• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
138 wyników

Przepis na koniak

Przepis na Francuska zupa cebulowa wg przepisu Julii Child
Francuska zupa cebulowa wg przepisu Julii Child
Zupa cebulowa, czyli soupe a l'oignon do nic innego jak aromatyczny bulion i ogromna ilość cebuli pokrojonej w plasterki, poduszonej a potem przyrumienionej na maśle. Aby uzyskać prawdziwie domowy smak, należy zapomnieć o kostkach rosołowych i sa...
Choochla
Cebula, Zupy, Wołowina, Wino, Francuska zupa cebulowa wg przepisu Julii Child
Przepis na Pieczony pasztet z kaczki z pieprzną czekoladową galaretką
Pieczony pasztet z kaczki z pieprzną czekoladową galaretką
zaskakująco pyszne połączenieMam dla Was wyjątkową propozycję bo jak inaczej nazwać czekoladowe danie, jak nie wyjątkowym? Jestem miłośniczką gorzkiej czekolady! Uwielbiam zetrzeć ją na tarce i posypać śniadaniową granolę lub zjeść małą kosteczkę do po...
Pomysłowe Pieczenie
Dodatki, Karnawał, Wyroby domowe, Czekolada, Dania mięsne
Przepis na Jak schudnąć bez efektu jojo? Zasada 21 dni
Jak schudnąć bez efektu jojo? Zasada 21 dni
Pytanie powyżej sprowadza się do pytania- jak schudnąć racjonalnie?Zdradzę Ci pierwszy sekret- zapomnij o dietach cud, dietach wysokobiałkowych, czy dietach niskowęglowodanowych. Organizm potrzebuje wszystkich składników do prawidłowego funkcjono...
Zdrowie przez kuchnie
Małe porady
Przepis na Wołowina bourgignonne ('po burgundzku')
Wołowina bourgignonne ("po burgundzku")
Wołowina. Temat bliski chyba każdemu, kto lubi zjeść kawałek dobrego mięsa. Kłopot w tym, że nie wiem jak byśmy się starali przygotować to wyjątkowo smaczne mięso, według najbardziej wyszukanych przepisów, i tak nie...
chilli, czekolada i odrobina mięty
Czerwone wino, Wołowina, Wołowina "po burgundzku" gulasz z wołowiny
Przepis na Sake – instrukcja obsługi
Sake – instrukcja obsługi
Sake w opakowaniu "pod turystów" przypominającym beczkę, którą rozbija się z okazji świąt fot. D.SzymborskaSprzed lat zapamiętałam bardzo drogie sake, które próbowaliśmy pić na wiele sposobów – na ciepło/zimno, samo/w potrawach/drinkach – żadna wersja ...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY, Restauracje, Japońskie, Kuchnia japonska, Maki, Sake
Przepis na Potężna dawka czekolady, czyli mus podwójnie czekoladowy z czekolady Horeca Select Makro (wz)*
Potężna dawka czekolady, czyli mus podwójnie czekoladowy z czekolady Horeca Select Makro (wz)*
Przed świętami dotarła do mnie paczka z bardzo kuszącą zawartością, znajdowały się w niej bowiem dwa kilogramowe bloki czekolady i duża paczka kakao. Muszę przyznać, że nigdy nie miałam do czynienia z tak solidną porcją, tyle dobra naraz! Produktu, któ...
Strawberries from Poland
Na słodko, Na deser, Czekolada, Wpis zamawiany (wz), Desery bez pieczenia
Przepis na Pyszna Wielkanoc
Pyszna Wielkanoc
Zapach świątecznych ciast...Święta wielkanocne to przede wszystkim babki...ucierane, drożdżowe, zależy gdzie.U mnie w domu Wielkanoc to przede wszystkim mazurki...pięknie udekorowane, aromatyczne od dodatku fantastycznych przypraw.Moja kuchnia oczywiśc...
Szafranowy raj
Wydarzenia, Ciasta
Przepis na Pasztet bez pieczenia
Pasztet bez pieczenia
Wśród pasztetów bez pieczenia prym wiedzie pasztet z wątróbek drobiowych z przeróżnymi dodatkami. Najwykwintniejsza jego wersja zawiera koniak i jest uwielbiana przez Francuzów, jako elegancka przystawka podawana podczas uroczystego obiadu lub kolacji...
dżemdżus
Vege, Danie wegańskie, Danie wegetariańskie, Kolacja, Pasztet, Przystawki, śniadanie
Przepis na Tort czekoladowo makowy z bezami a także recenzja książki - Moje wypieki na 4 pory roku.
Tort czekoladowo makowy z bezami a także recenzja książki - Moje wypieki na 4 pory roku.
Już nie raz pisałam ,że jestem łakomczuchem i bardzo lubię piec ciasta.Tym razem upiekłam iście świąteczny tort a przepis zaczerpnęłam z książki Doroty Swiątkowskiej - Moje wypieki na 4 pory roku, Większość z Was zapewne kojarzy tę Panią, prowadzi najs...
RADOŚĆ KIPIĄCA UŚMIECHEM
Ciasta i ciasteczka, Recenzja książki, Boże Narodzenie., Torty, Makowce, Wydawnictwo Egmont
Przepis na Piernik staropolski długo dojrzewający
Piernik staropolski długo dojrzewający
W dawnej Polsce piernik świąteczny zaczynało się piec grubo miesiąc wcześniej, przed nadchodzącymi świętami Bożego Narodzenia. Podobnie było w domu babci. Gdy tylko liście na drzewach stroiły się w kolorowe szaty, a kasztany próbowały dotknąć ziemi, b...
Kulinarne Wariacje
Ciasta i inne słodkości, Na Wigilię i Boże Narodzenie
← Poprzednia
789
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin