Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
5455 wyników
Przepis na pączki francuskie
Rogaliki drożdżowe z domową konfiturą z rabarbaru i czarnej porzeczki
Pierwsze ciasto jakie w swoim życiu upiekłam samodzielnie, to było najprostsze drożdżowe z owocami i kruszonką. Korzystałam wtedy z kartki bardzo skrupulatnie odmierzając składniki. Dzisiaj pieczenie traktuję zdecydowanie bardziej intuicyjnie. Uwielbia...
rustykalna kuchnia - cooking at home
Drożdżowe ciasto
,
Porzeczki
,
Rabarbar
,
Konfitura
,
Rogale
Papier do pieczenia i jego wykorzystanie w kuchni
"Do gotowania używam wina. Czasami nawet dodaję je do potraw"W.C. FieldsPostanowiłam wprowadzić na bloga mały dział na temat technicznej strony gotowania. Osobiście spotykam się z tym, że osoby rozpoczynające swoja kulinarną przygodę lub te, które już ...
Sól Pieprz i Bazylia
Papier do pieczenia
Ciasteczka Lumihiutaletortut
Lumihiutaletortut - czyli płatki śniegu. Tradycyjne fińskie ciasteczka z ciasta francuskiego z marmoladą. Oprócz dobrego smaku, ich dużą zaletą jest fakt, że wypełnienie z marmolady, ukryte jest w środku i dzięki temu przy ułożeniu w stos - nie sklejaj...
Świat Ciasta
Boże Narodzenie
,
Ciastka i ciasteczka
Paszteciki z ciasta francuskiego
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju wypieki z ciasta francuskiego, dlatego przeważnie znajduje się ono w mojej lodówce. Niespodziewani goście, bądź brak czasu na przygotowanie wykwintnych wypieków zdarza mi się coraz częściej, wtedy właśnie sięgam po nieza...
MakeCooking
Ciasto francuskie
,
Pieczarki
,
Przekąski
Ciasto francuskie z budyniem i śliwką
Dzisiaj coś słodkiego ;)Przepis prosty i szybki w wykonaniu, zwłaszcza jak ma się niezapowiedzianych gości :)Składniki:- 1 opakowanie ciasta francuskiego (27g- około 15szt ciastek)- 1 budyń waniliowy- śliwki (dosłownie kilka szt.)- 1 jajkoSposób wykona...
MakeCooking
Desery
,
Ciasto francuskie
,
Budyń
,
śliwki
Paszteciki faszerowane łososiem
Święta już tuż tuż i pewnie większość z Was dokładnie zaplanowała menu na te szczególne dni. Chciałam Wam jednak przedstawić kolejną świąteczną ( ale nie tylko ) propozycję na danie z rybką. Są to paszteciki faszerowane łososiem czyli przekąska idealna...
Zdrowe smaki
Podgryzaki
,
Ser
,
Grudzień
,
Koperek
,
Ciasto francuskie
,
Ryby
Clafoutis wytrawna zapiekanka
Podczas mojej ostatniej przerwy w blogowaniu, wbrew pozorom, wcale nie próżnowałam. Między innymi słuchałam Waszych sugestii odnośnie sposobu prowadzenia bloga, prezentowania przepisów jak i Waszych propozycji, co chcielibyście na blogu zobaczyć. Zadaw...
Garniec Magalie
Tymianek
,
śniadanie
,
Parmezan
,
Ser
,
Oliwki
,
Czarne oliwki
,
Zapiekanka
,
Pomidorki koktajlowe
,
Clafoutis
,
Francja
,
Francuskie
,
Naleśnik
,
Naleśnikowe
,
Pomidorki
Nowe produkty firmy JAMAR + przepis na najlepszą pastę z fasoli
Wakacje powoli dobiegają końca, a to oznacza powrót do rzeczywistości i zdrowszego trybu życia. Oraz, mam nadzieję, do bardziej regularnego pisania na blogu. :)Aby z większym entuzjazmem zacząć jesienny wrzesień, chciałabym wypróbować nowe produkty fir...
The Student Cookbook
Kuchnia
,
Wegetariańskie
,
Jamar
,
Fasola
,
Pasta
,
Wege
,
Smalec
Kuchenne rewolucje - restauracja MADAM, Nysa
Ostatnim czasem miałem okazję gościć w restauracji " Madam" w pięknym mieście Nysa.Wcześniejsza nazwa lokalu to Bistro pod aniołami. Każdy kto oglądał program widział jak to miejsce wcześniej wyglądało. Mnóstwo lalek, ogrom koloru złotego i wszechobecn...
Smaki w sieci
Byłem tam
Szparagi w cieście francuskim
Szparagi w cieście francuskim to bardzo łatwa w przygotowaniu i ładnie wyglądająca przekąska, która doskonale sprawdzi się zapakowana do pudełka (lunchboxu) do pracy lub szkoły, na imprezie jako tzw. finger food, na pikniku, jako dodatek do sałatki, na...
Smakowite
Dania główne
,
Z piekarnika
,
Ser
,
Szparagi
Krem z fenkułu z serowymi grzankami
Bardzo nie lubię smaku i aromatu ziaren kopru włoskiego (fenkułu). Jeśli to tylko możliwe, eliminuję tę mocną przyprawę z listy składników. Surowe bulwy fenkułu również charakteryzują się tym niesamowitym zapachem. Postanowiłam jednak sprawdzić jak moj...
Kultura Kulinarna
Kuchnia
,
Przepis
,
Czosnek
,
Cebula
,
Oliwa
,
Jamie Oliver
,
Bezmięsne
,
Ser
,
Chili
,
Jogurt
,
Włoska
,
Mleko
,
Polska
,
Włochy
,
Zupy
,
Jajka
,
Fenkuł
,
Olej rzepakowy
,
Fasola
,
Koper włoski
,
Krem
Misa mocy: Sushi
Superbowl, czyli w moim wolnym tłumaczeniu misa mocy to żadna nowość w kulinarnym świecie, choć w Polsce być może nie jest to jeszcze bardzo popularne forma posiłki. Na Zachodzie natomiast możemy coraz częściej spotkać restauracje specjalizujące się wł...
Hello Morning. Kuchnia roślinna
DIY
,
Lunch
,
Obiad
,
Kolacja
,
Przekąski
,
Lifestyle
,
Misa mocy
,
Awokado
,
Imbir
,
Kalafior
,
Marchew
,
Ryż
,
Słonecznik
,
śmietanka słonecznikowa
,
Glon nori
,
Nori
,
Brązowy ryż
,
Kiełki
,
Kiełki brokuła
,
Merapi tempeh
,
Ocet ryżowy
,
Seler naciowy
,
Sos sojowy
,
Superbowl
,
Sushi
,
Temeph
,
Tempeh smażony
,
Wasabi
Różyczki z ciasta francuskiego
Szybko się je robi i bardzo ładnie prezentują się na stole,do tego są pyszne .idealna przekąska na imprezę-polecamSkładniki:opakowanie ciasta francuskiego15 dag salamikilka plasterków sera żółtegoulubione ziołaPrzygotowanie:Ciasto rozwijamy ,kroi...
Swojskie jedzonko
Przekąski
Kurczaki pieczone z kiszonymi cytrusami i tymiankiem. Ikigai
Ikigai. Tajemnicze japońskie słowo, które tłumaczy się jako ‚szczęście płynące z bycia stale zajętym’. To styl życia, filozofia, radość, chęć życia we wspólnocie i niesienia sobie wzajemnej pomocy, odkrycie swojej pasji,ale nie tylko. Moż...
Kuchennymi drzwiami
Zioła
,
święta
,
Cytrusy
,
Drób
La Vinoteque. Wino i dobra kuchnia w jednym !
Ten niewielki bar urzekł mnie nietuzinkowym wystrojem, klimatem, fantastycznymi winami i pysznym jedzeniem. Dopisuję to miejsce na stałe do moich ulubionych w Warszawie. La Vinoteque mieści się nietypowo w pasażu handlowym przy hotelu Hilton prz...
Kuchennymi drzwiami
Lokowanie produktu
,
Kawiarnie i restauracje
,
Degustacje
Chrupiąca tarta ze szpinakiem
Dzisiaj przyjrzymy się bliżej tarcie, czyli klasycznej potrawie kuchni francuskiej w nie do Artykuł Chrupiąca tarta ze szpinakiem pochodzi z serwisu Brodacz gotuje.
Brodacz gotuje
Jajko
,
Mąka
,
Masło
,
żółty ser
,
Rukola
,
Oliwki
,
Ser mozzarella
,
Suszone pomidory
,
Tarta
,
Salami
,
Szpinak
←
Poprzednia
267
268
269
270
271
Następna
→