Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
5455 wyników
Przepis na pączki francuskie
Sylwestrowe przekąski - moje propozycje
Już niedługo Sylwester. Będziemy się bawić na różnych balach i domowych imprezach. Żeby zabawa była udana, trzeba zadbać o menu na ten wyjątkowy ostatni dzień roku.Spełniając Waszą prośbę przedstawiam w skrócie moje propozycje na smaczne przekąsk...
Kuchnia u Krysi
Sylwestrowe przekąski
Wielkanocne tartaletki z porem, kurkami, serem cheddar i jajkiem
Składniki (2 porcje):gotowe ciasto francuskie – płat o wymiarach ok. 25 na 25 cm1 rozmącone jajko1 łyżka masła150g świeżych lub mrożonych kurek1 gruby por (biały kawałek o długości ok. 20 cm) pokrojony w talarki2 łyżki słodkiej śmietany50g utartego se...
Bazylia czy Wanilia
Ser żółty
,
Jajka
,
Grzyby
,
Wielkanoc
,
Por
Nowe restauracje w Krakowie: kwiecień-czerwiec 2018
Na poniższej liście, zawierającej nowe krakowskie lokale otwarte w okresie od kwietnia do czerwca, znajdziecie aż 24 adresy. W tym czasie otwarto między innymi aż trzy bary z mięsnymi kanapkami, trzy w pełni wegańskie miejscówki i dwie restauracje z ku...
dania kontra ania | opinie o restauracjach w Krakowie
Kraków
,
Gdzie zjeść w Krakowie
,
Nowe miejsca
Kraków Restaurant Week — co warto zjeść?
W środę 17 października ruszyła ósma edycja ogólnopolskiego festiwalu Restaurant Week. Tym razem bierze w nim udział 350 restauracji z 35 miast w Polsce, w tym 40 z Krakowa (ich listę znajdziecie na końcu artykułu). Jako blogerka promująca kulturę jedz...
dania kontra ania | opinie o restauracjach w Krakowie
Kraków
,
Gdzie zjeść w Krakowie
,
Współpraca
,
Kraków Restaurant Week
,
Restaurant Week
,
Restaurant Week menu
Londyn kulinarnie. Gdzie zjeść, wypić kawę, zrobić zakupy... Część II
Z nostalgią patrzę wstecz na moje dawne zakupy w czasie zagranicznych podróży. Potrafiłam przywozić ryż basmati albo arborio, makarony z pszenicy durum, oliwki, kapary, tuńczyka, dynie, szalotki..., bo te produkty były niedostępne w naszym kraju....
Pistachio
Miejsca
,
Londyn
,
Londyńskie kulinaria
Podziękowania dla gości weselnych. Katalog 2016
Rozpoczynamy sezon ślubny!!!!Oferta pierniczków ślubnych.Pierniczki jako podziękowania dla gości, będą na pewno miłym zaskoczeniem.Wykonuję je z dbałością o każdy detal, a do każdego wkładam wiele serca i miłości. Poniżej prezentuję przykła...
Pan Ciastek / Herr Lebkuchen
Ślub
,
Podziękowania
,
Podziękowania dla gości weselnych
,
Oferta Ślubna 2015
,
Oferta Ślubna 2016
Croissants
Witam w "Weekendowej Cukierence" i zapraszam na pyszne criossants :) Te francuskie rogaliki nie mają sobie równych. Warto poświęcić kilka godzi w kuchni na ich przygotowania, aby następnego dnia cieszyć się smakiem tych maślanych pyszności. Świetnie sm...
Gotuj z Cukiereczkiem
Weekendowa Cukierenka
Kulinarny przewodnik po Lwowie.
Uff! W końcu udało mi się skończyć dla Was przewodnik kulinarny po Lwowie! Mam nadzieję, że jest to początek nowego projektu związanego z rozwojem mojego bloga. Jesteście chętni na małe i duże podróże kulinarne? Nie wiem co prawda gdzie, a przede wszys...
My CookBook.
Podróże kulinarne
Podziękowania dla gości weselnych. Katalog 2017
Rozpoczynamy sezon ślubny!!!!Oferta pierniczków ślubnych.Pierniczki jako podziękowania dla gości, będą na pewno miłym zaskoczeniem.Wykonuję je z dbałością o każdy detal, a do każdego wkładam wiele serca i miłości. Poniżej prezentuję przykładowe w...
Pan Ciastek / Herr Lebkuchen
Ślub
,
Podziękowania
,
Podziękowania dla gości weselnych
,
Oferta Ślubna 2015
,
Oferta Ślubna 2016
10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w Neapolu
Vafa Napoli! MawiałJoeyTribbiani, koneser pizzy, w popularnym serialu Przyjaciele. Oczywiście miało to charakter obelgi, jednak ja mówię grzeczniej „jedź do Neapolu!” i nie pytaj dlaczego! Bo do stolicy Kampanii każdy szanujący się&nb...
food²
Recenzje
,
Fudskłer w podróży
,
Przewodnik
,
Neapol
,
Włochy
Kapary z owoców nasturcji
Według tego przepisu najfajniej wychodzą owoce nasturcji, które są już bardzo dojrzałe. Smakują wtedy jak marynowany pieprz, przełamany smakiem rzodkiewki. Dojrzałe owoce mają lekko brązowy kolor, są twardsze i bardziej pieprzne od tych zielonyc...
Topika
Przetwory wytrawne
USA na talerzu
Zacznijmy od śniadania. W USA bardzo popularny jest brunch, czyli śniadanie połączone z lunchem, jedzone głównie w weekend w godzinach około południowych. Na taki brunch można wybrać coś śniadaniowego, lub coś obiadowego. W tradycyjnych barach śniadani...
Follow the Taste
Kulinarne podróże
,
Podróże
,
Lifestyle
,
Wycieczka
,
Stany zjednoczone
,
Usa
,
Burgery
,
Kalifornia
,
Arizona
,
Nevada
,
San francisco
,
Utah
,
Amerykańska kuchnia
,
Food
,
Jedzenie
,
Las vegas
Ażurowe chruściki - 10 minut roboty! (5 składników)
Najlepsze w blogowaniu kulinarnym jest obchodzenie absolutnie każdego, najmniejszego święta nowym przepisem :D Jeśli szukacie czegoś bardzo prostego i szybkiego na Tłusty Czwartek - oto najłatwiejszy przepis pączkowo-faworkowy, jaki kiedykolwiek ...
Wilk Syty
Ciasteczka
Kruche babeczki Babci Wandzi z nadzieniem waniliowym
Pomysł i przepis na te babeczki pochodzi od mojej mamy. Jest to jej najbardziej kultowy wypiek, o który proszą często przyjaciele i znajomi mamy. Pudło takich babeczek jechało nawet jednego razu do Anglii do krewniaków na emigracji, którzy tęsknią za p...
Bazylia czy Wanilia
Słodkie wypieki
,
Ciastka i pralinki
Kraków Restaurant Week – co warto zjeść?
Wczoraj w 375 restauracjach w całej Polsce rozpoczęła się siódma edycja festiwalu Restaurant Week. Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne w cenie 49 zł do końca kwietnia będą oferowały restauracje w Krakowie, Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Lublinie, ...
dania kontra ania | opinie o restauracjach w Krakowie
Kraków
,
Gdzie zjeść w Krakowie
,
Współpraca
,
Kraków Restaurant Week
,
Restaurant Week
Rożki francuskie z jabłkami
Składniki: 375 g ciasta francuskiego 3 średnie jabłka sok i skórka otarta z połowy cytryny 3 łyżki rodzynków 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżka mąki tortowej 1 jajko roztrzepane do posmarowania Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić...
kulinarnyswiatdomi
Ciasta
←
Poprzednia
338
339
340
341
Następna
→