Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
11625 wyników
Przepis na mąka łubinowa
Wtorek bez MleGluJa - makaron jaglany z olejem rzepakowym podejście pierwszej / Millet pasta attempt #1
MleGluJ- mleko, gluten, jajka czyli najczęstsze alergenyTygrys je zdrowo. Nie je dużo, dlatego staram się by to, co wkłada do paszczy było jak najbardziej wartościowe. Z przetworzonej żywności w naszym domu goszczą tylko krakersy Safari Lajkonika...
Kuchnia Tygryska
Po 12 miesiacu
,
12 months
,
Bezmlecznie
,
Bezglutenowo
,
Bezjajecznie
,
Kasza jaglana
,
Bez mlegluja
,
Makaron
Bezglutenowe amarantusowo-karobowe babeczki
Pyszne babeczki amarantusowe z twarogiem i karobem. Dużo zdrowego białka. Idealne na deser czy śniadanie. Szybciutko się robi i mają bardzo ciekawy smak.• chudy twaróg 200g• 1 banan• 2 jajka• 2 czubate łyżeczki karobu• ksylitol 30g• mąka ryżowa 50g• mą...
A może by ciasteczko...
Bezglutenowe
,
śniadanie
,
Banan
,
Deser
,
Twaróg
,
Kokos
,
Amarantus
,
Ryż
,
Karob
Naleśniki z mąki teff
Mąka teff jest moją ulubioną bezglutenową mąką. Przygotowywanie potraw z jej udziałem to przyjemność, ponieważ łatwo się z nią pracuje. Tradycyjnie stosowana w cienkich etiopskich chlebach zwanych Injera, mąka teff idealnie nadaje się do naleśników, na...
Jem Krem
Dania wegetariańskie
,
Desery
,
śniadanie
,
Bezglutenowe
,
Naleśniki
,
Ciasto naleśnikowe
Pierogi z dorszem, ziemniakami i borowikami
Składniki Farsz: borowiki, 20 g liście laurowe, 2 sztuki ziele angielskie, 2 ziarna czosnek, 1 ząbek ziemniaki, około 300 g dorsz, 400 g sok z cytryny masło do smażenia cebula, 1 sztuka sól morska, świeżo mielony pieprz Ciasto: mąka pszenna, Co...
Buszująca w kuchni
Dania bezmięsne
,
Boże Narodzenie
,
Wigilia
,
Ziemniaki
,
Pierogi, kluski, kopytka
,
Grzyby
,
Pierogi
,
Ryba
,
Borowiki
,
Dorsz
Tarta z nektarynkami, ricottą i migdałami
Read More
thefoodtime
Orzechy
,
Z PIEKARNIKA
,
Ricotta
,
Owoce
,
Wanilia
,
Deser
Omlet owsiany
Jako, że połowa miesiąca właśnie stuknęła, mamy obecnie szczyt sezonu truskawkowego. Polecam jeść je garściami, robić z nich koktajle i zamrażać na zimę w hurtowych ilościach. Ja osobiście tak robię. Śledząc wiele profili FIT na Instagram...
JustInka
Uncategorized
,
Chudniemy w biurze
,
Nalesniki/placki/ racuchy/omlety
,
Na słodko
Chleb razowy
Nie ma to jak domowy chleb. Tym razem upiekłam go z gotowej mieszanki na chleb razowy żytni. Nie zawiera konserwantów ani ulepszaczy. Jest za to oparta na naturalnym wysuszonym zakwasie żytnim. Mieszanka nadaje się zarówno do wypieku w piekarniku, jak ...
Domowe potrawy dla każdego
Śniadanie
Zdrowe Bezglutenowe Pierogi Z Kapustą, Borowikami i Szczyptą Pieprzu Cayenne
Ubóstwiam pierogi! Jako dziecko mączne przysmaki należały do moich ulubionych. Pierogi, kopytka, racuchy, naleśniki. Wszystkie te dobrocie oczywiście przyrządzane były z mąki pszennej. Dzisiaj mąki pszennej unikam jak wroga. To ze względu na moją alerg...
Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie » Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie
PRZEPISY
,
OBIADY
,
Bezglutenowe pierogi
,
Borowiki i kapusta kiszona
Zakwas żytni do wypieku domowego chleba (hodowla zakwasu)
Jestem absolutnie zakręcona na punkcie domowego pieczywa. Do niedawna myślałam, że przygotowanie zakwasu do wypieku chleba w domowym zaciszu jest bardzo trudne nic bardziej mylnego. Potrzebujemy tylko dwóch składników i odrobiny cierpliwości. Z...
Zakątek Smaku
Przepisy
,
Pieczywo
,
Mąka żytnia
,
Woda
,
Zakwas
,
Zakwas do wypieku chleba
,
Domowe pieczywo
,
Domowy żytni zakwas
,
Hodowla domowego zakwasu
,
Jak przygtować zakwas?
,
żytni zakwas
Bananowe placuszki
Macierzyństwo mocno wpływa na gotowanie, a już zwłaszcza gdy Twój mały gagatek nie wszystko co zjesz zaakceptuje. Monotonia mojej aktualnej diety o dziwo bardzo mnie nie dobija, urozmaicam ją sobie podając ten sam rosół i tą samą gotowaną nóżkę za każd...
Peace Love and Cook
COOK
,
Banany
,
Mąka
,
Śniadania
,
Jaja
,
Mleko
Marcowa Piekarnia Amber - chleb żytni z ziarnami
Marcowa Piekarnia Amber, tym razem moja propozycja. Dziękuję Anno!Jest nią chleb z mąki żytniej typu 1150 lub 1400, nazywanej dawniej mąką sitkową. Mąka ta ma szary odcień i jest czymś pośrednim pomiędzy jasną mąka żytnią typu 720, a ciemnąpełnoz...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chlebek cebulowy z orzechami makadamia (Pane alle cipolle)
Pomysł na dzisiaj :) W smaku petarda! Cieniutka chrupiąca skórka, bardzo puszysty miękisz i niesamowity aromat. Jego płaska forma przypomina mi trochę focaccię.Jeśli dzień lub dwa wcześniej nastawimy na niego zaczyn, to samo wykonanie jest potem dosyć ...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na drożdżach
,
Inne wypieki
Chleb pszenny na zakwasie z makiem i chia
Przygotowanie aktywnego zakwasu:Najpierw wyjmuję zakwas pszenny z lodówki i dokarmiam po raz pierwszy: 20 g zakwasu pszennego + 20 g wody + 20 g mąki jasnej pszennej typ 550 lub 650. Na słoiku zaznaczam poziom zakwasu markerem i zostawiam w temperaturz...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na zakwasie
Ciasto drożdżowe z porzeczkami i kruszonką
Ciasto drożdżowe z porzeczkami i kruszonką Ciasto drożdżowe z kruszonką to letni klasyk ! Wzbogacone sezonowymi owocami, a jeśli są one kwaśne i przełamują słodycz kruszonki według mnie nie ma nic smaczniejszego. Ciasto nie za słodkie, pulchne i bardzo...
Kuchnia u Poli
Ciasta z owocami
,
Ciasta drożdżowe
,
Ciasta
,
Kruszonka
,
Czerwona porzeczka
,
Ciasto drożdżowe z czerwoną porzeczką
,
Ciasto drożdżowe z porzeczkami i kruszonką
,
Ciasto z czerwoną porzeczką
,
Drożdżowe z owocami
,
Placek drożdżowy
Knedle ze śliwkami w posypce cynamonowej
Knedle ze śliwkami w posypce cynamonowej. Knedle ziemniaczane nadziane soczystymi i słodkimi śliwkami, dla odmiany obtoczone w słodkiej i cynamonowej posypce. Pyszny i sycący obiad. Składniki na 2-3 porcje Ciasto: ziemniaki 700 g ( mączne ) mąka pszenn...
Kuchnia u Poli
Obiad
,
śliwki
,
Knedle
,
Pierogi kluski pyzy knedle
,
Knedle ze śliwkami
,
Knedle ze śliwkami w posypce cynamonowej
Ciasto na piernik staropolski dojrzewający
Ciasto na piernik staropolski długo dojrzewający Do świąt pozostało dosłownie parę tygodni, więc tak naprawdę to ostatni gwizdek, aby przygotować ciasto na piernik staropolski. Surowe ciasto tężeje w chłodnym miejscu przez 3-6 tygodni, a potem parę dni...
Kuchnia u Poli
Boże Narodzenie
,
święta
,
Piernik staropolski
,
Ciasto na piernik staropolski
←
Poprzednia
53
54
55
56
57
Następna
→