kuchnia Łukasza
Przekąski
Meksykański trójkącik , czyli jak zrobiłam zupę meksykańską z trzema rodzajami mięsa.
Nigdy nie mogę się zdecydować, z jakim mięsem zrobić zupę meksykańską : z piersią kurczaka, czy wieprzowym mielonym. Tym razem postanowiłam zmieszać smaki i dodać jeszcze trzecie mięsko.Uprzedzam, że poniższy przepis, to taki "na dużą rodzinę". I duży ...
Ruda w kuchni
"Pasztetowa" z zielonej soczewicy, grzybów i suszonej śliwki
Święta trwają kilka pięknych dni, a kiedy już opijemy się barszczem z uszkami, zjemy wszystkie pierogi i pasztety z fasoli, przyjdzie czas na odświętne śniadania. A wtedy warto zaskoczyć siebie i innych domowników aromatycznymi pastami na świeżym chleb...
Lekko jak hel
Przepisy
,
Bezglutenowe
,
Na chleb
←
Poprzednia
639
640
641
642
643
Następna
→