Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Solianka (солянка) – rosyjska zupa na wywarze mięsnym z warzywami
Poproszę dokładkę
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
374
Kategorie
1842
Solianka (солянка) – rosyjska zupa na wywarze mięsnym z warzywami
Większość najsmaczniejszych potraw wywodzi się z kuchni biedoty. Może to właśnie tam mieli najlepszy smak?
Poproszę dokładkę
26 mar 17
Na obiad
,
Zupy
,
Kuchnia rosyjska
,
Przepis na zupę rosyjską
,
Rosyjska zupa
,
Solanka zupa
,
Soljanka zupa
,
Słona zupa z rosji
,
Ukraińska zupa
kuchnia rosyjska
5 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Poproszę dokładkę
a nawet dwie
374
1842
Polecane przepisy
Krupnik
Dzisiaj tradycyjna polska zupa krupnik. Smaczny, sycący i oczywiście na wywarze mięsnym. Do jego przygotowania użyłam udek z kurczaka, ale można zastąpić je skrzydełkami, żeberkami lub schabem z kością. Krupnik jest pożywny, zdrowy i ide...
Oryginalny smak
Pietruszka
,
Mięso
,
Kuchnia polska
,
Kasza jęczmienna
Zupa pomidorowa z ryżem
Zupa pomidorowa z ryżem Tradycyjna, pachnąca natką pietruszki i bazylią. Zupa pomidorowa z ryżem to moja ulubiona zupa z czasów dzieciństwa. O dziwo, obecnie wersję pomidorówki z ryżem jadam u mamy. Sama zaś zwykle podaję zupę pomidorową z makaronem. M...
Domowe potrawy dla każdego
Zupy i kremy
Solianka (солянка) – rosyjska zupa na wywarze mięsnym z warzywami
Większość najsmaczniejszych potraw wywodzi się z kuchni biedoty. Może to właśnie tam mieli najlepszy smak? The post Solianka (солянка) rosyjska zupa na wywarze mięsnym z warzywami appeared first on Poproszę Dokładkę.
Poproszę dokładkę
Na obiad
,
Zupy
,
Kuchnia rosyjska
,
Przepis na zupę rosyjską
,
Rosyjska zupa
,
Solanka zupa
,
Soljanka zupa
,
Słona zupa z rosji
,
Ukraińska zupa
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa Aromatyczna i kremowa. Zupę pieczarkową lubię gotować na wywarze mięsnym, bowiem bardzo podnosi jej smak oraz sprawia, że jest bardziej treściwa. Warto poświęcić tę godzinę na ugotowanie domowego bulionu. Pozostałe po nim warzywa możec...
Domowe potrawy dla każdego
Zupy i kremy
Parzybroda – zupa z młodej kapusty na trzy sposoby
Zupa z kapusty włoskiej (lub młodej), zwana parzychą lub parzybrodą to gęste, sycące danie charakterystyczne dla kuchni wielkopolskiej. Można ją zrobić na kilka sposobów: na wywarze mięsnym, co zajmuje zdecydowanie najwięcej czasu, na boczku lu...
Biegacz na diecie
Przepisy
,
Biegacz w kuchni
,
Biegacz na diecie
,
Pomysł na obiad
,
Pomysł na zupę
Krupnik z zielonym groszkiem
Zupa jakby krupnik, z dodatkiem zielonego groszku. Tradycyjny gotowany na warzywnym lub mięsnym wywarze, z dodatkiem suszonych grzybów lub kawałkami mięsa. Mamusie niejadków chyba robią wszystko, żeby przemycić odrobinę dodatkowych warzyw w różnych pot...
Kuchnia Poli
Zupy
Krupnik z zielonym groszkiem
Zupa jakby krupnik, z dodatkiem zielonego groszku. Tradycyjny gotowany na warzywnym lub mięsnym wywarze, z dodatkiem suszonych grzybów lub kawałkami mięsa. Mamusie niejadków chyba robią wszystko, żeby przemycić odrobinę dodatkowych warzyw w różnych pot...
Kuchnia u Poli
Zupy
Rosyjska solanka – солянка
Wczoraj na moim stole zagościła tradycyjna rosyjska solanka. Zupa pełna rozmaitości różne rodzaje mięsa, parówki, wędliny, oliwki, kapary, ogórki, cytryna, koncentrat pomidorowy brzmi nieprawdopodobnie?! A jednak! Zapewniam wszystkich, ż...
Shabby eat
Boże Narodzenie i święta
,
Wielkanoc i święta
,
Zupy
,
Mięso
,
Zupa
,
Kuchnia rosyjska
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone