Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
899 wyników
Przepis na mazurski bigos
Bigos (2)
Cześć =) Bigos, to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej, które gości na naszych stołach w każde święta i nie tylko. To świetna potrawa na jesienno-zimowe chłody.Sekret wspaniałego bigosu tkwi w przemieszaniu się wszystkich smaków, dla...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Wieprzowina
,
świąteczne
,
Potrawy jednogarnkowe
,
Boże Narodzenie
,
Wielkanoc
Bigos (2)
Cześć =) Bigos, to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej, które gości na naszych stołach w każde święta i nie tylko. To świetna potrawa na jesienno-zimowe chłody.Sekret wspaniałego bigosu tkwi w przemieszaniu się wszystkich smaków, dla...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Wieprzowina
,
świąteczne
,
Potrawy jednogarnkowe
,
Boże Narodzenie
,
Wielkanoc
,
Wieprzowina-przepisy
Bigos (2)
Cześć =) Bigos, to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej, które gości na naszych stołach w każde święta i nie tylko. To świetna potrawa na jesienno-zimowe chłody.Sekret wspaniałego bigosu tkwi w przemieszaniu się wszystkich smaków, dla...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Wieprzowina
,
świąteczne
,
Potrawy jednogarnkowe
,
Boże Narodzenie
,
Wielkanoc
,
Wieprzowina-przepisy
Bigos (2)
Cześć =) Bigos, to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej, które gości na naszych stołach w każde święta i nie tylko. To świetna potrawa na jesienno-zimowe chłody.Sekret wspaniałego bigosu tkwi w przemieszaniu się wszystkich smaków, dla...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Wieprzowina
,
świąteczne
,
Potrawy jednogarnkowe
,
Boże Narodzenie
,
Wielkanoc
,
Wieprzowina-przepisy
Idealny bigos
Mam dla Was bigos idealny. Oczywiście to subiektywna opinia. Dla mnie jest zdecydowanie najlepszy. Nie jest to tradycyjny bigos staropolski ten robiony jest wyłącznie z kiszonej kapusty i bez dodatku koncentratu. Jednak moja wersja smakuje mi...
Poezja smaku
Przystawki
,
Dania z wieprzowiny
,
Boczek
,
Wieprzowina
,
Kapusta
,
Kiełbasa
,
Karkówka
,
Kapusta kiszona
Narobiło się bigosu....o bigosie rozważań trochę...
Sporo dyskusji a wręcz kłótni co jakiś czas wzbudza bigos. A rzecz w nazwie. Jestem zwolenniczką używania nazw, szczególnie tych bardzo już utrwalonych w tradycji,tylko do potraw których dotyczą. Flaczki to żołądek wołowy czy cielęcy a raczej zup...
Kuchenne Smaki i Aromaty
Bigos pieczony w piekarniku. Bigos odchudzony.
Bigos pieczony w piekarniku robiłampo raz pierwszy i zapewne nie ostatni. Pieczenie bigosu w piekarniku ma kilka zalet. Nie wymaga uwagi i częstego mieszania - robiłam to tylko 2 razy. Bigos piecze się powoli i nie przypala się. ...
Codziennik Kuchenny - proste przepisy na niecodzienne potrawy
Obiad
,
Kolacja
,
Menu imprezowe
,
święta
,
Kapusta
,
Bigos
Bigos z pieczarek, z pulpetami.
Bigos z pieczarek. Z dodatkiem papryki, ogórka konserwowego i dużej ilości mięsnych pulpecików. Bardzo pyszny, pikantny, sycący, pachnący tradycją i rodzinnym domem. Nie do końca rozumiem to, w jaki sposób pozwoliłam, by ten przepis zapodział mi się ki...
Poezja Smaków
Slider
,
Dania jednogarnkowe
Bigos z ziemniaków – kuchnia podkarpacka
Bigos z ziemniaków - kuchnia podkarpackaSłowo bigos wszystkim nam kojarzy się bardzo jednoznacznie – siekana kapusta, duszona z mięsem i przyprawami. Ale gdybyśmy cofnęli się o 400 lat, moglibyśmy się przekonać, że bigosem nazywana była siekanina, niek...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Dania mięsne
Wegański bigos z młodej kapusty
O tej porze roku nie mogło zabraknąć na blogu przepisu na bigos z młodej kapusty. Oczywiście w wersji wegetariańskiej, a nawet wegańskiej. W roli białkowej "wkładki" tym razem stare, poczciwe kotlety sojowe, czyli jak ja to mówię... sojaki :)Kied...
Po zielonemu... czyli po mojemu. Wegetariański blog kulinarny.
Wegańskie
,
Drugie danie
,
Kapusta
,
Marchewka
Bigos wegetariański
Bigos wegetariański który jest po prostu Mega pyszny ! Bigos jest dosyć czasochłonnym daniem, dlatego należy go robić od razu więcej. Najlepiej bigos smakuje po kilku odgrzewaniach, swoje walory smakowe zyskuje z dnia na dzień. Bigos można wekować i t...
Pani Kucharka
KUCHNIA WEGETARIAŃSKA
,
DANIA OBIADOWE
,
Cebula
,
Pomidory
,
Pieczarki
,
Kapusta
,
Ciecierzyca
,
Soczewica
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY I PORA
Dzisiejsza wersja bigosu z młodej kapusty (który uwielbiam!) została zaostrzona przez dodanie sporej ilości przesmażonego pora. Bigos z dodatkiem pora jest ostrzejszy, intensywniejszy w smaku zdecydowanie, i fajnie komponuje się z delikatnym smakiem ka...
Moje Walijskie Pichcenie ...
BIGOSY
Tradycyjny bigos pachnący jałowcem
Tradycyjny przepis ponieważ, tego co dobre już nie potrzeba ulepszać ani zmieniać. Warto zrobić przed świętami bądź większą imprezą na pewno będzie królem na stole. Gotowanie bigosu nie jest jednak proste przede wszystkim trzeba zabrać się za to duuużo...
Kolorowe gotowanie - zdrowe i dające ogromną radość!
Danie główne
Bigos wigilijny – postna kapusta z grzybami i śliwkami
Bigos wigilijny to nic innego, jak świąteczna postna kapusta, przygotowana z grzybami oraz suszonymi śliwkami. Ma bardziej urozmaicony skład od prostej wigilijnej kapusty z grzybami,... Artykuł Bigos wigilijny postna kapusta z grzybami i śliwka...
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
Potrawy
,
Okazje
,
Jarskie
,
Koncentrat pomidorowy
,
Kapusta
,
Kapusta kiszona
,
Grzyby suszone
,
Jabłka
,
Majeranek
,
Jałowiec
,
śliwki wędzone
,
Ziele angielskie
GRAFFREAK – polski streetwear z Mazur!
Jest kilka ciekawych polskich marek streetwearowych, choćby Local Hero, Turbokolor, Misbehave, Diamante, The Hive, a teraz dołącza do nich powoli mazurski GRAFFREAK. Dlaczego podkreślam, że to mazurska marka? Ponieważ to mój teren Read More The ...
Pan Koza
Prosto z mostu
,
Ostróda
,
Brand
,
Ciuchy
,
Fashion
,
Freak
,
Graffreak
,
Mazury
,
Moda
,
Streetwear
Bigos z kapusty cukinii i cieciorki
Letni bigos w 30 minut. Z dodatkiem cukinii, cieciorki i pieczarek.może być w wersji na obiad, albo kolację. Uwielbiam takie bigosy bo robi się je szybko. Obowiązkowo podaję go z koperkiem.1/2 główki młodej kapusty20 dkg pieczarek małych200 g cieciorki...
wesoła kuchnia
Mięso
←
Poprzednia
3
4
5
6
7
Następna
→