Czy Wam, tak jak i mi, zdarza się, że zawsze, ale to zawsze ugotujecie za dużo ryżu do obiadu ?W sumie to dobrze, bo wówczas jest okazja do kreatywnego myślenia kulinarnego. Ugotowany ryż to baza do naprawdę świetnych dań, i nie mówi...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Jagnięcina to wciąż rzadkość na naszych stołach przede wszystkim z powodu ceny jak i dostępności tego wyśmienitego mięsa. Kotleciki Przeczytaj cały artykuł
Post Kotleciki jagnięce z sosem port...
Kotleciki, których pomysłodawczynią jest Lucy i która bacznie nadzorowała ich powstawanie. Z Alicją oczywiście Zawierają niewiele prostych składników, których efekt połączenia wychodzi wybitnie dobrze Lucy swoją wersję przygotowała z serem bałkańskim, ...
Kuchnia włoska zazwyczaj mnie nie zawodzi - podobnie było w przypadku kurczaka w parmezanie. Przepis jest banalnie prosty, to tak naprawdę kotleciki z kurczaka pieczone w pomidorowym sosie pod kołderką z sera. Tak podanego kurczaka widziałam na wielu w...
Jak zwykłym gołąbkom dodać odrobinę pikanterii? Zastąpić kapustę papryką. Nadziewana papryka od razu zyska na prezencji i smaku. No i przygotowanie zajmie mniej czasu Spróbujcie. Składniki: 8 papryk (czerwonych, zielonych lub takich j...
Mielone wymieszać z drobno pokrojoną kapustą i cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ugotowanym na sypko ryżem i jajkami. Doprawić do smaku. Dodać bułkę tartą, żeby się dobrze kleiło i lepić spore kotleciki. Kotleciki obsmażyć na patelni i prze...