• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
291567 wyników

Przepis na golonka indycza z wolnowaru

Przepis na Kurczak długo pieczony z papryczką Chipotle
Kurczak długo pieczony z papryczką Chipotle
Jakiś czas temu robiłam w wolnowarze długo pieczoną wieprzowinę -pulled pork. Tym razem postanowiłam zrobić podobnie kurczaka. Miałam puszkę wędzonych papryczek chipotle w sosie adobo (wędzone ostre papryczki jalapeno), których już od...
Stare Gary
Pomidory, W wolnowarze, Drób, Kurczak, Limonka, Kolendra, Papryka chipotle
Przepis na Miodowe pałki z wolnowaru
Miodowe pałki z wolnowaru
Składniki:ok. 1 kg kurzych pałekmarynata:2 łyżki miodu2 łyżki oleju kokosowegospora łyżeczka soli himalajskiej1 łyżeczka pieprzu cayenne1 łyżeczka mielonej kozieradki1 łyżeczka kurkumyPałki umyłam, przełożyłam do naczynia wolnowaru.Składnik...
Prosto i swojsko
DANIE Z WOLNOWARU, DANIE GŁÓWNE
Przepis na Taurus – ostoja tradycyjnych wędlin
Taurus – ostoja tradycyjnych wędlin
Smaki dzieciństwa z pewnością trudno zapomnieć. Dla mnie jednym z nich niewątpliwie jest smak swojskiej kiełbasy. Dzięki pobytowi w podkarpackich Zakładach Mięsnych Taurus, mogłem go sobie przypomnieć.   W czasach kiedy w sklepach (w tym również i tych...
andrasz-kulinarnie
Warsztaty kulinarne, Kiełbasa, Relacja z pobytu, Apetyt na Kuchnię, Boczek, Golonka, Karczma Dolina Pstrąga, Królestwo Garów, Mój Kulinarny Pamiętnik, Pilzno, RDN Małopolska, Smaczna Pyza, Stanisłąw Jarosz, Stolica polskie śliwki, Szef Janusz Flis, Szydłów, Szynka swojska pilzneńska, Teraz Polska, Tesco Finest, Tradycyjne wędliny, Wędzone ryby, Zakłady Mięsne Taurus, Życie od Kuchni, Złota Perła
Przepis na Kapuśniak na golonce
Kapuśniak na golonce
Taki kapuśniak tradycyjnie pojawiał się w domach naszych mam i babć. Przedstawiam przepis pochodzący od jednej z nich. Treściwy kapuśniak na wielkiej golonce, tylko dla twardzieli. ;-)1 duża golonka1/2 kg kapusty kiszonej3 marchewki1 pietruszka1/4 duże...
Szefowa w swojej kuchni. ;-)
Zupy
Przepis na Multicooker REDMOND RMC-M150E – moja opinia
Multicooker REDMOND RMC-M150E – moja opinia
Śledzicie mój instagram więc pewnie wiecie, że od dwóch tygodni testuję nowy sprzęt. Z multicookerem zetknęłam się całkiem niedawno i przyznam, że jest to dla mnie kompletna nowość. Skupię się dzisiaj na opisywaniu modelu Redmond RMC-M150E bo taki właś...
kulinarna piniata - fotografia jedzenia, fotograficzny blog kulinarny, przepisy kulinarne ze zdjęciami,
Testy produktów, Multicooker, Recenzja, Redmond, Test, Opinia
Przepis na Suszone pomidory domowym sposobem. To łatwe!
Suszone pomidory domowym sposobem. To łatwe!
Dzień dobry, Kilka dni temu wybrałam się na osiedlowy ryneczek i zakupiłam tyle kilogramów pomidorów, ile zdołałam unieść (około ośmiu, miałam jeszcze inne pakunki:-))....
Klaudyna Hebda
Przepisy, Prawdziwe Jedzenie, Powrót do korzeni, Suszone pomidory
Przepis na Boże Narodzenie w staropolskim stylu
Boże Narodzenie w staropolskim stylu
Pod takim właśnie tytułem, pod koniec października, w pięknym Dworku Ziemiańskim w Woli Suchożebrskiej odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez Akademię Smaku Sokołów. W tajniki kuchni staropolskiej wprowadził nas najlepszy ...
Wiem co jem
Boże Narodzenie, Wydarzenia
Przepis na Paluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka
Paluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka
Na ciasto francuskie jarmuż z serem kozim nałożyłam, mięsa z indyka dołożyłam, ciasto zrolowałam, jajkiem pomalowałam, czarnuszką posypałam i na złoty kolor zapiekałam. Paluchy pięknie pachniały, chrupiące ciasto miały, a farsz był delikatnie serowy, m...
Moniki Smakołyki
PRZYSTAWKI, INDYK, JARMUŻ
Przepis na Abażur po Kuchennych Rewolucjach Magdy G. Wielka Bitwa Dań.
Abażur po Kuchennych Rewolucjach Magdy G. Wielka Bitwa Dań.
W ostatnim, XIII sezonie programu Magda Gessler przeprowadziła "Kuchenne Rewolucje" w warszawskiej restauracji Salon Kulinarny, której nadała nową nazwę: Abażur. Charakterystyczną cechą restauracji jest elegancki, kameralny wystrój wnętrz. Wyjątk...
Świat Pachnie Szarlotką
Recenzje restauracji
Przepis na Kaloryczność potraw wielkanocnych [zestawienie]
Kaloryczność potraw wielkanocnych [zestawienie]
Poniższe zestawienie popularnych produktów spożywczych spożywanych w okresie Świąt Wielkanocnych ma na celu ułatwienie zaplanowania świątecznych posiłków pod względem kalorycznym.Jak obrazuje, większość stanowią produkty energetyczne, wysokokalor...
Nenecha sobie...
Kulinarnie
Przepis na Recenzja wolnowaru Crock-Pot
Recenzja wolnowaru Crock-Pot
Dzisiaj wszyscy żyjemy szybko. Przez palce przelewają nam się godziny, dni, tygodnie. Wiele rzeczy robimy nawet bez namysłu, odruchowo. Kawa wypita w biegu, niedojedzony obiad, pomięta koszula bo nie było czasu przeprasować. A gdyby tak zwolnić na chwi...
Lekki brzusio.
Off topic, Recenzja
Przepis na Bułki bao i piernikowy pulled pork czyli azjatycko-polski romans
Bułki bao i piernikowy pulled pork czyli azjatycko-polski romans
Odpoczynek.Wspomnienia.Wyzwanie.Ostatnio dużo się u nas dzieje - czuję, że żyję w ciągłym biegu, więc gdy tylko znajdę czas na chwilę odpoczynku, korzystam z niej. Ale nie w głowie mi wylegiwanie na kanapie, uwielbiam spędzać czas aktywnie i na świeżym...
Kulinarne inspiracje...
Impreza, Drugie danie, Lunch, Kolacja
Przepis na Kasza jaglana z grillowanymi warzywami i pieczarkami
Kasza jaglana z grillowanymi warzywami i pieczarkami
Jakiś czas temu poczyniłam dwa dosyć istotne dla mnie i mojej kuchni zakupy. Mianowicie nabyłam całkiem sporą patelnię grillową oraz wolnowar (slow cooker). O patelni grillowej myślałam już od jakiegoś czasu, ale nie mogłam się zdecydować, którą ...
warzywna alternatywa
Bezglutenowe, Wegańskie, Dania główne, Czosnek niedźwiedzi, Papryka, Pieczarki, Cebula czerwona, Kasza jaglana, Brukselka
Przepis na SILA TKWI W KAPUSCIE - BIGOS ALZACKI
SILA TKWI W KAPUSCIE - BIGOS ALZACKI
SIŁA TKWI W KAPUŚCIE - BIGOS ALZACKIMoi Drodzy, przedstawiam Wam dzisiaj przepis na absolutnie udany bigos - wasi znajomi i rodzina będą zachwyceni.Pamiętajcie, wielokrotnie schładzany o odgrzewany bigos jest jeszcze lepszy niż świeży :) Jeżeli c...
MOJA KSIAZKA KUCHARSKA
WARZYWA, OBIAD, MIĘSA, POTRAWY ŚWIĄTECZNE, NA PRZYJĘCIE, WIGILIA/BOŻE NARODZENIE, WIELKANOC, SYLWESTER/KARNAWAŁ
Przepis na Udziec barani w wolnowarze
Udziec barani w wolnowarze
Byliśmy w Stolycy. Nabyliśmy udo baranka na targowisku. Pani Sprzedająca wydała nam wytyczne, jak najlepiej baranka potraktować.I pociachała udo siekierą w plastry. Taki będzie najsmaczniejszy, powiedziała. Nie było wyboru - jak mówiła tak zrobiłam. Ty...
Stare Gary
W wolnowarze, Mięso, Baranina, Udziec
Przepis na Łosoś z sosem ogórkowym - w wolnowarze
Łosoś z sosem ogórkowym - w wolnowarze
Pyszne, nieco zaskakujące, połączenie łososia i sosu z kiszonych ogórków. Łososia gotowałam w wolnowarze. Ten sposób przygotowania łososia, podpatrzony tutajokazał się świetny. Łosoś był aromatyczny, nie przesuszony i na dodatek można go by...
Stare Gary
W wolnowarze, Ryby, Sosy, Ogórki kiszone, łosoś
← Poprzednia
2627282930
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin