• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
292147 wyników

Przepis na Chleb żytni na drożdżach

Przepis na Wiejski chleb żytni na miodzie
Wiejski chleb żytni na miodzie
Chlebek żytni jest bardzo zdrowy, a przy tym przepyszny.W tym przepisie nie wykorzystuję zakwasu, więc nie trzeba tydzień wcześniej przygotowywać się.Lubię lekką słodką nutę w połączeniu z mąką żytnią. Do tego idealnie pasuje słonecznik mniam!Skórka wy...
Parsley, Sage, Rosemary and Me
Przepis na Tosty z warzywami
Tosty z warzywami
Sobotni poranek bez dziecka jest jakiś inny :) Nie ma pośpiechu we wstawaniu, można trochę dłużej poleżeć. I jakoś tak inaczej bez placuszków. Tym razem śniadanie było typowo dla mnie. Tosty z warzywami i mozzarellą. Pyszne, chrupiące i bardzo sycące.&...
Gotowanie z pasją
Danie wegetariańskie, śniadanie, Warzywa, Ser mozzarella, Tosty
Przepis na Chleb Sandomierski, na dzień Chleba
Chleb Sandomierski, na dzień Chleba
Dzień Chleba w naszym domu - Przepis I bardzo szczegółowe instrukcje na stronie "Adam Piekarz" Chleb Sandomierski Pszenno-żytni, z kminkiem1 faza : przedkwas10 g zakwas żytni aktywny o wydajno...
spiżarnia
Mąka pszenna, Chleb na zakwasie, Mąka żytnia, Chleb, Dzień chleba, WBD, World Bread Day, Ciasto zakwaszane, Kminek
Przepis na Zakwas żytni
Zakwas żytni
Nie ma nic prostszego niż wyhodowanie własnego zakwasu, a potem upieczeniu najpyszniejszego domowego chleba na tym zakwasie. Jedyne co musicie, to uzbroić się w cierpliwość, ponieważ potrzeba Wam będzie na to kilku dni. Zamieszczam ten przepis, żebyści...
180 stopni smaku
Inne
Przepis na Projekt chleb [level 3]: bochen na zakwasie - improwizowany i niezawodny
Projekt chleb [level 3]: bochen na zakwasie - improwizowany i niezawodny
Ciągle uczę się chleba. A od ostatniego chlebowego wpisu wiele, bardzo wiele się zmieniło. Właściwie: zmieniło się wszystko.Pamiętacie: w poprzednich dwóch odcinkach doszliśmy do ściany. Wycisnęliśmy wszystko z drożdży piekarniczych, co się z nich wyci...
facet z nożem
Codzienna wyżerka, Bochen, Projekt Chleb
Przepis na Gryczane ciasto z jabłkami z piekarni Huckleberry
Gryczane ciasto z jabłkami z piekarni Huckleberry
Jutro święto dziękczynienia, więc wsklepach dzieje się mniej więcej tosamo, co dzieje się unas przedBożym Narodzeniem. Natężenie ruchu nasupermarketowych ścieżkach jest dość gęste ijeżeli nie muszę pilnie iść do ...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Przepis na Zakwas Z Mąki Żytniej
Zakwas Z Mąki Żytniej
Mój domowy zakwas żytni ma już sporo miesięcy, ale dopiero teraz znalazłam czas żeby podzielić się z wami przepisem na niego.Składniki:1/2 szkl mąki żytniej1/2 szkl wody przegotowanej i ostudzonejDzień Pierwszy - WieczórZaczynamy wieczorem. Mieszamy ws...
Gotowanie...to proste!
Do chlebka
Przepis na żytnie ciasto borówkowe, czyli mustikkakukko
żytnie ciasto borówkowe, czyli mustikkakukko
to raj dla lubiących chleby. Szczególnie chleby z mąki pełnoziarnistej, z żytniej mąki zwłaszcza. Chleby okrągłe, płaskie. Chleby tradycyjne, pachnące zakwasem lub słodem. Finlandia.Ponadto Finlandia to raj dla miłośników borówek*, brusznic, malin, ...
"makagigi i 55 piernikow"
Przepis na Vörtbröd – szwedzki świąteczny chleb korzenny na piwie. Grudniowa Piekarnia
Vörtbröd – szwedzki świąteczny chleb korzenny na piwie. Grudniowa Piekarnia
Przy pieczeniu tego chleba nastrój świąteczny mamy gwarantowany, bowiem niesamowity zapach roznosi się po całym domu i pozostaje na bardzo długo. To zapach "pierniczkowy", jak oceniły moje dziewczyny i taki rzeczywiście jest. To chleb bardzo oryginalny...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia, Zakwas, Chleb
Przepis na CHLEB GRYCZANY NA GRYCZANYM ZAKWASIE
CHLEB GRYCZANY NA GRYCZANYM ZAKWASIE
Nie ma co,  jest super chlebek. Zaskoczył mnie. Rzadko kiedy udaje się coś idealnie od pierwszego razu. Jest pięknie wyrośnięty, z wyraźnie kwasowym smakiem. Jeśli ktoś jest na bezglutenowej diecie marzy o smaku takiego chleba. Dobrze się przechowuje i...
Ciesz się smakiem
Przepis na Struan z rodzynkami i cynamonem w majowej Piekarni Amber
Struan z rodzynkami i cynamonem w majowej Piekarni Amber
Tym razem w majowej Piekarni Amber pieczemy chleb wypatrzony przez Anię na blogu Marcina.Struan to szkocki słodki chleb tradycyjnie wypiekany po żniwach, w przeddzień święta Michała Archanioła (29 września). Do jego wypieku używano zazwyczaj wszystkich...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb, Mąka pszenna, Na drożdżach
Przepis na Pasta z bobu i suszonych pomodorów na wegańskie śniadanie
Pasta z bobu i suszonych pomodorów na wegańskie śniadanie
Pasta z bobu i suszonych pomidorów składniki:-szklanka ugotowanego bobu w łupinkach lub obranego-3 suszone pomidory-3 łyżki oleju rzepakowego nierafinowanego z pierwszego tłoczenia1 łyżeczka soku z cytryny-sól,pieprz do smakuWys...
Sztuka ze smakiem
Thermomix, Suszone pomidory, Pasta z bobu
Przepis na Chleb pszenno – orkiszowy z płatkami żytnimi i owsianymi - grudniowa piekarnia
Chleb pszenno – orkiszowy z płatkami żytnimi i owsianymi - grudniowa piekarnia
W grudniowej piekarni uAmberpyszny chleb z płatkami żytnimi i owsianymi. Chętnie się do pieczenia zabrałam, gdyż dawno już moje chleby nie wyrastały w koszyczkach. Ostatnio piekę głównie takie co w foremce rosną. Tym chętniej przystąpiłam d...
Stare Gary
Z piekarnika, Pieczywo, Chleb, Na zakwasie, Mąka orkiszowa
Przepis na Znikający bochen czyli przepis na pyszny domowy chleb
Znikający bochen czyli przepis na pyszny domowy chleb
Moje ulubione pieczywo to chleb na zakwasie. Bardzo lubię jego smak i uwielbiam go piec. Jest coś w rytmie przygotowywania chleba co wprawia mnie zawsze w dobry nastój. Prawda jest taka, że zrobienie chleba na zakwasie technicznie nie jest trudne ale w...
Pukpuki w kuchni
Chleb
Przepis na Chleb 100% żytni na zakwasie
Chleb 100% żytni na zakwasie
Mąka, kwas, zakwas, chleb...Cudo kilku-składnikoweNocne wyrastanie i poranne pieczenieSmak nadany z sercaZdrowie z każdym kęsemPrawdziwy bez udawaniaCały z żyta, wzbogacony lnemNaturalność nad wszystko, czyli......czas na chlebowe pichcenie:)Chleb żytn...
KULINARNE WYSKOKI
Chleb pełnoziarnisty, Chleb na zakwasie, Chleb żytni
Przepis na ZAKWAS
ZAKWAS
Zakwas to kultura zakwaszonego ciasta przygotowana z mąki i wody. Zawiera miliardy żywych komórek naturalnych drożdży i bakterii fermentujących mąkę. Drożdże piekarskie kupowane w sklepie to monokultura. W zakwasie znajdziemy wiele ich gatunków i szcze...
Ciesz się smakiem
Pieczywo
← Poprzednia
5354555657
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin