Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291588 wyników
Przepis na kopytka z grzybami
Nadmorsko
Poza wycieczką do Trzebiatowa czas spędzaliśmy nad morzem chodząc z kijami po plaży i okolicznych ścieżkach. Okolice są szczególnie piękne i atrakcyjne na piesze czy rowerowe wycieczki. Pierwsza trasa to spacer z Kołobrzegu nadmorską ścieżką rowerową d...
Mozaika życia
Różne
,
Krótkie wypady
Żurek z białą kiełbasą
Banalnie prosta zupa. Sama się zdziwiłam, kiedy pierwszy raz zabrałam się za gotowanie.Całkiem niedawno zrobiłam żurek z okazji śniadania wielkanocnego w Dolnośląskim Magazynie Kulinarnym http://magazynkociol.pl/. I zrobię go ponownie już za kilk...
Trzy świnki
Warsztaty: karczochy
Na polskim podwórku gastronomicznym szparagi, kurki czy dynie, jako produkty sezonowe, zwykle przerabiane są przez kucharzy na tysiące sposobów i dostępują zaszczytu specjalności dnia, a nawet kolorowej rozkładówki w menu. Tymczasem sezon karczochowy w...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Przepisy
,
Składniki
,
Wydarzenia
,
Wege
,
Warsztaty
,
Karczochy
Klasyka Gatunku, odcinek 18 - Marynowane grzybki
Dziś na tapetę dajemy grzybki w occie! Najlepsze do zimowej wódeczki, śledzika, tatara, kiełbaski itede itepeZastosowań wiele, tak jak i okazji, żeby wspólnie pobiesiadować :)Najczęściej do marynowania wybieramy małe okazy - najlepiej w całości, ewentu...
Miśka W Kuchni
Słoiki
,
Marynata
,
Zapasy na zimę
,
Borowiki
,
Grzyby w occie
,
Kurki
,
Marynowane grzyby
,
Maślaki
,
Ocet
,
Podgrzybki
BURGERY Z GRZYBAMI UPIECZONE W PRODIŻU
BURGERY Z GRZYBAMI UPIECZONE W PRODIŻU jakiś czas temu moda na burgery ogarnęła Polskę. Burgery zwykle robimy na grillu jednak ja dzisiaj pokusiłam się o przygotowanie burgerów w prodiżu. Ja używam nowoczesnej wersji prodiża PECENKA marki ETA. ...
Przepisy Joli
Sól
,
Pieprz
,
Obiad
,
Czosnek
,
śmietana
,
Kolacja
,
ETA
,
Grzyby
,
Wołowina
,
Tymianek
,
PECENKA
,
Prodiż
,
Suszone pomidory
,
Pieprz czarny
,
Danie z prodiża
,
Burgery
,
Rydze
Uszka z grzybami
Uszka z grzybami są obowiązkowym daniem podczas wigilijnej kolacji. W naszym domu moja mama zawsze zajmowała się ich lepieniem. Ale w tym roku uszka i pierogi to moja działka. Przepis na te uszka znalazłam na blogu Kotlet.tv. I powiem Wam, że są ...
Passion of Cooking
Wigilia i Boże Narodzenie
,
Pierogi
Paszteciki z kapustą kiszoną, grzybami i wędzoną śliwką
Paszteciki z kapustą kiszoną,grzybami i wędzoną śliwkąSkładniki ciasto :600g mąki ,250ml ciepłego mleka,sól,1 łyżka cukru,2 jajka,30g świeżych drożdży,50g miękkiego masła ( lub margaryny ) ,1 rozbełtane jajko do posmarowania bułeczek.Do mis...
Anyżkowo
Przekąski
Fasolka szparagowa po tajsku
Uwielbiamy smaki orientu, to połączenie sosów i przypraw. No w sumie połączenie wyszło prawie po tajsku, bo lekko kombinacje zrobiliśmy. Kuchnia fusion daje wiele możliwości.Składniki1/2 kg żółtej fasolki szparagowej4 ziemniaki średniej wielkości1/4 ma...
R'n'G Kitchen
Dania główne
,
Dania główne bezmięsne
,
Kuchnia tajska
,
Dania jednogarnkowe
,
Fasola szparagowa
PIECZONA KARKÓWKA W SOSIE MYŚLIWSKIM
Fajny obiadek, zwłaszcza w sezonie grzybowym, gdy można podać go z duszonymi grzybami.SKŁADNIKI1-1,5 kg karkówki wieprzowej (ile porcji, tyle plastrów)2 cebulepapryczka chiliopakowanie sosu myśliwskiegoszklanka śmietanyszklanka wodysól do smakupieprzsu...
Katerina&Kuchnia
DANIA MIĘSNE
Pasztet !!!
Mój pierwszy pasztet. Wyszedł naprawdę znakomicie. Wszystkim bardzo smakował. Troszkę pracochłonny.Inspiracja TUSkładniki:50 dag wołowiny50 dag wieprzowiny40 dag podgardla25 dag wątróbki drobiowej5 dag słoniny1 marchewka1 pietruszka2 liście laurowe8 zi...
Moja Kulinarna Arkadia
Boże Narodzenie
,
Przekąski
,
Wielkanoc
,
Domowe mięsa
,
Mięsa
,
Pasztet
..49..Bigos wegetariański z boczkiem i kiełbasą
CZĘŚĆ!Zakupiłam kwaszoną kapustę i nie mogłam z niej upichcić nic innego jak tylko bigos! A w nim smak kwaśny i zarazem słodki, spora ilość dodatków a nad garnkiem unosi się aromatyczny zapach przypraw. Spróbujcie i oceńcie sami moją wariacje bigosu na...
Make-Life-Green
Wegańska tarta z kurkami i młodymi porami
Jakoś mijałam się w tym roku z kurkami, które bardzo lubię, ale nareszcie udało mi się je kupić i przyrządziłam je w mojej ulubionej formie czyli wytrawnej tary lub quiche jak kto woli. Kurki można zastąpić dowolnymi grzybami, naprawdę każde sprawdzą s...
Green Scarf
Kuchnia wegańska
,
Dania główne
,
Tarta
,
Grzyby
,
Kurki
Delikatne, włoskie kluseczki w sosie borowikowym
Dziś przygotowałam dla Was delikatne, włoskie kluseczki w pysznym sosie z borowikowym. Gnocchi to tradycyjna włoska potrawa – można je jeść same, z sosem pomidorowym lub pesto. Postanowiłam sprawdzić jak kluseczki będą smakować z grzybami. Wybrałam bor...
Kasia i jej kobiecy świat
Kuchnia
,
Przekąski
,
Dania obiadowe
Plotki o Nolio zweryfikowane
Kiedyś modna była Zakładka, potem modny był Ed Red, a dziś modne jest Nolio. Był taki moment, w którym ta włoska restauracja, niczym Borys Szyc, chciała wyskoczyć z mojej lodówki. Nie mogłem pozostać obojętny na tak wielką ingerencję w mir domowy i wra...
Zjedz Kraków
Miejsca
,
Pizza
,
Małże
,
Mule
,
Nolio
Schab z suszonymi morelami
Bardzo lubię suszone morele. Ale te... suszone na słońcu. Są pyszne, mięciutkie, mięsiste i słodkie. Takie lubię najbardziej. Oprócz podjadania tych pysznych moreli, można przygotować z nimi również smaczne danie na obiad.Pomyślałam, że idealnie ...
Kuchnia u Krysi
Schab z suszonymi morelami
Quiche z dynią, podgrzybkami, mozzarellą na serowym kruchym cieście
składniki, 8 porcji:Farsz:• 300 g upieczonej dyni (około 2 kg surowej)• 400 g grzybów (podgrzybki, borowiki lub maślaki)• 200 g żółtej mozzarelli• 1/2 łyżeczki chili• 2 łyżeczki ostrej papryki• 1 łyżeczka słodkiej papryki• 50 ml śmietanki kremówki (30%...
Kulinarne Niebanalne
Dania obiadowe
,
Dynia
,
Quiche
←
Poprzednia
213
214
215
216
217
Następna
→