Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
35710 wyników
Przepis na łatwy sos
Pieczona skorzonera
Skorzonera inaczej zwana wężymordem lub po prostu czarnym korzeniem to dość mało znane warzywo, które jest bardzo smaczne (szczególnie po upieczeniu, tak jak to dziś proponuję), zdrowe i odporne na przymrozki :) Jedynym mankamentem jest obieranie - ale...
Tysiąc Smaków
Wegańskie
,
Smaki JESIENI
,
Dodatki
,
POLSKIE (po)smaki
,
Zapiekane
,
Skorzonera
Kaszka orkiszowa z kiszonym burakiem, wędzonym tempehem i czerwoną cebulą
Moje ostatnie odkrycie! Nie przepadam za słodką kaszką manną (nie jemy pszennej tylko orkiszową lub kukurydzianą), więc przy okazji ostatniego śniadania wykombinowałam takie oto połączenie. Chrupiący kiszony burak, wędzony tempeh, lekko ostra czerwona ...
Tysiąc Smaków
Smak SŁONY
,
Cebula
,
śniadanie
,
Smaki JESIENI
,
ZIMOWE smaki
,
Kiszone
,
Sos sojowy
,
Tempeh
,
Kasza orkiszowa
Cherry pie. Z migdałami.
Być może to już ostatnia okazja na kupienie świeżych wiśni. Z trójmiejskich targów jeszcze nie zniknęły, ale wystarczy przejść się między straganami, by nabrać pewności, że czas świetności mają za sobą. Może jutro, a może za tydzień na dobre przeminą z...
pieprz czy wanilia fotografia i kulinaria
Ciasta
,
Wiśnie
Szpinak z curry, imbirem i sosem sojowym
O tym jak bardzo lubimy szpinak pisaliśmy już nie jeden raz na blogu wiec tym razem przejdźmy po prostu do przepisu.Składniki (2 duże porcje):około 500g mrożonego szpinaku (my wcześniej go rozmroziliśmy, ale nie jest to konieczne);1 duza cebula; 2-3 zą...
My Vegan Kitchen
Dania główne
,
Makarony
,
Szpinak
,
Curry
Niedzielny fotomix
Dziś u nas prawdziwa jesień i to w najgorszym wydaniu :( Od rana pada deszcz i nic nie wskazuje na to, aby chciało wyjść słonko. No cóż, trzeba chyba pogodzić się z faktem, iż lato praktycznie za nami i cieszyć się tym co niosą ze sobą jesienne miesiąc...
My Vegan Kitchen
Dania główne
,
Zupy
,
Cukinia
,
Makarony
,
Z piekarnika
,
Dynia
,
Soczewica
,
Szpinak
,
Brukselka
,
Placki
,
Por
Sałatka z jajkiem i mozzarellą
Cześć =) Kolorowa sałatka ze świeżych warzyw, to dawka różnorodnych witamin i mikroelementów niezbędnych dla zdrowia, a jednocześnie wielosmakowa uczta dla podniebienia. Bazą są liście sałaty, na przykład kolorowa mieszanka młodych listków, albo porwan...
Kasztanowa Kuchnia
Przekąski i przystawki
,
śniadania i kolacje
,
Sałatki
Burger z kurczakiem i orzeszkami ziemnymi
Dziś przepis urodzinowy. Kolejny raz kończę 18 lat :) Nie mogło pojawić się nic innego, jak moje ulubione burgery. Kto mnie zna wie, że mam bzika na ich punkcie. Kiedy wychodzimy do knajpy i pada pytanie co jemy, ja już wiem. I znajomi też wiedzą. Wied...
Bake&Taste
Obiadowo
,
Burgery
Sałatka ryżowa
Idealna sałatka jako przekąska do śniadania, czy też na kolację, wiosenna co za tym idzie kolorowa. Łatwa w przygotowaniu.Składniki :3-4 ogórki konserwowe4 połówki papryki konserwowej1 puszka kukurydzy1 pomidorapół pora2 woreczki ryżu3 łyżki majo...
Garnkowe fanaberie
Sałatki
,
Przystawki i przekąski
,
Ryż
Makaron szpinakowy z kurczakiem w sosie pieczarkowym
O tym, że szpinak ma wiele zastosować chyba zdążyliście się już przekonać. Na blogu pojawiły się już szpinakowe naleśniki, placuszki, tarta, kluseczki, gnocchi, quesadilla, a nawet owsianka. Natomiast dziś mam dla was przepis na zieleniutki makar...
Kuchnia Carrie
Mąka pszenna typ 650
,
Drób
,
śmietana
,
Cebula
,
Szpinak
,
Pieczarki
Wegański tatar !
Wegański tatar !Przepis zJadłonomiaSkładniki ( dla 3-4 osób)- słoiczek suszonych pomidorów ( około szklanki)- 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej- 2 łyżki sosu sojowego- sól- pieprz- cebula- ogórek kiszonySuszone pomidory oraz kaszę delikatnie...
White Tablecloth - ciekawe przepisy na codzień
Przystawki
Karp smażony z sosem szarym
Karp smażony, to obowiązkowa pozycja na wigilinym stole. Miłym akcentem w tej potrawie jest sos szary, słodko-kwaskowy o piernikowej nucie. Rybę polewamy gorącym sosem lub podajemy osobno w dzbanuszku.Potrawę przygotowałam w kuchni Regionalnych Smaków,...
Codziennik Kuchenny - proste przepisy na niecodzienne potrawy
święta
,
Regionalne Smaki
,
Kuchnia regionalna
,
Ryby
Ketchup z cukinii
Ketchup jadam rzadko. Są jednak potrawy, w których się przydaje. Pomidory w tym roku słabo dojrzewają, za to cukinia obrodziła i nie zdążamy z jej spożywaniem. Stąd pomysł na sos/dip. Robię go od kilku lat, więc już nawet nie pamiętam źródła przepisu, ...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy
,
Wegetariańskie
,
Bez glutenu
,
Wegańskie
,
Przetwory
,
Sosy
,
Dipy
Tarta ze szpinakiem i łososiem
Jakie są ulubione potrawy Waszych dzieci? Moja starsza pociecha ma bardzo wyszukane podniebienie. Jej ulubionym daniem jest... tarta ze szpinakiem i łososiem (przynajmniej w tej chwili ;) - zjadłaby każdą jej ilość, codziennie...Nie ukrywam, że sama te...
Zapach Domu
Dania z ryb
FENKUŁY FASZEROWANE BULGUREM I CZERWONĄ SOCZEWICĄ, ZAPIEKANE W POMIDORACH
Uwielbiam smak i aromat fenkułów, który nie wiedzieć czemu przywołuje w mojej głowie wiosnę! Dzisiaj proponuję Wam nafaszerować to cudne warzywo aromatycznym połączeniem kaszy bulgur z soczewicą i rodzynkami. Do tego wspaniała śmietanka z nerkowców, od...
MniuMniu - Kuchnia roślinna
BEZGLUTENOWE
,
DANIA GŁÓWNE
Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania
Imprezowy wieniec drożdżowy z paluchami do odrywania pełnymi ciągnącego się sera cheddar, które można zanurzyć w ulubionym dipie... Czy to nie brzmi jak idealna przekąska na imprezę? Ja myślę, że to must bake przy organizowaniu domówki dla miłośników s...
food²
Przekąski i przystawki
,
Bazylia
,
Oregano
,
Suszone pomidory
,
Ciasto drożdżowe
,
Finger-food
,
żółty ser
Aïoli - prowansalski sos czosnkowy
Sos aïoli, znany również po oksytańskualhòli i katalońskuallioli jest fundamentem kuchni śródziemnomorskiej. Jego prowansalska nazwa wywodzi się od łacińskich słów alium oraz oleum,oznaczających oliwę oraz czosnek. Mimo żeaïoli ...
food²
Sosy i pasty
,
Limonka
,
Czosnek
←
Poprzednia
557
558
559
560
561
Następna
→