Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
138 wyników
Przepis na automatu
Olejek tymiankowy – jak stosować
Dzień dobry, Zapraszam Cię do drugiej części postów poświęconych olejkowi tymiankowemu. Olejek tymiankowy to jeden z najmocniejszych olejków eterycznych, o świetnych właściwościach przeciwbakteryjnych i...
Klaudyna Hebda
Aromaterapia
,
Zdrowie
,
Przeziębienia i odporność
,
Olejek tymiankowy
Jak robi zdjęcia Żaneta z bloga Cupcake Factory - Kulisy fotografii kulinarnej
Z dzisiejszego wpisu szczególnie ucieszą się miłośnicy tzw. dark mood photography, czyli zdjęć w mrocznym klimacie. Jak zwykle będą zdjęcia z backstagu i dzielenie się fotograficznymi "tips tricks", ale też bonus - film przedstawiający stylizację ...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Fotografia i blogowanie
,
Fotografia kulinarna
,
Wpisy gościnne
Rameny z gwiazdką Michelin (Tokio)
Czy wiecie, że istnieje ramen, który otrzymał gwiazdkę w przewodniku Michelin? W Tokio są aż dwa takie adresy: NakiryuorazJapanese Soba Noodles Tsuta. W mieście, w którym można zjeść ramen w ponad 6600 lokalach (tak, tam są dwa zera), znale...
dania kontra ania | opinie o restauracjach w Krakowie
Podróże
,
Japońskie
,
Ramen
,
Gdzie zjeść ramen w Tokio
,
Japanese Soba Noodles Tsuta
,
Japonia
,
Ramen gwiazdka Michelin
,
Ramen nakiryu
,
Ramen Tokio
,
Ramen tsuta
,
Ramen z gwiazdką Michelin
,
Tokio
JAPONIA od kuchni.. RAMEN z gwiazdką Michelin :)
Tokio ma najwięcej na świecie restauracji z gwiazdkami Michelin. Jest ich tutaj aż 230, w tym 165 jednogwiazdkowych, 52 dwugwiazdkowe i 13 trzygwiazdkowych. Niestety zwykle wyróżnienie gwiazdką łączy się z niebotyczną ceną za posiłek, ale na szcz...
izabela gotuje
*festiwale*warsztaty*wycieczki*
,
*wycieczka
,
Japonia
Azja 2015 część 1
W zeszły wtorek , czyli dokładnie tydzień temuwyjechaliśmyna dwu i pół tygodniowe wakacje.Jako, ze my zawsze pod prąd,toniewybraliśmysięna narty jakwiększośćtylkopojechaliśmyw ciep...
Git Mallina
Wyjazd
Kioto i Kansai. Japońska kuchnia
W Kioto oraz okolicznych miejscach co chwilę coś nas kusiło zapachem i wyglądem, a nowe doznania kulinarne były dosłownie na wyciągnięcie ręki – chociaż nie zawsze podane na tacy Jako fani japońskich smaków, próbowaliśmy po drodze wszystkiego c...
Przepisy z podróży
Relacja z podróży
,
Japonia
,
Podróż kulinarna
,
Kansai
,
Kioto
Ryba pieczona w soli z sosem umami
Gdy ktoś pyta, jakie wino podać do ryby, z automatu odpowiemy białe. Do takiej podanej z pysznym gęstym sosem najlepiej beczkowe chardonnay. Idealnie jeśli będzie to wino z Nowej Zelandii, np. Saint Clair James Sinclair Chardonnay. Ale co jeśli typowe ...
Wino i kuchnia
Białe
,
Danie główne
,
Białe wino
,
Ryba
,
Nowa Zelandia
,
Pinot noir
,
Sashimi
,
Saint Clair
,
Pieczony sum
,
Ryba pieczona
,
Ryba w soli
,
Sos umami
,
Umami
,
Wodorosty nori
,
Ryba pieczona w soli
Jak upiec swój pierwszy chleb?
Do dzisiaj pamiętam ten dzień, kiedy moi Rodzice kupili maszynę do pieczenia chleba. Nigdy wcześniej nie jadłam domowego pieczywa. Pamiętam, jak z Braćmi zaglądaliśmy przez szybkę, żeby zobaczyć, jak maszyna miesza ciasto. A potem ponad 3 godziny czeka...
BaBy w kuchni
Ewa
,
Chleby
,
Bułki
,
Porady
Szafranowe ciasto drożdżowe z rodzynkami i tymiankiem
W wątku na temat zakwasu chlebowego napisałam, że kilka lat temu wygrałam maszynę do pieczenia chleba w konkursie kulinarnym. Dostałam ją za ten przepis właśnie. Kolejną setkę postów rozpoczynam zatem od niego :) Co ciekawe - gdy wkleiłam go wcześniej ...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy
,
Wegetariańskie
,
Na słodko
Na zakwasie i na drożdżach. Październik 2014
Dziękuję za wszystkie październikowe wypieki z ziołami. Zgromadziłam je na zdjęciu powyżej.W listopadzie listę "Na zakwasie i na drożdżach " prowadzi Marcin naswoim bloguGrahamka, weka i kajzerka.Zapraszam do zglaszania się tutajNa zakwasie...
Zapach chleba
Pieczywo
,
Na zakwasie i na drożdżach
,
Chleb
←
Poprzednia
7
8
9