Do zrobienia domowego jogurtu podchodziłam bardzo długo. Wydawało mi się, że proces przygotowywania domowego jogurtu jest długi i żmudny, a jego smak i tak nie będzie bliski tym kupnym jogurtom. Jakże się myliłam! Domowy jogurt naturalny robi się niezw...
Pewnie wiele osób zastanawia się jak można unikać spożywania tych wędlin, które są nam oferowane w sklepach, i które jak wiadomo składają się w małej części z wartościowego mięsa, a w dużej mierze uzupełniane są różnorakimi chemicznymi dodatkami, które...
Zielona sałatka na słodko, czyli idealne połączenie sałaty, selera naciowego i rodzynek. Zapraszam! Składniki: sałata rzymska 1 duża sztuka seler naciowy 1 duża sztuka niesiarkowane rodzynki 100 g czerwona cebula 1 średniej wielkości sztuka sos: nerkow...
Przygotowania do świąt, dla niektórych rozpoczęły się bardzo, bardzo dawno. U mnie w domu magia świąt to przede wszystkim bycie razem, w gronie najbliższy. Zależy mi, aby przygotowania i zakupy nie przyćmił tego, co w świętach najważniejsze. Nie ma jed...
Musli Doktora Birchera znają prawie wszyscy. Nieoczyszczone płatki owsiane moczone przez noc z dodatkiem tartego jabłka, ziaren i innych owoców. Wymyślone ok. 100 lat temu jest bardzo popularne i dziś. Jest zdrowe i przede wszystkim wygodne w przygotow...
Strach przed laktozą i glutenem nabiera niebotycznych rozmiarów. Dochodzą nas słuchy z każdej strony, że nie tolerujemy tych substancji. Zniszczenia, jakie sieją w organizmie są przeraźliwe, a sposób walki okrutny. Stałam się więc przeszczęśliwa stwier...