Nadszedł czas na dyniowe risotto z kurkami. To przepis, który zajął drugie miejsce w głosowaniu na blogowym profilu na Facebooku. Muszę przyznać, że to moje pierwsze wegańskie risotto i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, że brak sera nie jest p...
Jesienią nie możecie pominąć sezonu na świeże figi. Niestety w naszym kraju są one dosyć drogie i nie zawsze dostępne, ale warto wykorzystać je chociaż raz w sezonie. Jak dla mnie, najlepiej smakują te zapiekane. Słodko-słone. Jako dodatek to weekendow...
Nieskomplikowane i szybkie danie z prostych składników, które dostaniemy w każdym sklepie. Jędrne pieczarki, miękki i soczysty kurczak i do tego popularne zioła lubczyk i natka pietruszki. Oto przepis na pyszny, domowy obiad. Składniki na 2 por...
Moje dzieciątko skończyło już 4 latka. Ktoś kiedyś powiedział, że dzieci ma się 10 lat, później małymi krokami odchodzą od nas, usamodzielniają się więc przez kolejne 6 lat bedę na każde urodziny piekła tort mojemy dziecku. Bedziemy robiły to ra...