Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
161440 wyników
Przepis na Kurczak po koreańsku
Épi po polsku
Nie wiem czy mogę jeszcze coś dodać w kwestii tego, że kocham piec. Fakt, że nie ciasta, ale te bardzie powszednie wypieki: chleby, bułki to moje królestwo. I żeby nie było nudno, to czasem coś sobie urozmaicam, a to formę, a to treść. Tu zdecydowanie ...
Para w kuchni
Chleby i bułki
Kanapka filadelfijska, czyli Philly Cheese Steak
Buła z mięsem, serem, cebulą i papryką to właśnie kanapka filadelfijska. Co w niej takiego niezwykłego zapytacie? Czym tu się ekscytować, co tu zachwalać? Kolejny kaloryczny fast food? Po co? Przecież nikt z własnej woli nie chce wyglądać jak wielu Ame...
Śnieżka gotuje
Proste
,
Przekąski
,
Usa
,
Kanapki
Tort bezowy z kremem kakao-cappuccino.
Kolejny tort bezowy, tym razem na własnoręcznie wykonanych spodach :)Wizualnie nie zachwyca, ale w smaku był fantastyczny :DSpód bezowy:4 jajka200 g cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanejszczypta soliBiałka oddzielić od żółtek. Białka ubijać ze...
Co dobrego dziś?
Torty
,
Kremy
Klasyczna rolada śmietanowa z malinowym lukrem
Rolada śmietanowa to klasyk wśród ciast. Któż pogardzi tak kremowym wnętrzem, z delikatną warstwą ciasta po bokach? Szybko się piecze i szybko przygotowuje. U mnie bez okazji, ale każda okazja, nawet [] Artykuł Klasyczna rolada śmietanowa z mali...
Moje Bistro - Blog Kulinarny
Ciasta i inne słodkości
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Mascarpone
,
Bita śmietana
,
Maliny
,
Rolada
Miseczki chlebowe do zupy
Zupełnie nie wiem dlaczego takie misko-chlebki można kupić tylko w okolicach wielkanocy, dla mnie to rewelacyjne rozwiązanie podawania zup, a już w ogóle zupy typu krem. Moje miski testowałam z dwukrotną dokładką i dały radę, czyli nie pr...
Green Scarf
Kuchnia wegańska- moje eksperymenty kulinarne
,
Pieczywo
Warzywa smażone po chińsku
Choć lubię gotować zdarzają się takie dni, że po prostu nie chce mi się sterczeć w kuchni, a najlepiej, żeby obiad zrobił się sam. Dlatego czasem decyduję się na ekspresową chińszczyznę z gotowej mieszanki warzyw, którą kupuję w sklepie rzut beretem od...
Take It Izzy
Izzy Wege Kuchnia
,
Dania na ciepło
,
Warzywa smażone po chińsku
Domowe ogórki małosolne
Korzystając z wakacyjnej wizyty u rodziny w Polsce namówiłam Mamę do wspólnego zrobienia ogórków małosolnych, które wyszły oczywiście świetnie. Domowe ogórki małosolne z poniższego przepisu smakują rewelacyjnie, są chrupiące i mają niesamowity aromat ś...
Take It Izzy
Izzy Wege Kuchnia
,
Przekąski
,
Marynaty
,
Domowe ogórki małosolne
Najlepsza szama w mieście
W tym przypadku polemika nie wchodzi w grę. Jeśli ktoś ma jakiś afront pod adresem pięciojajecznej jajecznicy na świńskim podgardlu i wieprzowym zapleczu, to sugerujemy opuścić lokal. W razie czego można wziąć ze sobą kompa, bo trzeba nam przybić laja ...
Dieta na kryzys
Śniadania i kolacje
,
Cebula
,
Olej lniany
,
Pomidor
,
Boczek
,
Jajecznica
,
Kiełki
,
Skwarki
,
Szczypiorek
,
Słonina
Pączki z pieczonymi batatami i wiśniową konfiturą. Tłusty czwartek może być też w piątek!
E. wpadła do mnie będąc w Warszawie przejazdem. Umówiłyśmy się na wspólne pączkowanie. Najpierw zjadłyśmy lunch na mieście i wprawiłyśmy się w dobry humor. Środa przed tłustym czwartkiem też jest dobrym dniem, aby posiedzieć razem w kuchni przy ...
Kuchennymi drzwiami
Desery
,
Na drożdżach
,
Cukiernia
,
Pączki
Kulicz. Królowa wielkanocnych bab. Wiosennego świętowania!
Święta Wielkiej Nocy są dla mnie niezwykłe. To czas budzącego się nowego życia, dobrej zmiany. Początek wszystkiego. A najważniejszym akcentem wielkanocnej historii jest baba. Muślinowa i szafranowa. Kuglof i Kulicz. To moje ulubione. W m...
Kuchennymi drzwiami
święta
,
Cukiernia
,
Książki
,
WielkaNoc
,
Kuchnia ukraińska
,
Zaczyn ziemniaczany
Pigwa, rzodkiew, roszponka
Niezwykle piękna i bardzo niedoceniana. Pigwa ma postać uroczego mini-drzewka, efektownie kwitnie, a jej owoce są niezwykłe. Pewnie dlatego tak uważam, bo lubię żółty kolor, a tu, miesza się on z odcieniami zieleni i seledynu tworząc obiekt, który sam ...
Foodnotes
Jesień
,
Sałatki i surówki
,
Kozi ser
,
Sałaty
,
Pigwa
,
Roszponka
,
Rzodkiew
Wieprzowina po chińsku
Składniki polędwiczka wieprzowa, 300 g sos sojowy, 9 łyżek ocet ryżowy, 7 łyżek sól, pieprz, ostra papryka miód 1 łyżeczka grzyby mun, 3 szt. mąka kukurydziana, 2-3 łyżki marchewka, 1 duża papryczka czerwona, 1/2 strąka por, około 10 cm białej ...
Buszująca w kuchni
Obiad
,
Dania mięsne
,
Wieprzowina
,
Sos
,
Makarony
,
Danie jednogarnkowe
,
Papryka
,
Polędwiczki wieprzowe
,
Grzyby mun
,
Kuchnia chińska
,
Makaron chiński
,
Marchewka
Wegańskie i bezglutenowe brownie batatowo-morelowe z nerkowcową polewą / Vegan and gluten-free sweet potato & dried apricot brownie with cashew topping
Kupiłam ostatnio dorodne bataty i nie wiedziałam, co z nich zrobić Frytki batatowe ani puree z batatów do obiadu mi nie pasują. Nie lubię tego słodkawego posmaku w daniach wytrawnych. Padło więc na deser. Oczywiście Tym razem na brownie. Mokre, ...
Na Kuchennym Progu
Bez glutenu
,
Bez cukru
,
Na słodko
,
Wypieki
,
Wegańskie
,
Mąka gryczana
,
Wanilia
,
Ciasta ucierane
,
Z owocami
,
Karob
,
Kakao
,
Wypieki i desery z warzywami
,
Ciasto
,
Mąka migdałowa
,
Bataty
,
Brownie
,
Mleczko kokosowe
,
Nerkowce ksylitol
,
Słodkie ziemniaki
,
Suszone morele
Kotlety z cukinii z cheddarem
Cukinia jest bardzo wszechstronnym warzywem. Można z nią zrobić wszystko dodać do ciasta, np. do murzynka, ugotować z niej zupę, zrobić placki, nafaszerować, dorzucić do jakiegoś dania jednogarnkowego, dajmy na to do leczo, czy po prostu przygo...
Agata gotuje, czyli Kobieta Wszechjedząca
Jaja
,
Wege
,
Potrawy z warzyw i owoców
,
Bułka tarta
,
Cukinia
,
Cheddar
,
Placki
,
Placki i kotlety
,
Zioła prowansalskie
Ciasteczka z dziurką
Te ciastka są wyjątkowe pod kilkoma względami Po pierwsze nazywam je Ciastkami od Cioci. Nie raz piekłyśmy je razem. Moczyłam je w białku, a potem w cukrze i układałam na blaszkach. Albo wykrawałam szklanką. Dziurki robione były mała dyżurną but...
food to warm the soul
Desery
,
Ciasteczka
,
Ciastka
,
Ciasto francuskie
,
Przepisy rodzinne
Karkówka po cygańsku
Uwielbiam takie szybkie dania, które jeszcze do tego tak dobrze smakują. Największa trudność w przygotowaniu polega na podsmażeniu mięsa. Później trzeba tylko pokroić surowe warzywa, zalać zimnym sosem, wstawić do piekarnika, a potem to już tylko wyją...
radoscjedzenia.com
Cebula
,
Mięsa
,
Pieczarki
,
Karkówka
,
Ocet
,
Papryka
,
Przecier pomidorowy
←
Poprzednia
605
606
607
608
609
Następna
→