• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
24105 wyników

Przepis na garnek rzymski przepisy

Przepis na Pączki hiszpańskie czyli pączki wiedeńskie
Pączki hiszpańskie czyli pączki wiedeńskie
Pączki hiszpańskie/pączki wiedeńskie/gniazda... 3 nazwy, ale ciągle mówimy o tym samym. Słodki wypiek, który nieodłącznie kojarzy się z Tłustym Czwartkiem.Pewnie można je zrobić w zdrowszej wersji niż moja, ale prawda jest taka, że to po prostu n...
Delimamma
Dzieci, Pomarańcze, Pączki, Tłusty czwartek
Przepis na Wędzenie jajek domowym sposobem
Wędzenie jajek domowym sposobem
Postanowiłem dziś wypróbować domowy sposób wędzenia. Przepis znalazłem w internecie, ale pierwszy raz zobaczyłem ten przepis w Top Chef tylko tyle, że wykorzystali sianko do wędzenia a ja zrę...
PYCHOTKA
Przepis na Porterówka świąteczna
Porterówka świąteczna
Na początku czerwca w jednym z komentarzy Misiowa Mama napisała: W międzyczasie jestem na etapie szukania idealnego przepisu na porterówkę - liczę na pomoc w tym temacie..:) Cóż, to był początek czerwca, teraz mamy koniec listopada. Pół roku obsuwy. Wy...
pracownia nalewek
Przepisy na nalewki, Cukier, Spirytus, Nalewka zimowa, Miód, Goździki, Cynamon, Gałka muszkatołowa, Rodzynki, Wanilia, Piwo, Porter
Przepis na Ośmiorniczka marynowana
Ośmiorniczka marynowana
Ciąg dalszy zabawy robalami ;) Było aromatyczne, winne spaghetti, czas na lekką marynowaną ośmiorniczkę. Przygotowuje się niezwykle łatwo, a tak przygotowana jest uniwersalnym, pysznym dodatkiem do sałatek, lub po prostu zdrową, smaczną przekąską. Po s...
Na cztery widelce
Lato, Przekąski, Sałatki, Owoce morza
Przepis na Ciągnące karmelki
Ciągnące karmelki
Są mięciutki,lekko ciągnące,nie za słodkie. Bardzo proste w przygotowaniu. Zawinięty w papierki można trzymaćw T pokojowej. składniki na ok 1 kg400 g - cukru75 g - glukozy75 g - syropu glukozowego (miodu naturalnego albo sztucznego)1 ...
bon appétit !
Prezent, Cukierki, Karmel
Przepis na Escabèche z kurczaka czyli LETNIA KUCHNIA AGNIESZKI cz. 9
Escabèche z kurczaka czyli LETNIA KUCHNIA AGNIESZKI cz. 9
Escabèche w języku francuskim oznacza marynatę zrobioną z octu/wina i z oliwy. Słowo pochodzi z języka katalońskiego. Escabèche nie ma odowiednika w języku polskim, gdyż jest w polskiej tradycyjnej kuchni nieznane. Escabèche z ryb lub z mięsa...
Est-Ouest
Mieso-Viandes, LATO/ETE
Przepis na Tort Sachera (Sachertorte)
Tort Sachera (Sachertorte)
Kto był w Wiedniu ten zna, a kto nie był - koniecznie musi spróbować :)Tort Sachera jest czołowym przysmakiem (razem z Torcikiem Mozarta), którego należy skosztować będąc w stolicy w Austrii.Jego historia jest dość ciekawa, bowiem w XIX wieku na dworze...
Jedzeniomania
Czekolada, Torty
Przepis na Prażonki (w domu)
Prażonki (w domu)
Prażonki to potrawa, pochodząca z moich okolic. Nie może jej zabraknąć na imprezach, jest to dobra alternatywa do kiełbasek przy ognisku czy grilla. Lecz bardzo dobrze sprawdza się też jako zwykłe danie, przyrządzone w domu.Wikipedia na temat prażonek:...
Chochla w dłoni panny Moni
Przepis na Podpuszczkowy ser dojrzewający (jak koryciński)
Podpuszczkowy ser dojrzewający (jak koryciński)
Pokazywałam już wam mój pierwszy ser żółty, czyli Goudę. Ale moim pierwszym serem zrobionym z użyciem podpuszczki był ser w typie pochodzącego z Podlasia sera korycińskiego (Chronione Oznaczenie Geograficzne).Robiłam go już kilka razy: czysty, ze słodk...
Slow life w wielkim mieście
Nabiał, Sery
Przepis na Prosty pszenny chleb z garnka
Prosty pszenny chleb z garnka
„Stałem sobie na strychu ponad dwadzieścia lat, zanim moja obecna właścicielka zdecywowała się mnie odświeżyć i ponownie użyć. Gdy wyjęto mnie ze zakurzonego kartonu i dobrze umyto w pachnącej kąpieli, pomyślałem: nareszcie użyją mnie do czego zostałem...
Mia cucina
Wypiekanie na śniadanie, Chleb
Przepis na Szynka parzona - zamiast sklepowej wędliny.
Szynka parzona - zamiast sklepowej wędliny.
Na wszystko w życiu podobno jest czas. Uczyliśmy naszą córeczkę jeździć na rowerze i nic. Rówieśnicy już sobie świetnie radzili, a nam gula rosła coraz większa. Dziecko zwyczajne, bez żadnych niedoborów, czyli to my dajemy ciała, bo nie potrafimy jej n...
tarzynkowo
Wielkanoc, Mięso
Przepis na Barszcz czerwony
Barszcz czerwony
Barszcz czerwony robiłem już kilka razy i zawsze coś dopracowywałem, teraz wreszcie mogę mogę powiedzieć że mam kompletny przepis na barszcz czerwony o klarownym i głębokim kolorze, idealnej słodyczy, kwasowości i pikanterii po prostu - igła.Składniki ...
Mechanik w kuchni
Na obiad, Na przyjęcie, Wielkanoc, Boże Narodzenie, Sylwester-Karnawał, Warzywa, Bulion warzywny, Zupy, Buraczki
Przepis na Wiśnie bez Cukru w Soku Własnym
Wiśnie bez Cukru w Soku Własnym
Witam serdeczniePropozycja na przygotowanie wiśni w soku własnym na zimę, tak przygotowane wiśnie można użyć do deserów, ciast, pierogów, knedli itp.. Będziemy potrzebować:na 1 kg wydrylowanych wiśni będziemy potrzebować 3 słoiczki 300 ml wydrylowan...
Uwaga Babcia Gotuje
Przetwory z owoców
Przepis na Groszek ptysiowy
Groszek ptysiowy
Nie ma lepszego połączenia niż pyszna zupa krem z groszkiem ptysiowym. Polecamy nasz przepis.Składniki:mąka 200gmasło 100gwoda 250mlsól 1/2 łyżeczkijajka 4-6sztW garnku zagotować wodę z masłem i solą.Garnek zestawić z kuchenki i dodać przesianą mąkę, i...
3B GOTUJE
Ciasteczka
Przepis na Pieczeń cielęca w porto
Pieczeń cielęca w porto
Cielęcinę  jemy tutaj stosunkowo rzadko. Jak wiadomo,  Prowansja to kraina owiec i kóz. Niedawno przyjechał do nas znający się na rzeczy kolega z Portugalii i podrzucił nam  przepis na pieczeń cielęcą z porto. Ja dołożyłam moje trzy grosze w postaci zi...
Douce Provence
Kuchnia, Mięsa, Pieczeń cielęca przepis, Pieczeń cielęca w porto
Przepis na Aromatyczny kurczak gotowany z warzywami
Aromatyczny kurczak gotowany z warzywami
Pewnie znajdzie się mnóstwo osób, które nie cierpią gotowanego kurczaka i stwierdzą, że takie mięso jest bez smaku...Ja od maleńkości lubiłam wyjadać mięsko z maminego rosołu, a potem sama gotowałam je w okresie nasilonych problemów żołądkowych.G...
Di gotuje
Na obiad, FIT, Cukrzyca, Drób, Ballarini, Cykoria SA
← Poprzednia
416417418419420
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin